Audax blij met online publicatie platform: “Hybride werken is de norm”.

Om snel en flexibel te kunnen werken, klopte Audax Publishing bij Qonqord aan om hun gehele redactionele workflow in te richten. De behoeften was om redacteuren, vormgevers en uitgevers beter met elkaar samen te laten werken. Audax koos na diverse adviesgesprekken met Qonqord voor het redactionele platform van WoodWing gebaseerd op Studio en Assets. Deze omgeving biedt inzicht en flexibiliteit over het hele proces. Met behulp van het web-based platform kunnen alle medewerkers vanaf kantoor, thuis of op locatie eenvoudig inloggen en gebruik kunnen maken van de software.

Audax is voor de producent van alledaagse artikelen – van schoonmaakmiddelen tot tijdschriften – de slimme snelweg naar de consument. Via verkooppunten, distributiepunten én media. Audax helpt fabrikanten, groothandels en importeurs van alledaagse artikelen, met research, logistiek en distributie. En heeft ook een eigen mediaportfolio, zowel on- als offline, goed voor ruim 3 miljoen lezers in Nederland en België. De elf mediatitels, waaronder Vriendin, Santé, Weekend en CosmoGIRL!. Door deze sandwichformule brengt Audax – met zo’n 800 fte, werkzaam in de hele keten. Die nauw en flexibel moeten kunnen samen werken.

Medianeutrale contentcreatie

WoodWing Studio zorgt ervoor dat je met behulp van dossiers en een multichannel editor content medium neutraal kunt voorbereiden. Tekstschrijvers, fotografen, redacteuren en vormgevers werken samen aan het maken, redigeren en vormgeven van stories voor alle mediakanalen dus zowel voor print als voor de website.

Alle redacteuren, vormgevers en vaste fotografen werken nu in het platform en freelancers leveren hun stukken hierin aan. Dat is een enorme vooruitgang, want vroeger werkten de redacteuren liever in Word en PDF om vervolgens met knip-en-plakwerk artikelen in elkaar te zetten. Door de intensieve en betrokken samenwerking met Qonqord, zorgt dit nieuwe platform voor gestructureerde werkprocessen en een naadloze workflow waarin iedereen efficiënt met elkaar kan samenwerken.

Het platform biedt nu een groot voordeel tijdens het thuiswerken

Een bijkomende wens van Audax was om deze oplossing niet meer op locatie te installeren, maar in de cloud. Het platform wordt door Qonqord gehost en beheerd. Dit levert niet alleen voordelen in het beheer op, maar tijdens Covid en tijdens de verhuizing van de uitgeverij was het voor de redacties makkelijk omschakelen, omdat de workflow- en DAM-applicatie vanuit ieder plek benaderd kan worden.

Lees meer over Woodwing Studio en over Woodwing Assets

Share:

Blog

De Rol van DAM Consultants bij Qonqord: Optimaliseer je contentcreatieprocessen doormiddel van DAM & Workflow

Inleiding In de huidige digitale wereld is het slim creëren, publiceren en beheren van attractive visuele content belangrijker dan ooit. …

Lees meer..
Blog

Drie merken die succes hebben met content orchestration: voorbeelden van content orchestration uit de praktijk

Ben je benieuwd hoe content orchestration je merk kan helpen slagen in een steeds concurrerendere omgeving? Hieronder vind je ter …

Lees meer..
Blog

De ultieme gids voor Content Orchestration

Content Orchestration is een must-have mindset voor elk bedrijf dat print- en digitale marketing uitingen creëert en verspreidt. Content orchestration …

Lees meer..

Afspraak maken