Audax Publishing, media neutraal content maken en multichannel publishing

Audax is voor de producent van alledaagse artikelen – van schoonmaakmiddelen tot tijdschriften – de slimme snelweg naar de consument. Via verkooppunten, distributiepunten én media. Audax helpt fabrikanten, groothandels en importeurs van alledaagse artikelen, met research, logistiek en distributie. Audax heeft ook een eigen mediaportfolio, zowel on- als offline, goed voor ruim 3 miljoen lezers in Nederland en België. Elf mediatitels, waaronder Vriendin, Weekend en CosmoGIRL.

De uitdaging

Om snel en flexibel te kunnen werken, klopte Audax Publishing aan bij Qonqord om haar redactionele workflow voor multichannel publishing in te richten. De behoeften was om redacteuren, vormgevers en uitgevers beter met elkaar samen te laten werken zowel op de zaak als vanuit huis. Audax koos na diverse adviesgesprekken voor het medianeutrale workflow platform van Qonqord.

MEDIANEUTRALE CONTENTCREATIE

Het workflowplatform zorgt ervoor dat je met behulp van dossiers en een multichannel editor content medium neutraal kunt voorbereiden. Tekstschrijvers, fotografen, redacteuren en vormgevers werken samen aan het maken, redigeren en vormgeven van stories voor alle mediakanalen. “Al onze redacteuren, vormgevers en vaste fotografen werken nu in het platform en freelancers leveren hun stukken hierin aan,” vertelt Rini Oerlemans, IT-manager bij Audax Publishing. “Dat is een enorme vooruitgang, want vroeger werkten de redacteuren liever in Word en PDF om vervolgens met knip-en-plakwerk artikelen in elkaar te zetten. Door de intensieve en betrokken samen werking met Qonqord, zorgt dit nieuwe platform voor gestructureerde werkprocessen en een naadloze workflow waarin iedereen efficiënt met elkaar kan samenwerken”.

SAMENWERKING

De samenwerking met Qonqord is niet nieuw. Audax Publishing werkt al jarenlang naar grote tevredenheid met Qonqord samen. Rini: “Toen bij Audax Publishing de behoefte ontstond om locatie- en platformonafhankelijk te kunnen werken, was het fijn om dit project weer samen met Qonqord te doen”. Tijdens de demo’s van de WoodWing multichannel publishing software kwamen de voordelen al snel naar voren. En besloot Audax om met het contentcreatie platform van Qonqord aan de slag te gaan. Qonqord heeft ons uitstekend geholpen bij het inrichten van het hele proces waarbij hun specialisten steeds proactief met ons meedachten, zij kennen de uitgeefwereld en hun processen als geen ander. Momenteel bekijken we bijvoorbeeld ook hoe we het gebruik van het platform in kunnen zetten voor onze retailformules”.

HET PLATFORM GROOT VOORDEEL TIJDENS THUISWERKEN

Een bijkomende wens van Audax was om deze oplossing niet meer op locatie te installeren, maar in de cloud. Het platform wordt door Qonqord gehost en beheerd. “In deze coronaperiode blijkt dat helemaal een groot voordeel van het platform dat Qonqord ons biedt!”, aldus Rini. Woodwing Studio/ Woodwing Assets 

We hebben structuur aangebracht door

  • Besparing op DTP productiekosten
  • Efficiënt proces voor digital publishing
  • Hoger ROI van marketing assets
  • Lagere proceskosten
  • Multi-channel publicatie
  • Online samenwerken in workflow
  • Stabiele werkprocessen
  • Veilige dataopslag
  • Verkorte creatie- en productiecycli

Share:

Press release

Daan Verhelst start als consultant bij Qonqord Belux

De eerste twee weken hebben we Daan leren kennen als een fijne en enthousiaste collega terwijl hij alle kennis die …

Lees meer..
Partners

WoodWing Studio & Assets – Eenvoudig content creëren, managen en publiceren!

Merken en uitgevers kennen de uitdaging om content op de juiste manier over alle kanalen te publiceren. Dat kan nu veel eenvoudiger, sneller en tegen lagere kosten.

Lees meer..
case

Publisher Impresa in Portugal – Video Testimonial

Impresa, opgericht in 1973, is de grootste mediagroep van Portugal. Het bedrijf is met SIC actief in drie bedrijfsgebieden: uitgeverijen, …

Lees meer..

Afspraak maken