Digital Asset Management voor Musea

Qonqord helpt musea en instellingen voor cultureel erfgoedbeheer met  een platform voor het beheren, het creëren en het ontsluiten van visuele content naar alle media-kanalen.

DAM voor musea en erfgoedbeheer

Steeds meer musea en erfgoed-organisaties willen hun collecties online kunnen delen. Qonqord heeft door de jaren diverse implementaties van Woodwing Assets, Digital Asset Management, verzorgd bij musea en culturele instellingen. Bij deze relaties is een integratie gerealiseerd tussen Woodwing Assets en Axiell Collections, marktleider op het gebied van collectiebeheer.

De combinatie van het collectiebeheer platform van Axiell en Woodwing Assets DAM zorgt ervoor dat collecties eenvoudig en transparant beheerd kunnen worden door alle stakeholders in creatie- en beheer- en publicatieprocessen.

Collecties met specifieke Assets kunnen op basis van statussen en metadata automatisch uitgeserveerd worden naar een website, eventueel door middel van een CDN (Content Delivery Netwerk). WoodWing Assets biedt een integratie met IIIF (International Image Interoperability Framework). Daarnaast biedt Qonqord een service ten behoeve van digital preservation van collecties waarin archiefbestanden digitaal veilig opgeslagen kunnen worden.

Digital Asset Management Platform

Content Orchestration Qonqord Create Manage Distribute - admin

Case:
Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openlucht Museum (NOM) was opzoek naar een DAM oplossing die voldoet aan de eisen van de huidige markt en die bovendien uitgebreide mogelijkheden biedt voor wat betreft koppelingen met diverse andere systemen waaronder collectiebeheer.

Graphit_app_Koninklijkebibliotheek

‘Actieve lezers zetten hun tanden al in de app’

De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag zet in op digitalisering. …

Show case ...
graphit artis en graphit implementatie elvis beeldbank en pinguinaadoptie 1 - admin

Artis

ARTIS is de de oudste dierentuin van Nederland die sinds …

Show case ...
WoodWing Workflow VPRO Graphit header 1 - admin

VPRO

De VPRO is een moderne crossmediale omroepvereniging met een lange …

Show case ...

Afspraak maken