Audax Publishing, media neutraal content maken en multichannel publishing

Audax is voor de producent van alledaagse artikelen – van schoonmaakmiddelen tot tijdschriften – de slimme snelweg naar de consument. Via verkooppunten, distributiepunten én media. Audax helpt fabrikanten, groothandels en importeurs van alledaagse artikelen, met research, logistiek en distributie. Audax heeft ook een eigen mediaportfolio, zowel on- als offline, goed voor ruim 3 miljoen lezers in Nederland en België. Elf mediatitels, waaronder Vriendin, Weekend en CosmoGIRL.

Audax Publishing, media neutraal content maken en multichannel publishing

Om snel en flexibel te kunnen werken, klopte Audax Publishing aan bij Qonqord om een redactionele workflow voor multichannel publishing in te richten. De behoefte was om redacteuren, vormgevers en uitgevers beter met elkaar samen te laten werken, zowel op de zaak als vanuit huis.

De uitdaging

Om snel en flexibel te kunnen werken, klopte Audax Publishing aan bij Qonqord om haar redactionele workflow voor multichannel publishing in te richten. De behoeften was om redacteuren, vormgevers en uitgevers beter met elkaar samen te laten werken zowel op de zaak als vanuit huis. Audax koos na diverse adviesgesprekken voor het medianeutrale workflow platform van Qonqord.

Structuur aanbrengen

Medianeutrale contentcreatie

Het workflowplatform zorgt ervoor dat je met behulp van dossiers en een multichannel editor content medium neutraal kunt voorbereiden. Tekstschrijvers, fotografen, redacteuren en vormgevers werken samen aan het maken, redigeren en vormgeven van stories voor alle mediakanalen. “Al onze redacteuren, vormgevers en vaste fotografen werken nu in het platform en freelancers leveren hun stukken hierin aan,” vertelt Rini Oerlemans, IT-manager bij Audax Publishing. “Dat is een enorme vooruitgang, want vroeger werkten de redacteuren liever in Word en PDF om vervolgens met knip-en-plakwerk artikelen in elkaar te zetten. Door de intensieve en betrokken samen werking met Qonqord, zorgt dit nieuwe platform voor gestructureerde werkprocessen en een naadloze workflow waarin iedereen efficiënt met elkaar kan samenwerken”.

Samenwerking

De samenwerking met Qonqord is niet nieuw. Audax Publishing werkt al jarenlang naar grote tevredenheid met Qonqord samen. Rini: “Toen bij Audax Publishing de behoefte ontstond om locatie- en platformonafhankelijk te kunnen werken, was het fijn om dit project weer samen met Qonqord te doen”. Tijdens de demo’s van de WoodWing multichannel publishing software kwamen de voordelen al snel naar voren. En besloot Audax om met het contentcreatie platform van Qonqord aan de slag te gaan. Qonqord heeft ons uitstekend geholpen bij het inrichten van het hele proces waarbij hun specialisten steeds proactief met ons meedachten, zij kennen de uitgeefwereld en hun processen als geen ander. Momenteel bekijken we bijvoorbeeld ook hoe we het gebruik van het platform in kunnen zetten voor onze retailformules”.

Het platform groot voordeel tijdens thuiswerken

Een bijkomende wens van Audax was om deze oplossing niet meer op locatie te installeren, maar in de cloud. Het platform wordt door Qonqord gehost en beheerd. “In deze coronaperiode blijkt dat helemaal een groot voordeel van het platform dat Qonqord ons biedt!”, aldus Rini. Woodwing Studio/ Woodwing Assets  

We hebben structuur
aangebracht door

  • Besparing op DTP productiekosten
  • Efficiënt proces voor digital publishing
  • Hoger ROI van marketing assets
  • Lagere proceskosten
  • Multi-channel publicatie
  • Online samenwerken in workflow
  • Stabiele werkprocessen
  • Veilige dataopslag
  • Verkorte creatie- en productiecycli

Cases

Brands

Hoe Altavia Unite Rabobank heeft geholpen met het orkestreren van haar contentcreatie

Onlangs heeft Altavia Unite een bestaande relatie met Rabobank, een van de grootste coöperaties van Nederland met bijna twee miljoen leden, opnieuw geactiveerd om de productie van haar ledenblad Rabo & Co op zich te nemen.

Lees meer..
Adobe InDesign Automation

Hoe Hoogvliet door content orchestration veel meer grip heeft op haar weekcampagnes

Iedere week verspreidt Hoogvliet Supermarkten een huis-aan-huis-folder, waarin alle weekaanbiedingen staan. Lees in deze klantcase hoe Hoogvliet samen met Qonqord het publicatieproces van haar weekcampagnes zowel online als offline verregaand heeft geautomatiseerd door content orchestration, digital asset management en workflow management.

Lees meer..
Digital Asset Management

EW/ELSEVIER WEEKBLAD multichannel publishing

Lees in deze case hoe Qonqord samen met Elsevier voor een eenduidige multichannel publishing werkwijze heeft gekozen. Op eenvoudige wijze kunnen nu vanuit het redactionele proces voor de magazines, artikelen naar de websites geplaatst worden. Daarbij was een belangrijke eis dat men het volledige IT beheer van het platform aan Qonqord wilde uitbesteden.

Lees meer..

Afspraak maken