Content Orchestration bij Next Retail

Next Retail is een multinationale Britse retailer van kleding-, schoenen- en huishoudelijke artikelen, met het hoofdkantoor in Enderby, Engeland. Next heeft ongeveer 700 winkels, waarvan ongeveer 500 in het Verenigd Koninkrijk en ongeveer 200 in Europa, Azië en het Midden-Oosten. Next is de grootste kledingretailer qua verkoopcijfers in het Verenigd Koninkrijk.  

Content Orchestration bij Next Retail

Next Retail is een multinationale Britse retailer van kleding-, schoenen- en huishoudelijke artikelen, met het hoofdkantoor in Enderby, Engeland.Door de uitbreiding met nieuwe merken en de verdere internationale expansie en de groei van e-commerce is de hoeveelheid digitale asset explosief gestegen.

De uitdaging

Explosie digital assets

Door de uitbreiding met nieuwe merken en de verdere internationale expansie en de groei van e-commerce is de hoeveelheid digitale asset explosief gestegen. Het vorige DAM systeem was nooit direct geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. Dit betekende dat processen voor het vastleggen en beheren van fotoshoots, het maken van uitsnedes van afbeeldingen, het bouwen van spreads voor print en afbeeldingen voor online, handmatig werden beheerd door verschillende teams die werkten buiten buiten het oude DAM-systeem om.

Deze manier van werken belemmerde de ontwikkeling van het bedrijf nadrukkelijk.

De wens was het bestaand DAM-systeem te vervangen en daarbij nieuwe workflows mogelijk te maken. Tools te bieden die de algehele prestaties van de organisatie aanzienlijk zouden verbeteren en de risico’s van de dagelijkse creatie van content zou minimaliseren.

WoodWing Assets

WoodWing Assets moest het hart worden van de contentcreatie processen van Next en moest daarbij voldoen aan de behoeften van de verschillende ontwerp- en productieteams waarbij repeterende werkzaamheden zo veel mogelijk moesten worden geautomatiseerd. Het platform moest worden geïntegreerd met productbeheertools, de e-commerce website, met het PIM systeem en andere toekomstige applicaties.  

Structuur aanbrengen

Analyse van contentcreatie processen

Een grondige analyse van de bestaande processen en soorten content en de eisen ten aanzien van print en e-commerce vormden de basis voor het opzetten van nieuwe processen en workflows.

Implementatie Woodwing Assets

Door de implementatie van WoodWing Assets kan Next zijn workflows en processen voortdurend aanpassen aan nieuwe wensen van de business en opschalen met de verdere groei van het e-commerce platform. De volledige integratie met de belangrijke bedrijfssystemen van Next staat garant voor verdere automatisering waardoor Next zich concentreren op het versterken van haar concurrentiepositie.  

We hebben structuur
aangebracht door

  • Besparing op DTP productiekosten
  • Efficiënt proces voor digital publishing
  • Hoger ROI van marketing assets
  • Integratie van data en bestanden
  • Lagere proceskosten
  • Online samenwerken in workflow
  • Stabiele werkprocessen
  • Verkorte creatie- en productiecycli
  • Versnellen van de time to market
  • Volledige integratie backoffice

Cases

Adobe InDesign Automation

Ter Steege automatische opmaak brochures

Ter Steege is groothandel van een groot en divers assortiment potten, lifestyle artikelen en souvenirs. Alle producten zijn eigen design en worden op eigen locaties in onder andere Azië en Portugal vervaardigd.

Lees meer..
Content Orchestration
Digital Asset Management

Audax Publishing, media neutraal content maken en multichannel publishing

Om snel en flexibel te kunnen werken, klopte Audax Publishing aan bij Qonqord om een redactionele workflow voor multichannel publishing in te richten. De behoefte was om redacteuren, vormgevers en uitgevers beter met elkaar samen te laten werken, zowel op de zaak als vanuit huis.

Lees meer..
Digital Asset Management

EW/ELSEVIER WEEKBLAD multichannel publishing

Lees in deze case hoe Qonqord samen met Elsevier voor een eenduidige multichannel publishing werkwijze heeft gekozen. Op eenvoudige wijze kunnen nu vanuit het redactionele proces voor de magazines, artikelen naar de websites geplaatst worden. Daarbij was een belangrijke eis dat men het volledige IT beheer van het platform aan Qonqord wilde uitbesteden.

Lees meer..

Afspraak maken