Uitgever Porto Editora boekt enorme tijdwinst met Woodwing platform

Porto Editora is de grootste uitgever van studieboeken en fictie in Portugal, met meer dan de helft marktaandeel in de educatieve markt. De uitgever werkt voornamelijk  met geprinte uitgaven, met een klein (maar groeiend) aandeel digitale publicaties.  

Uitgever Porto Editora boekt enorme tijdwinst met Woodwing platform

Ontdek hoe Porto Editora zijn auteurs, ontwerpers, fotografen en proeflezers meer tijd geeft om zich te concentreren op de kwaliteit van de content met de hulp van het Woodwing publishing platform.

De uitdaging

We hadden twee uitdagingen: onze redactionele productieprocessen innoveren en multichannel-output mogelijk maken.

Voordat Porto Editora met Qonqord ging werken, had ze een stand-alone DAM-oplossing en een apart informatiebeheersysteem, waar mensen hun acties en tijden met betrekking tot een bepaald project zouden vastleggen. De volgende persoon die aan het project werkt, moest dan naar de DAM gaan om de bestanden te vinden, zijn werk te doen, de bestanden opnieuw in te dienen bij de DAM en zijn acties in het informatiebeheersysteem te loggen. Aangezien ongeveer 10 mensen samenwerken aan een bepaald boek – inclusief auteurs, ontwerpers, lay-outprofessionals, fotografen en proeflezers – was dit een omslachtig proces.   – Rui Almeida, hoofd Business Analytics bij Porto Editora – Op het gebied van digitale productie bevindt Porto Editora zich nog in een overgangsfase. Het inschakelen van uitvoer via meerdere kanalen voor zowel digitaal als print was een belangrijke overweging om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken, zodat het klanten de keuze tussen kanalen kan bieden. Porto Editora stelt zich een eenvoudig productieproces voor waarbij dezelfde contentsbron alle output genereert.

Requirements

Bij het beoordelen van mogelijke oplossingen om het productieproces te ondersteunen, had Porto Editora naast multichannel en het stroomlijnen van haar redactionele processen de volgende vereisten: • Een open technologische architectuur • Integratie met Adobe-software • contentsgericht (Zoeken, bladeren, doorzoeken, plannen, maken, beheren, publiceren) • Workflowoverzicht • Editor toegankelijk voor interne of externe bijdragers • Integratie-API • DAM-integratie

Structuur aanbrengen

Rui Pereira, prepress-directeur bij Porto Editora

In samenwerking met Qonqord implementeerde Porto Editora de DAM- en contentproductieoplossing van WoodWing. Dit betekende dat de organisatie haar twee systemen kon consolideren tot een geïntegreerde oplossing en kon profiteren van de workflowfunctionaliteit om de snelheid en transparantie in het contentcreatieproces te verbeteren. Er zijn drie belangrijke voordelen aan het werken met WoodWing Studio. Ten eerste betekent het overzicht van de workflow dat je gemakkelijk toegang hebt tot het systeem en kunt zien in welke fase een boek zich bevindt. Ten tweede geeft de workflow richting aan de manier waarop contentcreatie- en goedkeuringsprocessen door teams worden geleid. En ten derde maakt de open architectuur van WoodWing’s producten continue verbetering en aanpassing aan onze behoeften mogelijk.

Resultaten

  Porto Editora heeft meer dan 100 interne en externe medewerkers die naadloos samenwerken op het platform, Met de verbeterde duidelijkheid en transparantie die wordt geboden door de workflowstatus en het overzicht, heeft Porto Editora nu minder drukproeven en feedbackrondes nodig om een ​​boek te publiceren. Dit maakt tijd vrij om verder te investeren in de kwaliteit van de content en in andere innovaties. De combinatie van WoodWing’s Digital Asset Management (DAM)-systeem, WoodWing Assets en WoodWing Studio betekent dat het workflow- en activabeheer in één systeem kan consolideren.

Publiceren vanuit één bron

Porto Editora is nu klaar om de overgang naar digitaal publiceren vanuit één bron te starten, waar de flexibiliteit van de WoodWing-oplossingen hen in staat stelt om productieprocessen opnieuw te definiëren.

Integratie met bestaande omgeving

Samen met de product- en technologieteams van Porto Editora hebben we de WoodWing-tools geïntegreerd in de bestaande IT-omgeving van Porto Editora, waardoor we de beste pasvorm voor de klant hebben gecreëerd. We verwachten dat toekomstige versies van WoodWing Studio in toenemende mate een belangrijke rol zullen spelen om educatieve en boekuitgevers wereldwijd te ondersteunen bij hun print- en digitale productieprocessen.  

We hebben structuur
aangebracht door

  • Besparing op DTP productiekosten
  • Efficiënt proces voor digital publishing
  • Integratie van data en bestanden
  • Lagere proceskosten
  • Multi-channel publicatie
  • Online samenwerken in workflow
  • Stabiele werkprocessen
  • Verkorte creatie- en productiecycli

Cases

Brands

Sky en Digital Asset Management

De redactie van Sky is verantwoordelijk voor het beheer en de distributie van alle programmabeelden voor SKY en NOW TV.
De digital asset management oplossing stelt niet alleen teams in de hele organisatie in staat om veel efficiënter en effectiever te werken, het maakt ook het redactieteam vrij, waardoor ze de creatie van nieuwe programmabeelden aanzienlijk kunnen versnellen.

Lees meer..
Graphit_Casa_digitalassetmanagement
Adobe InDesign Automation

CASA

Casa heeft een interne vormgeef- en fotostudio die dagelijks alle wervende content voor de website en voor de huis-aan-huis folders creëert. Gezien het grote en steeds veranderende assortiment was het essentieel een beeldbank, ofwel een digital asset management-systeem op te zetten voor het beheren en publiceren van alle content voor de website, de folders en voor het Point of Sale-materiaal.

Lees meer..
Content Orchestration

Publisher Impresa in Portugal – Video Testimonial

“Met Woodwing als ons nieuwe publicatiesysteem hebben we de flexibiliteit om de productie van alle huidige en toekomstige titels in print, online en digitaal op een efficiënte en transparante manier af te handelen”

Lees meer..

Afspraak maken