Prelum innoveert productieproces samen met Qonqord

In nauwe samenwerking met onder andere medisch specialisten, huisartsen en tandartsen bedenken, ontwikkelen, vervaardigen en verkoopt Prelum diverse informatie- en nascholingsproducten, variërend van boeken en tijdschriften tot websites en evenementen.

Prelum innoveert productieproces samen met Qonqord

Prelum Uitgevers heeft in samenwerking met system integrator Qonqord het contentplatform PublishOne succesvol geïmplementeerd. Hiermee heeft Prelum haar productieproces zo optimaal en efficiënt mogelijk gestroomlijnd.

De uitdaging

Prelum is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid.

“We zijn vijftien jaar geleden gestart met drie nascholingstijdschriften, maar inmiddels hebben we er meer dan vijfentwintig,” vertelt André Matera, algemeen directeur van Prelum. De introductie van nieuwe nascholingstitels maakt het werk steeds arbeidsintensiever. Elk tijdschrift wordt namelijk op dezelfde wijze handmatig geproduceerd. Om die complexiteit aan te kunnen, is een eenvoudiger redactieproces en een gestructureerde manier van contentopslag vereist.    

Structuur aanbrengen

PublishOne

Met de implementatie van PublishOne is aan die eis voldaan. PublishOne is een op Microsoft Word gebaseerd online platform voor contentcreatie dat kopij eenvoudig en eenduidig door de verschillende fasen van het schrijfproces leidt én publicatie op verschillende kanalen vergemakkelijkt.

Qonqord

System integrator Qonqord heeft PublishOne bij Prelum geïmplementeerd. Mede dankzij de duidelijke en transparante communicatie, korte lijnen en constructieve sfeer was het volgens directeur van Qonqord Hans Fermont een geslaagd implementatieproject. En voor Prelum een stap vooruit.

“Met PublishOne heeft Prelum de basis gelegd voor een betere en veelzijdigere toepassing van een veel grotere database aan content,”

stelt IJsbrand Theunissen, operationeel directeur van Prelum. “Belangrijk met het oog op de toekomst is dat die content allemaal in één database zit. Dat maakt het makkelijker om in de toekomst producten te maken uit content die we nu al hebben,” vult Matera aan. 
 

Innovatie

Innovatie is van groot belang binnen de medische wereld, zo ook voor een medische uitgeverij. Theunissen: “Wij maken vaktijdschriften voor beroepsgroepen die continu in ontwikkeling zijn. Inzichten veranderen, hun vakgebied verandert, dus als wij niet innoveren, blijven we achter.” Innovatie is daarmee geen doel, maar een middel om ervoor te blijven zorgen dat de doelgroep op de juiste manier bediend wordt. Matera: “Wij willen elk jaar betere oplossingen voor onze klanten ter beschikking stellen en daar hoort ook innovatie op technisch gebied bij.” 
 

interactieve video en serious gaming

Met de implementatie van PublishOne is de eerste stap gezet. Prelum zet de samenwerking met Qonqord voort en onderzoekt momenteel hoe andere leerelementen – zoals interactieve video en serious gaming-aspecten – een verdere verrijking kunnen zijn voor digitale content.

We hebben structuur
aangebracht door

  • Efficiënt proces voor digital publishing
  • Integratie van data en bestanden
  • Lagere proceskosten
  • Online samenwerken in workflow
  • Stabiele werkprocessen

Cases

Digital Asset Management

VPRO

Recentelijk is de naam ‘Multimediale Uitgeverij VPRO Gids’ in het leven geroepen. Daaruit spreekt een ambitie: naast de papieren gids wil deze tak van de VPRO ook digitale activiteiten gaan ontplooien. Hiervoor bleek een multichannelplatform voor contentcreatie, -publicatie en -management nodig te zijn.

Lees meer..
Adobe InDesign Automation

Quantore automatische opmaak catalogi

Quantore is een coöperatie en het huismerk van ruim 400 kantoorvakhandels in Nederland.
Het assortiment telt ruim 24.000 kantoorartikelen. Voor het ondersteunen van de verkoop worden jaarlijkse diverse catalogi opgemaakt. Lees hoe Qonqord geholpen heeft met de automatische opmaak van hun diverse catalogi in InDesign.

Lees meer..
Brands

Waarom Swinkels Family Brewers werkt met Digital Asset Management van Qonqord

Het beheren, wereldwijd ontsluiten van de digitale marketing content en het bewaken van de huisstijl van alle on- en offline communicatie is essentieel voor de globale marketing campagnes en merk consistentie van Bavaria. Lees hier hoe Digital Asset Management de afdeling Global Product Management hierbij helpt.

Lees meer..

Afspraak maken