Sky en Digital Asset Management

Sky is een Europa’s toonaangevend entertainmentbedrijf dat 21 miljoen klanten in vijf landen: Italië, Duitsland, Oostenrijk, het VK en Ierland bedient. Het biedt een breed aanbod aan content en gebruiken innovatieve nieuwe technologie om klanten een betere tv-ervaring te bieden, waar en wanneer ze maar willen.

Sky en Digital Asset Management

De redactie van Sky is verantwoordelijk voor het beheer en de distributie van alle programmabeelden voor SKY en NOW TV. De digital asset management oplossing stelt niet alleen teams in de hele organisatie in staat om veel efficiënter en effectiever te werken, het maakt ook het redactieteam vrij, waardoor ze de creatie van nieuwe programmabeelden aanzienlijk kunnen versnellen.

De uitdaging

Sky redactie

De redactie van Sky is verantwoordelijk voor het beheer en de distributie van alle programmabeelden voor SKY en NOW TV. Programmabeelden worden gebruikt op set top boxen voor Sky Q, mobiele applicaties, gedrukte en digitale marketingcampagnes, bedrijfscommunicatie en voor persrelaties. Het team levert daarmee onmisbare diensten die tal van activiteiten en teams door de hele organisatie ondersteunt. Digital Asset Management is een essentieel fundament voor de dienstverlening van Sky.

Vraag naar beeldmateriaal

De vraag naar beeldmateriaal is erg groot. Dagelijks wordt het team bestookt met verzoeken om beeldmateriaal. Naast het maken van nieuwe programma-afbeeldingen, moeten ze er ook voor zorgen dat hun klanten weten wat de status is van de afbeeldingen die voor nieuwe programma’s worden gemaakt, zodat ze hun werk kunnen plannen.

Geen efficiente beheerprocessen

Er waren geen efficiënte of effectieve beheerprocessen, dus de redactie leverde hetzelfde beeld handmatig aan meerdere afdelingen waardoor beelden keer op keer werden gedupliceerd en vaak niet meer duidelijk was wat de juiste versie was.

Nieuwe platformen

Nieuwe platformen, zoals Sky Q, leidden niet alleen tot een nog grotere vraag naar beelden, maar ook tot de eis om de services te versnellen. Het was onvermijdelijk dat de redactie moeite had om de vraag naar content en beeldmateriaal bij te houden en om de eigen deadlines voor het maken van nieuwe programmabeelden te halen.

Structuur aanbrengen

Woodwing Assets

Qonqord werkte samen met SKY om Woodwing Assets als het Digital Asset Management systeem in te richten dat alle SKY-programmamiddelen kan opslaan. Dit werd bekend als SEAC. Sky Redactioneel Asset Center SEAC biedt iedereen in het bedrijf de mogelijkheid om elke beschikbare afbeelding te zoeken, bij te snijden en te downloaden, uiteraard op voorwaarde dat je de vereiste autorisatie hebt gebaseerd op je rol in de organisatie.

Workflow

Bovenop WoodWing Assets is een workflow opgezet afgestemd op de eisen van SKY en geïntegreerd met de SKY uitzenddatabase. Zo kunnen de teams alle werkzaamheden integraal plannen en voorspellen.

Het platform is een enorm succes

Het stelt niet alleen teams in de hele organisatie in staat om veel efficiënter en effectiever te werken, het maakt ook het redactieteam vrij, waardoor ze de creatie van nieuwe programmabeelden aanzienlijk kunnen versnellen.  

We hebben structuur
aangebracht door

  • Besparing op DTP productiekosten
  • Dedicated service desk
  • Efficiënt proces voor digital publishing
  • Hoger ROI van marketing assets
  • Integratie van data en bestanden
  • Lagere proceskosten
  • Online samenwerken in workflow
  • Stabiele werkprocessen
  • Verkorte creatie- en productiecycli
  • Versnellen van de time to market

Cases

Brands

Hoe Altavia Unite Rabobank heeft geholpen met het orkestreren van haar contentcreatie

Onlangs heeft Altavia Unite een bestaande relatie met Rabobank, een van de grootste coöperaties van Nederland met bijna twee miljoen leden, opnieuw geactiveerd om de productie van haar ledenblad Rabo & Co op zich te nemen.

Lees meer..
Brands

Karl Lagerfeld

KARL LAGERFELD heeft Qonqord gevraagd een centrale serveromgeving in te richten voor haar designstudio..

Lees meer..
Publishers

Boerderij/Misset multichannel publishing

Om haar redacties “web first” te laten werken heeft Misset gekozen voor de Woodwing best of breed multichannel publishing oplossing. Het door Qonqord geïmplementeerde platform vormt het hart van de content-creatie voor web en voor print.

Lees meer..

Afspraak maken