Content Orchestration bij Next Retail

Next Retail is een multinationale Britse retailer van kleding-, schoenen- en huishoudelijke artikelen, met het hoofdkantoor in Enderby, Engeland. Next heeft ongeveer 700 winkels, waarvan ongeveer 500 in het Verenigd Koninkrijk en ongeveer 200 in Europa, Azië en het Midden-Oosten. Next is de grootste kledingretailer qua verkoopcijfers in het Verenigd Koninkrijk.  

EXPLOSIE DIGITAL ASSETS

Door de uitbreiding met nieuwe merken en de verdere internationale expansie en de groei van e-commerce is de hoeveelheid digitale asset explosief gestegen. Het vorige DAM systeem was nooit direct geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. Dit betekende dat processen voor het vastleggen en beheren van fotoshoots, het maken van uitsnedes van afbeeldingen, het bouwen van spreads voor print en afbeeldingen voor online, handmatig werden beheerd door verschillende teams die werkten buiten buiten het oude DAM-systeem om.

DEZE MANIER VAN WERKEN BELEMMERDE DE ONTWIKKELING VAN HET BEDRIJF NADRUKKELIJK.

De wens was het bestaand DAM-systeem te vervangen en daarbij nieuwe workflows mogelijk te maken. Tools te bieden die de algehele prestaties van de organisatie aanzienlijk zouden verbeteren en de risico’s van de dagelijkse creatie van content zou minimaliseren.

WOODWING ASSETS

WoodWing Assets moest het hart worden van de contentcreatie processen van Next en moest daarbij voldoen aan de behoeften van de verschillende ontwerp- en productieteams waarbij repeterende werkzaamheden zo veel mogelijk moesten worden geautomatiseerd. Het platform moest worden geïntegreerd met productbeheertools, de e-commerce website, met het PIM systeem en andere toekomstige applicaties.  

ANALYSE VAN CONTENTCREATIE PROCESSEN

Een grondige analyse van de bestaande processen en soorten content en de eisen ten aanzien van print en e-commerce vormden de basis voor het opzetten van nieuwe processen en workflows.

IMPLEMENTATIE WOODWING ASSETS

Door de implementatie van WoodWing Assets door Qonqord zuster Evolved in Engeland, kan Next zijn workflows en processen voortdurend aanpassen aan nieuwe wensen van de business en opschalen met de verdere groei van het e-commerce platform. De volledige integratie met de belangrijke bedrijfssystemen van Next staat garant voor verdere automatisering waardoor Next zich concentreren op het versterken van haar concurrentiepositie.  

WE HEBBEN STRUCTUUR AANGEBRACHT DOOR:
  • Besparing op DTP productiekosten
  • Efficiënt proces voor digital publishing
  • Hoger ROI van marketing assets
  • Integratie van data en bestanden
  • Lagere proceskosten
  • Online samenwerken in workflow
  • Stabiele werkprocessen
  • Verkorte creatie- en productiecycli
  • Versnellen van de time to market
  • Volledige integratie backoffice
Qonqord Next Assets - admin

Share:

Brands

Hoe manage je de marketingcontent voor 13 merken?

De NCOI Groep, kende een grote druk op het promoten van de opleidingen door middel van brochures. en wervende teksten voor op de website. Hoe dit zowel voor digitaal als print nu is opgelost voor alle kanalen lees je hier.

Lees meer..
Brands

Hoe Swinkels Family Brewers haar marketing assets orkestreert

Bavaria heeft na een uitgebreide selectieprocedure gekozen voor de digital asset management oplossing elvis DAM in combinatie met online opmaak software van 2imagine.

Lees meer..
Brands

Waarom content orchestration zorgt voor meer ruimte voor creativiteit en kostenbesparing

Door contentcreatie met behulp van software efficiënter te managen, bespaar je kosten en blijft er meer ruimte over voor creativiteit. …

Lees meer..

Afspraak maken