De digitale transformatie van kranten- en tijdschriftenmarkt

De Noodzaak van Content Orkestratie.

Navigeren door digitale transformatie in media: waarom slimme content creatie cruciaal is

In het digitale tijdperk heeft de kranten- en tijdschriftenmarkt te maken met ingrijpende veranderingen. De opkomst van internet en digitale technologieën heeft geleid tot een verschuiving in het leesgedrag van consumenten en heeft de traditionele printmedia gedwongen zich aan te passen. Tel daarbij op dat door de gestegen papierprijzen de marges verder onder druk zijn komen te staan. In deze dynamische omgeving is het orkestreren van content creatieprocessen essentieel geworden om relevant te blijven en te gedijen maar ook om zoveel mogelijk kosten te besparen.


In dit artikel bespreken we hoe de kranten- en tijdschriftenmarkt wordt beïnvloed door digitale transformatie en waarom het orkestreren van contentcreatieprocessen noodzakelijk is.

De digitale verschuiving: hoe uitgevers de balans vinden tussen online en print

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee de kranten- en tijdschriftenindustrie wordt geconfronteerd, is de veranderende consumptie van nieuws en informatie. Steeds meer mensen raadplegen digitale platforms zoals websites, sociale media en mobiele applicaties om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Dit heeft geleid tot een afname van de oplagen van gedrukte kranten en tijdschriften. Om deze reden hebben uitgevers hun focus moeten verleggen naar digitale kanalen om hun doelgroep te bereiken. Steeds meer uitgevers willen digital first kunnen publiceren maar zien print nog steeds als hun belangrijkste inkomstenbron.

Content orkestratie: aanpak voor consistentie en personalisatie over meerdere kanalen

Met de opkomst van digitale kanalen is er een enorme toename geweest in de hoeveelheid content die wordt geproduceerd. Kranten en tijdschriften moeten nu niet alleen artikelen en foto’s maken voor hun gedrukte publicaties, maar ook voor hun online platforms. Dit vergt een georkestreerde aanpak om ervoor te zorgen dat er consistente en kwalitatief hoogwaardige content wordt geproduceerd die aansluit bij de behoeften van de doelgroep op verschillende kanalen. Personalisatie van specifieke artikelen voor specifieke doelgroepen gaat hierbij een steeds grotere rol spelen.

Orkestratie van content: media-neutrale aanpak voor efficiëntie en snellere time-to-market

Het orkestreren van content creatie processen omvat het stroomlijnen en coördineren van de workflows binnen een organisatie voor alle online- en offlineteams. Het omvat het plannen, creëren, bewerken, publiceren en distribueren van content voor alle mediakanalen. Door deze processen te orkestreren, kunnen uitgevers de efficiëntie verhogen, de consistentie waarborgen en de time-to-market verkorten. Een belangrijk aspect van content orkestratie is het inzetten van “media neutrale content”. Met andere woorden je bereidt content op zo’n manier voor, dat je in staat bent de content te publiceren naar alle on- en offline kanalen.

De fundering voor content orkestratie: CMS, DAM en automatiseringstools

Content orkestratie vraagt om technologische hulpmiddelen zoals een Content Management Systeem (CMS) voor vooral tekstuele content. Met een CMS kunnen redacteuren gemakkelijk content maken, bewerken en publiceren op verschillende platforms. In een Digital Asset Management (DAM) systeem kunnen alle beelden, infographics, artwork en video beheerd en ontsloten worden. Met workflowautomatiseringstools kunnen de contentcreatieprocessen worden beheerd en geoptimaliseerd. Workflowautomatiseringstools zorgen ervoor dat de content door de juiste stappen en goedkeuringsprocessen gaat, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de kans op fouten wordt verkleind. Met Adobe InDesign automatisering en intelligente templates kunnen allerlei repeterende opmaakprocessen worden geautomatiseerd.


Een goed georkestreerd content creatie proces zorgt voor consistentie in de publicaties en merkervaring. Het stelt uitgevers in staat om een naadloze gebruikerservaring te bieden, ongeacht het kanaal.


Komt bovenstaande problematiek je bekend voor?


We gaan graag het gesprek met je aan en denken met je mee hoe je als uitgever antwoord kunt geven op de snel veranderende digitalisering van de markt. Of mail direct naar sales@qonqord.com

Praktijkvoorbeeld: Lees de Misset digital first case

Share:

Blog

Nieuw aan boord bij Qonqord

Deze zomer is Grzegorz (Greg) Affek ons support team komen versterken Mijn naam is Grzegorz (Greg) AffekIk ben 39 jaar, getrouwd …

Lees meer..
Blog

De Rol van DAM Consultants bij Qonqord: Optimaliseer je contentcreatieprocessen doormiddel van DAM & Workflow

Inleiding In de huidige digitale wereld is het slim creëren, publiceren en beheren van attractive visuele content belangrijker dan ooit. …

Lees meer..
Blog

De kansen en bedreigingen van AI voor publishers

Inleiding Artificial Intelligence (AI) wordt voor steeds meer uitgevers een belangrijk topic geworden. AI biedt zowel kansen als bedreigingen voor …

Lees meer..

Afspraak maken