De kloof overbruggen met content orchestration: inzichten van Henry Stewart DAM Londen 2024

Afgelopen donderdag en vrijdag waren Hans Fermont en Ronald Leusink van Qonqord aanwezig bij het Henry Stewart DAM-evenement in Londen, een broedplaats van innovatie en expertise op het gebied van Digital Asset Management (DAM) en contentbeheer. We werden geïnspireerd door overtuigende use cases van marktleiders zoals Hilton, BP, Hogarth, ICP, Nestlé, British Airways en de BBC. Tijdens de diverse presentaties werd één overkoepelend thema duidelijk: de transformatieve kracht van content orchestration.

Bij Qonqord pleiten we al lang voor het concept van content orchestration, omdat we geloven dat dit de sleutel is tot het harmoniseren van contentcreatie- en publicatieworkflows, het verbinden van mensen met processen en het naadloos integreren van content, data en technologie. Onze ervaring bij het Henry Stewart DAM-evenement versterkte alleen maar deze overtuiging en liet zien hoe de strategische implementatie van DAM-, Content Management Systemen (CMS) en Product Information Management (PIM) systemen de digitale contentpublicatieprocessen kan revolutioneren.

De kracht van content orchestration

De inzichten die we opdeden bij het Henry Stewart DAM-evenement hebben onze toewijding aan content orchestration alleen maar versterkt. Door contentworkflows te harmoniseren, geloven we dat merken en uitgevers ongeëvenaarde efficiëntie en effectiviteit kunnen bereiken. Content orchestration overbrugt de kloof tussen verschillende systemen en een geïntegreerd, strategisch contentbeheer, waardoor merken kunnen gedijen in een steeds digitaler landschap.

Het effectief beheren van digitale content vereist de orchestratie van content om datanauwkeurigheid en consistentie te waarborgen. Voortdurende verbetering en aanpassing aan veranderende markteisen zijn essentieel. De integratie van DAM-, CMS- en PIM-systemen, zoals getoond in meerdere presentaties, benadrukte aanzienlijke voordelen zoals kostenbesparingen, gestroomlijnde workflows en verbeterde klantervaringen.

Een ander belangrijk punt was de rol van AI in het optimaliseren van omnichannel contentcreatie. Met betrekking tot gepersonaliseerde en dynamische contentcreatie, kan AI helpen klantervaringen te verbeteren en de betrokkenheid te verhogen. Deze technologische synergie is een hoeksteen van content orchestration en zorgt ervoor dat merken en uitgevers de juiste content op het juiste moment met de juiste doelgroep of lezers kunnen delen.

De voortdurende reis van verbetering

Theresa Regli, een strategisch adviseur en marktkenner in Media & Digital Asset Management (MAM/DAM) en Marketing Technology Ecosystems, verklaarde dat “Digital Asset Management alleen niet meer voldoende is.” Dit sluit perfect aan bij onze overtuiging bij Qonqord. Wij stellen dat een DAM-platform geen geïsoleerde silo moet zijn die specifieke creatieve assets beheert. In plaats daarvan moet het een geïntegreerd onderdeel zijn van een ecosysteem waar mensen samenwerken in marketing- en publicatieprocessen, waardoor unieke klantervaringen worden gecreëerd en gedeeld die de klantbetrokkenheid versterken en verkoop stimuleren.

Om zo’n omgeving te bereiken, begint het allemaal met het schetsen van een proces dat past bij de behoeften van jouw organisatie. Dit gaat over het verbinden van teams, data, content en technologie. Teams voor productbeheer, creatieve teams, social media teams en web- en printteams kunnen worden ondersteund door georkestreerde workflows en geïntegreerde gegevensuitwisseling die succesvolle marketingcampagnes garanderen, aangedreven door automatisering, zodat er ruimte blijft voor creativiteit.

Veel bedrijven worstelen met inefficiënte processen als gevolg van een grote kloof tussen teams en platforms zoals DAM, CMS, PIM en CRM. Dit is de kloof die Qonqord wil overbruggen door je te helpen georkestreerde processen en workflows te tekenen en te implementeren die je prestaties zullen verbeteren.

Qonqord’s toewijding aan content orchestration

Onze toewijding aan content orchestration is onwankelbaar. We geloven dat door contentworkflows te harmoniseren, merken en uitgevers ongeëvenaarde efficiëntie en effectiviteit van hun campagnes en publicaties kunnen bereiken. Content orchestration overbrugt de kloof tussen verschillende systemen en een geïntegreerd, strategisch contentbeheer, waardoor merken en uitgevers kunnen excelleren in een steeds digitaler landschap.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult waarin we de mogelijkheden kunnen bespreken om jouw contentprocessen te optimaliseren. Laten we samen de kloof overbruggen en een harmonieuze en efficiënte digitale toekomst creëren.

Share:

Blog

Chili Publish: Efficiënte Content Creatie voor lokale en persoonlijke marketing

Vandaag hebben we deelgenomen aan het jaarlijkse Chili Publish event in Brussel. Inspirerende sessies en praktische cases maakten van dit …

Lees meer..
Blog

Why would you need a content hub?

Having a strong online presence is crucial for the success of any business. One way to engage with your target audience is by creating a content hub.

Lees meer..
Blog

De kansen en bedreigingen van AI voor publishers

Inleiding Artificial Intelligence (AI) wordt voor steeds meer uitgevers een belangrijk topic geworden. AI biedt zowel kansen als bedreigingen voor …

Lees meer..

Afspraak maken