De kracht van eigen video streamingkanalen voor uitgevers en merken 

In de dynamische wereld van vandaag, waarin video content steeds belangrijker wordt, streven uitgevers en merken ernaar om op inspirerende wijze te communiceren met hun lezers en doelgroep. Traditionele methoden van communicatie, zoals via gedrukte media, advertenties en websites, blijven belangrijk. Echter ontstaat er een nieuwe trend: het creëren van een eigen video streamingkanaal. Dit biedt uitgevers en merken de mogelijkheid om direct te communiceren met hun doelgroep en meer interactie te realiseren. In dit blogartikel zullen we verkennen waarom een eigen video streamingkanaal interessant is ten opzichte van bekende platforms zoals Vimeo en YouTube.

Volledige controle over branding en content

Een eigen video streamingkanaal geeft uitgevers en merken volledige controle over hun branding, gedrag en content. Hoewel platforms zoals Vimeo en YouTube zeker flexibiliteit bieden, hebben ze nog steeds beperkingen in termen van het weergeven van merkidentiteit. Daarnaast is op Youtube je zo zorgvuldig verworven kijker, vaak maar één klik verwijderd van een gerelateerde video van een concurrent. 

Met een eigen kanaal kunnen uitgevers en merken hun eigen stijl, ontwerp en visuele identiteit bepalen, waardoor ze een unieke ervaring kunnen creëren die aansluit bij hun merk en boodschap. 

Betere gebruikerservaring en gepersonaliseerde content

Een eigen video streamingkanaal stelt uitgevers en merken in staat om een betere gebruikerservaring te bieden aan hun publiek. Ze kunnen een intuïtieve interface ontwerpen die naadloos aansluit bij de behoeften en voorkeuren van hun doelgroep. Bovendien kunnen ze gepersonaliseerde eigen content aanbieden op basis van gebruikersgedrag, waardoor de betrokkenheid en tevredenheid van de kijkers wordt vergroot.  

Monetisatiemogelijkheden en winstbehoud

Een eigen video streamingkanaal opent nieuwe monetisatiemogelijkheden voor uitgevers en merken. In plaats van afhankelijk te zijn van advertentie-inkomsten op externe platforms, kunnen ze hun eigen verdienmodellen ontwikkelen. Dit kan onder meer bestaan uit abonnementen, pay-per-view-opties, het verkopen van merchandise of het aanbieden van exclusieve content. Door een eigen kanaal te hebben, behouden uitgevers en merken de volledige controle over hun winststromen.

Directe connectie met de doelgroep

Een van de meest waardevolle aspecten van een eigen video streamingkanaal is de directe connectie met de doelgroep. Uitgevers en merken kunnen rechtstreeks in contact komen met hun kijkers, feedback ontvangen en inzicht krijgen in hun voorkeuren en interesses. Deze waardevolle gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om contentstrategieën te optimaliseren, nieuwe producten te ontwikkelen en de algehele merkervaring te verbeteren.

Onafhankelijkheid en flexibiliteit

Het hebben van een eigen video streamingkanaal biedt uitgevers en merken een onafhankelijke en flexibele benadering van contentdistributie. Ze zijn niet langer afhankelijk van de algoritmes en regels van externe platforms. Dit geeft hen de vrijheid om content te creëren en te distribueren zoals ze willen, zonder zorgen over het verlies van zichtbaarheid of controle over hun merk. Uiteraard kan het platform worden geïntegreerd met een Digital Asset Management platform waar in alle (video-) content is gemanaged en gemetadateerd.

Hoewel platforms zoals Vimeo en YouTube zeker waardevolle tools zijn voor het verspreiden van videocontent, biedt een eigen video streamingkanaal unieke voordelen voor uitgevers en merken. Het geeft hen de mogelijkheid om hun merkidentiteit te versterken, een directe connectie met hun doelgroep tot stand te brengen en nieuwe monetisatiemogelijkheden te verkennen. Met een eigen kanaal hebben uitgevers en merken de vrijheid, controle en flexibiliteit om de contentervaring te optimaliseren en een langdurige relatie op te bouwen met hun lezers en doelgroep.     

VIXY, onze videopartner, is gespecialiseerd in het organiseren en hosten van videostreaming kanalen/diensten op jouw platform. Dit biedt jouw merk de kans om in contact te komen met jouw doelgroep. Gepaard met de juiste content orchestratie kan je jouw merk ervaring op een interactieve manier overbrengen bij jouw doelgroep

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Qonqord om te bespreken wat een streamingplatform voor jou kan betekenen en hoe je al je content hiervoor slim kunt orkestreren.

Share:

Blog

Why would you need a content hub?

Having a strong online presence is crucial for the success of any business. One way to engage with your target audience is by creating a content hub.

Lees meer..
Blog

Wie kan me helpen met content orchestration?

Vijf experts die je nodig hebt voor een geslaagde digitale transformatie  Content orchestration is een complex proces waar je deskundige …

Lees meer..
Blog

Optimaliseer je Contentcreatieprocessen met Adobe InDesign Server, EasyCatalog en WoodWing Assets

Als je op zoek bent naar manieren om je contentcreatieprocessen te optimaliseren, dan is Adobe InDesign Server een game-changer.

Lees meer..

Afspraak maken