De kracht van workflow management en medium neutrale content

We leven in een tijd waarin de techniek zich razendsnel ontwikkelt. Dat is mooi, want als marketeer heb je daardoor oneindig veel mogelijkheden om effectief met je doelgroep te communiceren. Branded content en individualisatie zijn daarvoor steeds belangrijker. Het enige wat je hoeft te doen is die mogelijkheden maximaal benutten. Dat klinkt simpel, maar in de praktijk blijkt dat vaak een behoorlijke uitdaging.

Als je effectief wilt communiceren, is het noodzakelijk om de verschillende processen die bij de communicatie van je content komen kijken goed onder controle hebben. Pas als die processen in topconditie zijn, lukt het jou als marketeer om op hoog niveau te presteren.

Customer experience: doelgroep- en kanaalspecifiek

Om naar verschillende doelgroepen op verschillende momenten in de customer journey te communiceren, moet de boodschap vaak per doelgroep en per kanaal gespecificeerd worden. En dat is een hele klus.

Vaak wordt de content voor web, voor print, en voor de app door verschillende mensen geschreven en geproduceerd. Al die content moet worden gecorrigeerd en definitief worden gemaakt. Daarna moet de content ook nog eens via de verschillende kanalen worden gepubliceerd. Dat is een tijdrovend proces, waarin je behoorlijk op scherp moet staan om het overzicht te houden.

Inefficiënt werken kost energie

Er is niets zo vervelend als meerdere versies waar je het overzicht over verliest, collega’s die langs elkaar heen communiceren of goedkeuring die te lang op zich laat wachten. Al die dingen zorgen voor een inefficiënte en trage manier van werken. Dat kost het bedrijf niet alleen geld, het kost jou als marketeer ook de nodige energie. Dat stimuleert niet, en je raakt erdoor uit vorm.

De oplossing!

Het goede nieuws is dat er een oplossing bestaat die helpt om deze uitdagingen de baas te worden. De truc is om marketeers, vormgevers en auteurs binnen dezelfde omgeving te laten samenwerken. Die omgeving is een workflow oplossing, speciaal voor omnichannel content creatie. Zo’n workflow helpt je om niet per kanaal, maar “medium neutraal” content te produceren en corrigeren.

Je omnichannel communicatie vindt in die workflow verregaand geautomatiseerd, geautoriseerd en planmatig plaats. Schrijven, beeld bepalen en content afstemmen gebeurt dan onafhankelijk van het type communicatiekanaal. Dat zorgt ervoor dat je geen discussies meer hebt over de inhoud, en ook niet per kanaal aparte correcties door hoeft te voeren. Hierdoor kun je je energie op de belangrijke zaken focussen: de content creatie!

infographic Qonqord cirkel Final - admin
Workflow for Content Orchestration

Ook iets voor jou?

Kortom, worstel je als marketeer met de organisatie van je content creatie en zijn je processen niet goed in vorm, onderzoek dan eens of het ook voor jouw bedrijf handig is om een nieuwe manier van werken te starten: medium neutrale content creatie! Als je wilt kan Qonqord je daarin coachen.

Onze aanpak

Workflow for Content Orchestration

Share:

Blog

De toekomst van content management en content orchestration, van AI en AR tot duurzaamheid

Digitale content evolueert voortdurend. Managers en hun teams bij uitgevers en merken staan voor de dubbele uitdaging om niet alleen …

Lees meer..
Blog

Nieuw aan boord bij Qonqord

In september is Patrick gestart als servicedeskmedewerker bij Qonqord Mijn naam is Patrick Bruggink, 42 jaar en getrouwd met Femke. …

Lees meer..
Blog

Wat is Content Orchestration?

Content Orchestration voor beginners:  wat is het en hoe werkt het?  Misschien ben je de term ‘content orchestration’ al eens …

Lees meer..

Afspraak maken