De vijf grote voordelen van content orchestration die jouw merk niet wil mislopen!

Content orchestration is het strategisch op elkaar afstemmen van de mensen, processen en technologie die zijn betrokken bij het creëren van content. 

Organisaties van klein tot groot, van internationale merken tot onafhankelijke uitgevers, kunnen profiteren van content orchestration om hun concurrentiepositie te versterken. 

Op onze missie om organisaties meer rendement te laten halen uit hun content supply chain, zetten we de vijf grootste voordelen van content orchestration op een rijtje – voordelen die jouw merk mogelijk misloopt….

[Pst… voordat je dit artikel leest, is het handig als je al weet wat content orchestration is en wat erbij komt kijken. Ga dus nu naar Wat is content orchestration? als je dat nog niet weet.]

1. Merkdifferentiatie 

In het digitale tijdperk hebben klanten een ongekende keuze tussen merken en kunnen ze hun klandizie met een paar muisklikken verplaatsen. Dat maakt klantloyaliteit en CLV (Customer Lifetime Value) tot de belangrijkste strijdpunten tussen bedrijven. 

Organisaties die meerdere kanalen gebruiken om klanten te binden, worden beloond met een toename van verkopen, CLV en LTV. Daarvoor is een gecoördineerde inspanning nodig op steeds meer kanalen. 

Een content orchestration-benadering is essentieel als merken deze strijd om de aandacht en trouw van de klant willen winnen. Zonder een efficiënte content supply chain voor meerdere kanalen kunnen organisaties niet verwachten dat ze de naamsbekendheid krijgen die ze nodig hebben om omzet te genereren. 

Dat is niet alleen omdat content orchestration het makkelijker en sneller maakt om content te delen met je doelgroep, maar ook omdat een efficiënte werkwijze tijd bespaart om betere content te creëren.

Door je team te verlossen van makkelijk te automatiseren handmatige taken, kun je met content orchestration tijd en creativiteit vrijmaken om meer dingen te doen die robots niet kunnen. Bijvoorbeeld brainstormen over creatieve campagne-ideeën, beeldmateriaal ontwerpen dat het publiek echt aanspreekt en samenwerken aan echte omnichannel-ervaringen. 

Met dat soort activiteiten kan je merk zich onderscheiden in een dynamische markt, de betrokkenheid en trouw van klanten versterken, en je omzet verhogen. Daarnaast helpt het om je personeel te behouden, doordat ze interessantere taken krijgen die ze uitdagen en enthousiast maken.

2. Lagere kosten voor contentcreatie

Content orchestration zorgt voor een gestroomlijnd end-to-end proces waarin een aantal systematische ondoelmatigheden worden geëlimineerd die voorkomen in niet georkestreerde workflows. Ineffciency duikt op in gaten tussen systemen: de tijd die het kost om van software te wisselen, om content aan te passen en te schakelen tussen de verschillende content-teams (web, print, social).

Door één platform in te zetten waarin alles gewoon soepel loopt, dicht je een heleboel gaten. Vormgevers hoeven bijvoorbeeld niet meer uit Adobe InDesign te gaan om afbeeldingen te downloaden, converteren en importeren. Ze hebben vanuit hun ontwerpsoftware gewoon toegang tot je DAM en kunnen meteen voorvertoningen maken. Projectmanagers hoeven geen pdf-proeven rond te mailen en handmatig feedback te verzamelen uit meerdere bronnen; goedkeuringen worden via de workflow opgehaald. 

Dat zijn maar een paar voorbeelden van efficiënte werkwijzen die je kunt bereiken via content orchestration. Met automatiseringen kun je nog meer besparen. Een supermarkt kan bijvoorbeeld zijn DAM, PIM en ontwerptools synchroniseren om automatisch catalogussjablonen of e-commerce-webpagina’s te vullen.  Lees meer over Publication Organiser voor het automatisch opmaken van flyers voor retailers.

Dat kan de tijd en resources die nodig zijn voor het creëren van content aanzienlijk verminderen, waardoor organisaties de mogelijkheid krijgen om hun kosten te beperken of de bespaarde middelen ergens anders in te investeren. 

3. Bedrijfsinnovatie 

Digitale transformatie is meer dan alleen bestaande processen digitaliseren. Het gaat erom dat processen helemaal opnieuw worden ontworpen om ze af te stemmen op de doelstellingen van je organisatie. Het content orchestration-proces betrekt belanghebbenden – van individuele illustratoren tot je CMO – bij de innovatie en transformatie van je bedrijf.

Bij content orchestration draait het niet alleen om rendement, maar ook om bedrijfsgroei. Door efficiëntere processen en flexibelere teams te introduceren zijn bedrijven beter in staat om in te springen op marktmogelijkheden, bijvoorbeeld nieuw opkomende contentplatforms of nieuwe bedrijfsmodellen. 

Lees meer over WoodWing Studio software voor content orchestration

4. Snellere time-to-market

In veel sectoren is er maar plaats voor één winnaar. Het merk dat als eerste een mogelijkheid uitbuit, profiteert van een meme of het hotste nieuwe product uitbrengt, kan het meest verdienen. Een kortere time to market is dus een belangrijk concurrentievoordeel. 

Maar het gaat er niet alleen om om iets als eerste te produceren en in de schappen te hebben, het gaat ook om het creëren van de hype en de angst om iets te missen wat een product aantrekkelijk maakt. En daarvoor is een content supply chain nodig met de snelheid, flexibiliteit en capaciteit om content snel naar verschillende kanalen te publiceren. 

BuzzFeed maakte gebruik van meerdere SaaS-platforms waardoor ze flexibel waren op een concurrerende markt, waaronder WoodWing Assets, een Digital Asset Management-systeem dat snelle toegang biedt tot afbeeldingen, illustraties en ander materiaal, en Shopify, voor het runnen van hun onlinewinkel. [Lees meer over hoe BuzzFeed gebruikmaakt van WoodWing Assets om zijn concurrentiepositie te versterken].

5. Efficiënte schaalbare systemen

Naarmate organisaties en hun behoefte aan content groeien, neemt ook de complexiteit van hun content supply chain toe. Meer projecten, bijdragers, digitale assets, beeldmateriaal… En dat heb je nieuwe kanalen nog niet meegerekend. 

Als je contentactiviteiten al bijna bezwijken onder de druk, hoe kun je dan opschalen? Als je inefficiënte contentprocessen opschaalt, schaal je de chaos op die ze veroorzaken. En dat betekent dat je systeem groter, rommeliger en minder rendabel wordt. 

Content orchestration zorgt ervoor dat bedrijven hun uitvoer van content zo efficiënt en betaalbaar mogelijk kunnen uitbreiden. 

  • Gestandaardiseerde processen maken het makkelijker om projecten te onboarden en optimaliseren
  • Gestroomlijnde systemen houden planning en begroting onder controle
  • Geïntegreerde, passende software brengt bestanden binnen handbereik
  • Door automatisering kun je mensen vrijmaken voor taken die menselijke aandacht vereisen

Dat betekent dat je meer kunt produceren zonder dat je meer personeel nodig hebt, zonder meer kosten te maken en zonder meer onrust te veroorzaken. 

Qonqord helpt uitgevers en merken al meer dan 30 jaar bij het implementeren van een content orchestration-strategie. Wij weten dat dat de beste manier is om toegevoegde waarde te creëren met je contentactiviteiten. Lees ook ons blog over wat je nodig hebt voor een succesvolle content orchestration voor meer tips om ermee aan de slag te gaan. 

Volgende stappen?

Klaar om een tandje bij te zetten? Download onze executive briefing over de financiële, operationele en strategische voordelen van content orchestration.

Wil je meer weten? Maak een belafspraak met een van onze experts op het gebied van content orchestration.

Share:

Blog

De vijf grote voordelen van content orchestration die jouw merk misloopt

Content orchestration is het strategisch op elkaar afstemmen van de mensen, processen en technologie die zijn betrokken bij het creëren …

Lees meer..
Blog

Content Orchestration, de sleutel tot succes voor moderne retailers

Digitale marketing content is onmisbaar binnen de retailsector. Mensen willen dagelijks verleid worden met attractieve content, zo herkennen en verbinden …

Lees meer..
Blog

Hoe LINDA. haar redactionele workflow transformeerde met WoodWing Software

Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van een dynamisch medialandschap, heeft LINDA. gekozen voor het redactionele platform van Woodwing. Met deze keuze hebben ze niet alleen de workflow gestroomlijnd maar ook de creatieve processen geoptimaliseerd. De software stelt de content-teams in staat om van A tot Z samen te werken: van planning tot publicatie.

Lees meer..

Afspraak maken