De vijf grote voordelen van content orchestration die jouw merk misloopt

Content orchestration is het strategisch op elkaar afstemmen van de mensen, processen en technologie die zijn betrokken bij het creëren van content. 

Organisaties van klein tot groot, van internationale merken tot onafhankelijke uitgevers, kunnen profiteren van content orchestration om hun concurrentiepositie te versterken. 

Op onze missie om organisaties meer rendement te laten halen uit hun content supply chain, zetten we de vijf grootste voordelen van content orchestration op een rijtje – voordelen die jouw merk mogelijk misloopt….

[Pst… voordat je dit artikel leest, is het handig als je al weet wat content orchestration is en wat erbij komt kijken. Ga dus nu naar Wat is content orchestration? als je dat nog niet weet.]

BLOG POST Five benefits of content orchestration that youre missing out on - admin

1. Merkdifferentiatie 

In het digitale tijdperk hebben klanten een ongekende keuze tussen merken en kunnen ze hun klandizie met een paar muisklikken verplaatsen. Dat maakt klantloyaliteit en CLV (Customer Lifetime Value) tot de belangrijkste strijdpunten tussen bedrijven. 

Organisaties die meerdere kanalen gebruiken om klanten te binden, worden beloond met een toename van verkopen, CLV en LTV. Daarvoor is een gecoördineerde inspanning nodig op steeds meer kanalen. 

Een content orchestration-benadering is essentieel als merken deze strijd om de aandacht en trouw van de klant willen winnen. Zonder een efficiënte content supply chain voor meerdere kanalen kunnen organisaties niet verwachten dat ze de naamsbekendheid krijgen die ze nodig hebben om omzet te genereren. 

Dat is niet alleen omdat content orchestration het makkelijker en sneller maakt om content op de markt te krijgen. Maar ook omdat die efficiënte werkwijze tijd bespaart om betere content te creëren.

Door je team te verlossen van makkelijk te automatiseren handmatige taken, kun je met content orchestration tijd en creativiteit vrijmaken om meer dingen te doen die robots niet kunnen. Bijvoorbeeld brainstormen over creatieve campagne-ideeën, beeldmateriaal ontwerpen dat het publiek echt aanspreekt en samenwerken aan echte omnichannel-ervaringen. 

Met dat soort activiteiten kan je merk zich onderscheiden op een wispelturige markt, de betrokkenheid en trouw van klanten versterken, en je omzet verhogen. En ze helpen je om je personeel te behouden, doordat ze interessantere taken krijgen die ze uitdaagt en enthousiast maakt. Win-win!

2. Lagere kosten voor contentcreatie

Content orchestration zorgt voor een gestroomlijnd end-to-end proces waarin een aantal systematische ondoelmatigheden worden geëlimineerd die voorkomen in minder verbonden workflows. Ondoelmatigheden bevinden zich in de gaten tussen systemen: de tijd die het kost om van software te wisselen, om tussen contexten te schakelen of om te communiceren tussen teams. 

Door één systeem te ontwikkelen waarin alles gewoon soepel loopt, dicht je een heleboel gaten. Vormgevers hoeven bijvoorbeeld niet meer uit Adobe InDesign te gaan om afbeeldingen te downloaden, converteren en importeren. Ze hebben vanuit hun ontwerpsoftware gewoon toegang tot je DAM en kunnen meteen afbeeldingsweergaven maken. Projectmanagers hoeven geen pdf-proeven rond te mailen en handmatig feedback te verzamelen uit meerdere bronnen; goedkeuringen worden automatisch online opgehaald. 

Dat zijn maar een paar voorbeelden van efficiënte werkwijzen die je kunt bereiken via content orchestration. Met automatiseringen kun je nog meer besparen. Een supermarkt kan bijvoorbeeld zijn DAM, PIM en ontwerptools synchroniseren om automatisch catalogussjablonen of e-commercewebpagina’s te vullen. 

Dat kan de tijd en resources die nodig zijn voor het creëren van content aanzienlijk verminderen, waardoor organisaties de mogelijkheid krijgen om hun kosten te beperken of de bespaarde middelen ergens anders in te investeren. 

3. Bedrijfsinnovatie 

Digitale transformatie is meer dan alleen bestaande processen digitaliseren. Het gaat erom dat processen helemaal opnieuw worden ontworpen om ze af te stemmen op de doelstellingen van je organisatie. Het content orchestration-proces betrekt belanghebbenden – van individuele illustratoren tot je CMO – bij de innovatie en transformatie van je bedrijf.

Bij content orchestration draait het niet alleen om rendement, maar ook om bedrijfsgroei. Door efficiëntere processen en flexibelere teams te introduceren zijn bedrijven beter in staat om in te springen op marktmogelijkheden, bijvoorbeeld opkomende contentplatforms of nieuwe bedrijfsmodellen. 

Lees meer over software voor content orchestration >

4. Snellere time-to-market

In veel sectoren is er maar plaats voor één winnaar. Het merk dat als eerste een mogelijkheid uitbuit, profiteert van een meme of het hotste nieuwe product uitbrengt, kan het meest verdienen. Een kortere marktintroductietijd is dus een belangrijk concurrentievoordeel. 

Maar het gaat er niet alleen om om iets als eerste te produceren en in de schappen te hebben, het gaat ook om het creëren van de hype en de angst om iets te missen wat een product aantrekkelijk maakt. En daarvoor is een content supply chain nodig met de snelheid, flexibiliteit en capaciteit om content snel naar verschillende kanalen te verplaatsen. 

Tijdens het presidentschap van Donald Trump vormden foto’s van hem in een vrachtwagen buiten bij het Witte Huis bijvoorbeeld de inspiratie voor een grote hoeveelheid memes. Het digitale mediamerk BuzzFeed profiteerde al snel van dit moment door het fotoboek ‘The President and the Big Boy Truck’ te maken dat ze verkochten via hun e-commercewebsite. 

BuzzFeed maakte gebruik van meerdere SaaS-platforms waardoor ze flexibel waren op een concurrerende markt, waaronder WoodWing Assets, een Digital Asset Management-systeem dat snelle toegang biedt tot afbeeldingen, illustraties en ander materiaal, en Shopify, voor het runnen van hun onlinewinkel. [Lees meer over hoe BuzzFeed gebruikmaakt van WoodWing Assets om zijn concurrentiepositie te versterken].

5. Efficiënte schaalbare systemen

Naarmate organisaties en hun behoefte aan content groeien, neemt ook de complexiteit van hun content supply chain toe. Meer projecten, bijdragers, digitale assets, beeldmateriaal… En dat heb je nieuwe kanalen nog niet meegerekend. 

Als je contentactiviteiten al bijna bezwijken onder de druk, hoe kun je dan opschalen? Als je inefficiënte contentprocessen opschaalt, schaal je de chaos op die ze veroorzaken. En dat betekent dat je systeem groter, rommeliger en minder rendabel wordt. 

Content orchestration zorgt ervoor dat bedrijven hun uitvoer van content zo efficiënt en betaalbaar mogelijk kunnen uitbreiden. 

  • Gestandaardiseerde processen maken het makkelijker om projecten te onboarden en optimaliseren
  • Gestroomlijnde systemen houden planning en begroting onder controle
  • Geïntegreerde, passende software brengt bestanden binnen handbereik
  • Door automatisering kun je mensen vrijmaken voor taken die menselijke aandacht vereisen

Dat betekent dat je meer kunt produceren zonder dat je meer personeel nodig hebt, zonder meer kosten te maken en zonder meer onrust te veroorzaken. 

Qonqord helpt uitgevers en merken al meer dan 20 jaar bij het implementeren van een content orchestration-strategie. Wij weten dat dat de beste manier is om toegevoegde waarde te creëren met je contentactiviteiten. Lees ons blog over wat je nodig hebt voor een succesvolle content orchestration voor meer tips om ermee aan de slag te gaan. 

Volgende stappen?

Klaar om een tandje bij te zetten? Download onze executive briefing over de financiële, operationele en strategische voordelen van content orchestration.

Wil je meer weten? Maak een belafspraak met een van onze experts op het gebied van content orchestration.

Share:

Blog

De strategische, financiële en operationele voordelen van content orchestration

Executive Briefing

Lees meer..
Blog

De Rol van DAM Consultants bij Qonqord: Optimaliseer je contentcreatieprocessen doormiddel van DAM & Workflow

Inleiding In de huidige digitale wereld is het slim creëren, publiceren en beheren van attractive visuele content belangrijker dan ooit. …

Lees meer..
Blog

Workflowautomatisering in tijden van economische uitdaging

In een wereld waar economische fluctuaties onvermijdelijk zijn, is het essentieel voor bedrijven om te zoeken naar stabiele en effectieve …

Lees meer..

Afspraak maken