Drie merken die succes hebben met content orchestration: voorbeelden van content orchestration uit de praktijk

Ben je benieuwd hoe content orchestration je merk kan helpen slagen in een steeds concurrerendere omgeving? Hieronder vind je ter inspiratie drie voorbeelden van merken die succesvol zijn met content orchestration.

Voorbeeld van content orchestration in retail 

Het merk

Next PLC is een van de bekendste Britse retailmerken voor kleding en huishoudelijke artikelen, online en in fysieke winkels overal ter wereld. In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw stond Next bekend om de gedrukte postordercatalogus, voordat het zich op de opkomende e-commercemarkt begaf.

De uitdaging

De snelle groei, het toenemende aantal productlijnen en de constante innovatie zorgden bij Next voor problemen in de content supply chain. Ze werden geconfronteerd met een enorme hoeveelheid digitale assets (productfoto’s, productinformatie, enzovoort) die steeds moeilijker was om op een efficiënte manier te beheren en gebruiken. 

Ze beschikten over een Digital Asset Management-systeem, maar dat voldeed niet meer aan de eisen, en teams raakten steeds meer versnipperd en verkokerd. Dat maakte het proces van het onderbrengen, ontvangen, bewerken, uploaden en gebruiken van fotoshoots ontzettend arbeidsintensief en tijdrovend. Daarnaast kampten ze met op drukwerk gerichte processen die simpelweg niet geschikt meer waren voor hun doel in het nieuwe tijdperk van e-commerce en onlinecontent. 

De oplossing

Next besloot zijn bestaande Digital Asset Management-systeem te vervangen en te kiezen voor een holistische benadering tot hun content supply chain. Ze bouwden een nieuwe content supply chain op rond het DAM-systeem WoodWing Assets system. Daardoor konden ze nieuwe efficiënte workflows realiseren, gebruikmaken van automatisering en hun creatieve processen schaalbaar maken.

De voordelen 

 • Gebruikmaken van de mogelijkheid voor multichannel-marketing 
 • Kostenbesparing voor desktoppublishing
 • Efficiënte workflows voor digital publishing
 • Hoger rendement uit marketingassets
 • Lagere productiekosten
 • Snellere time-to-market/kortere productietijden

De ondersteuning

Qonqord hielp bij deze digitale transformatie door de bestaande processen, de contentvereisten en de toekomstplannen van Next te analyseren, en vervolgens aanbevelingen te doen voor verbeteringen van de workflow en voor de keuze van software. We hebben het systeem ontwikkeld en geïmplementeerd, en ondersteuning geboden bij gebruikersacceptatie and verandermanagement. 

Lees onze Next-casestudy voor meer informatie >

Salta Group (NCOI)

Voorbeeld van content orchestration in het onderwijs 

Het merk

NCOI is de grootste aanbieder van werktrainingen in Nederland. Ze bieden beroepsopleidingen en titelkwalificaties voor meer dan 20.000 studenten per jaar. Het marketingteam maakt cursusbrochures en websitecontent om studenten mee te inspireren en te werven. 

De uitdaging

Het marketingteam van NCOI worstelde met opeenvolgende productieprocessen die de time-to-market vertraagden. Ze maakten eerst de teksten en content voor alle print-/pdf-brochures en converteerden die daarna naar webcontent zodra de drukwerkproductie klaar was. 

Daarbij kopieerden en plakten ze content uit hun dtp-software in hun CMS om daarna alles opnieuw op te maken voor het web. Dat zorgde niet alleen voor vertragingen en een ontkoppeling met de informatie die beschikbaar was voor studenten, maar nam ook veel kostbare tijd en personeel in beslag. 

De oplossing

NCOI besloot een kanaalneutrale benadering tot content orchestration te kiezen. Ze wilden de mogelijkheid hebben om content te creëren in één systeem en die vervolgens tegelijkertijd te publiceren in print- en digitale kanalen. 

Daarom kozen ze voor een Product Information Management-systeem om alle cursus(product)informatie in te bewaren. Dat systeem werd geïntegreerd met talloze andere softwareoplossingen voor het automatiseren van de vormgeving en verspreiding van marketingmateriaal. 

De voordelen 

 • Opeenvolgende processen werden vervangen door simultane publishing op alle kanalen
 • Er was geen ontkoppeling of vertraging meer bij het op de markt brengen van informatie
 • Productieprocessen werden aanzienlijk sneller en rendabeler

De ondersteuning

Qonqord hielp NCOI bij het realiseren van een geïntegreerde softwarestack om het beoogde doel van een efficiëntere content supply chain te ondersteunen. Wij hebben de introductie en integratie van het volgende aanbevolen:

 • Een Product Information Management-systeem om cursusinformatie te beheren
 • WoodWing Studio: een workflowoplossing voor multichannel-publishing voor het creëren van en samenwerken aan content, en voor een krachtige automatisering van de vormgeving en distributie van content 
 • WoodWing Assets: een Digital Asset Management-systeem voor het bewaren van digitaal materiaal tijdens en na het maakproces
 • Adobe en andere opmaaktools: voor het maken van sjablonen en het ontvangen van gegevens om de sjablonen mee te vullen, via geautomatiseerde ontwerpprocessen 

Lees onze NCOI-casestudy voor meer informatie > 

Casa

Voorbeeld van content orchestration in retail 

Het merk

Casa is een winkelketen die decoratieve, huishoudelijke en tuinartikelen verkoopt. Ze handelen al meer dan 40 jaar, beschikken over meer dan 500 winkels in 11 landen, en hebben een grote e-commercevoetafdruk die het bedrijf tot een belangrijke speler in de branche maakt. Ook maken ze brochures die wekelijks huis-aan-huis worden verspreid.

De uitdaging

Door het uitgebreide, continu veranderende productaanbod stond het marketingteam van Casa voor een zware taak. Ze hadden een enorme hoeveelheid productafbeeldingen en -gegevens te beheren. En ze moesten consistente marketingcampagnes voor meerdere kanalen maken: voor de winkel, online en voor drukwerk; vaak met een krappe weekdeadline.  

De oplossing

Casa besefte dat ze een Digital Asset Management-systeem nodig hadden om al hun productafbeeldingen centraal te beheren en makkelijker toegankelijk te maken voor gebruik in marketingmateriaal. Ook zagen ze de voordelen van de introductie van een Product Information Management om alle productgegevens mee te beheren. 

Samen met de content orchestration-experts van Qonqord zagen ze in dat ze met een combinatie van die twee systemen de opmaak van de wekelijkse brochures konden automatiseren (waarmee ze het marketingteam van veel druk verlosten) en de productpagina’s op hun website automatisch konden vullen. 

De voordelen 

 • Efficiënt proces voor digitaal publiceren
 • Kostenbesparing voor desktoppublishing
 • Efficiënte workflows voor digital publishing
 • Hoger rendement uit marketingassets
 • Gesynchroniseerde gegevens op alle systemen; geen dubbele gegevens meer
 • Lagere productiekosten
 • Snellere time-to-market/kortere productietijden

De ondersteuning

Qonqord heeft samen met Casa gekeken naar de uitdagingen en de pijn- en knelpunten in hun workflows voor retailmarketing. Daarna hebben ze een efficiëntere, productievere en betaalbaardere supply chain geïmplementeerd met behulp van de content orchestration-benadering. 

Lees meer in onze Casa-casestudy > 

Als je je content supply chain wilt stroomlijnen, wilt profiteren van de omnichannel-mogelijkheid voor retailers en succes wilt hebben met content orchestration, kan Qonqord je helpen. Wij bieden uitgevers, retailers en internationale merken al meer dan XX jaar advies over en ondersteuning voor content orchestration.

Neem vandaag nog contact met ons op om samen jouw content orchestration-traject te bespreken. 

Share:

Blog

Why would you need a content hub?

Having a strong online presence is crucial for the success of any business. One way to engage with your target audience is by creating a content hub.

Lees meer..
Blog

Het Belang van Video in de Digitale Wereld van Vandaag

In een tijd waarin tekstuele content koning lijkt te zijn – mede dankzij tools zoals ChatGPT – blijft video een cruciaal. Wij duiken in het belang van video.

Lees meer..
Blog

Chili Publish: Efficiënte Content Creatie voor lokale en persoonlijke marketing

Vandaag hebben we deelgenomen aan het jaarlijkse Chili Publish event in Brussel. Inspirerende sessies en praktische cases maakten van dit …

Lees meer..

Afspraak maken