Efficiencyslag marketingafdeling helpt groothandel ILG Foodgroup bij Europese groei

Lees in dit artikel hoe de marketingafdeling van ILG een efficiencyslag heeft gemaakt door de implementatie van DAM en workflowautomatisering.

Verbeterde contentcreatie, -content management en -distributie bij ILG Food Group met behulp van een DAM-systeem gekoppeld aan SAP (Systems, Applications, and Products).

Over ILG Food Group

 ILG Food Group is een toonaangevende horecagroothandel en importeur die een breed scala aan food en non-foodproducten aanbiedt aan professionele keukens van restaurants. Met een uitgebreid assortiment en een netwerk van filialen levert ILG Food Group dagelijks bestellingen aan horecagroothandels in heel Europa.

De uitdaging:

De marketingafdeling van ILG Food Group is verantwoordelijk voor het creëren en beheren van aantrekkelijke product- en inspirerende content voor de campagnes voor de verschillende merken en kanalen, waaronder de folders, de websites en sociale media. Ze hadden te maken met de volgende uitdagingen:

1.     Contentfragmentatie: De content werd opgeslagen op verschillende locaties, zoals lokale harde schijven, gedeelde mappen op individuele computers en in Sharepoint. Dit leidde tot versnippering van de content en maakte het moeilijk om consistente en actuele content te beheren en te distribueren.

2.     Gebrek aan workflowondersteuning: Het gebrek aan een gecentraliseerd DAM (Digital Asset Management) systeem belemmerde de samenwerking tussen verschillende teams en afdelingen bij het creëren en beheren van content. Dit resulteerde in inefficiënte werkprocessen, dubbel werk en vertragingen.

3.     Tijdverspilling: Het zoeken naar de juiste content kostte veel tijd en inspanning. Medewerkers moesten door verschillende bestandsmappen en systemen bladeren om de benodigde assets te vinden, wat resulteerde in tijdverspilling en verminderde productiviteit.

4.     Moeizaam bijhouden van wijzigingen: Het was lastig om het versiebeheer van content bij te houden, vooral wanneer meerdere personen tegelijkertijd aan een project werkten. Dit veroorzaakte verwarring en fouten in de verspreiding van verouderde of onjuiste content.

5.    Het plaatsen van de beelden in de aanbiedingsfolders kostte veel tijd en was foutgevoelig.

Het zoeken van de juiste beelden en het voorbereiden van de beelden voor de website en voor de folder kostte veel tijd door handmatige repeterende werkzaamheden.

De oplossing (efficiencyslag):

ILG Food Group implementeerde samen met Qonqord het Digital Asset Management (DAM)-systeem WoodWing Assets dat gekoppeld is aan SAP, het ERP-systeem van het bedrijf. Het DAM-systeem biedt de volgende mogelijkheden:

1.     Centrale opslag en gestandaardiseerde taxonomie:

Het DAM-systeem biedt een centrale locatie voor het opslaan van alle digitale assets, inclusief afbeeldingen, video’s, documenten en ontwerpelementen. Met gestandaardiseerde metadata (taxonomie) konden assets gemakkelijk worden gecategoriseerd en getagd voor eenvoudig zoeken en beheer.

2.     Geïntegreerd samenwerken: Het DAM-systeem stelde teams in staat om samen te werken aan contentcreatieprojecten met functies zoals gedeelde werkruimtes, taaktoewijzing en realtime samenwerking. Dit bevordert de efficiëntie, vermindert dubbel werk en verbetert de tijdige voltooiing van taken.

3.     Verbeterd contentbeheer: Met het DAM-systeem kunnen medewerkers snel de juiste content vinden en gebruiken, dankzij krachtige zoek- en filtermogelijkheden. Bovendien biedt het systeem versiebeheer en controle over de workflow, waardoor de content consistent en up-to-date blijft.

4.     Naadloze integratie met SAP: De integratie van het DAM-systeem met SAP zorgt voor een gestroomlijnde workflow van contentcreatie tot distributie. Productinformatie, prijzen en andere gegevens kunnen automatisch worden bijgewerkt vanuit SAP, waardoor fouten en discrepanties worden geminimaliseerd.

5. Naadloze integratie met het automatische opmaakproces met EasyCatalog, de plug-in voor Adobe InDesign. Naast de artikelinformatie uit SAP kunnen nu ook de beelden eenvoudig vanuit het DAM worden geselecteerd en naar de website en de folder in de juiste resolutie worden gepubliceerd.

De resultaten:

Door het implementeren van het DAM-systeem gekoppeld aan SAP heeft ILG Food Group de volgende voordelen behaald:

1.     Verbeterde efficiëntie: Het DAM-systeem heeft de content workflow geoptimaliseerd, waardoor de tijd die nodig is voor het creëren, beheren en distribueren van content aanzienlijk is verminderd. Medewerkers kunnen nu snel de benodigde assets vinden en hergebruiken, wat leidt tot een verhoogde productiviteit.

2.     Betere samenwerking van alle stakeholders in het proces: Het DAM-systeem heeft de samenwerking tussen teams en afdelingen verbeterd. Door gedeelde werkruimtes en realtime samenwerking kunnen teamleden efficiënter samenwerken, wat resulteert in snellere contentcreatie en betere afstemming tussen verschillende belanghebbenden.

3.     Consistente en up-to-date content: Met de mogelijkheid om versiebeheer en workflow controle toe te passen, zorgt het DAM-systeem ervoor dat alleen goedgekeurde en up-to-date content wordt gebruikt. Dit minimaliseert fouten en verzekert dat klanten altijd toegang hebben tot de meest recente en nauwkeurige informatie.

4.     Verbeterde klanttevredenheid: Door het efficiënter beheren en distribueren van content kan ILG Food Group sneller en consistenter relevante informatie aan haar klanten leveren. Dit draagt bij aan een verbeterde klantervaring en versterkt de klanttevredenheid.

Al met al heeft de implementatie van een DAM-systeem gekoppeld aan SAP ILG Food Group geholpen om haar contentcreatie, -content management en -distributieprocessen aanzienlijk te verbeteren. Dit heeft geleid tot verbeterde efficiëntie, betere samenwerking, consistente content en hogere klanttevredenheid, waardoor ILG haar concurrentiepositie in de horecagroothandelssector heeft versterkt.

Share:

Brands

Content Orchestration en multichannel publiceren, waar te beginnen?

Marketeers anno 2021 leven in een uitdagende tijd. Dankzij de groei van het aantal mediakanalen hebben marketeers oneindig veel mogelijkheden om hun doelgroepen te bereiken met doeltreffende on- en offlinecommunicatie.

Lees meer..
Adobe InDesign Automation

Het ideale folderopmaakproces: Hoogvliet Supermarkten implementeert Publication Organiser

De wekelijkse huisaanhuisfolder Iedere week verspreidt Hoogvliet Supermarkten een huis-aan-huis-folder, waarin alle weekaanbiedingen staan. Bij het voorbereiden en plannen van …

Lees meer..
Geen onderdeel van een categorie

Optimaliseer je Multichannel Contentcreatie met WoodWing

Optimaliseer je multichannel contentcreatie

Lees meer..

Afspraak maken