CRV takes control: “We can establish our brand very strongly from WoodWing Assets”

CRV is een innovatieve internationale organisatie voor veeverbetering. Omdat de coöperatie in meer dan 60 landen actief is, is het cruciaal om de corporate identity consistent uit te dragen in alle communicatie-uitingen. Vanuit het hoofdkantoor in Arnhem legt Mirjam Braam, hoofd van de afdeling Design en Eindredactie, wereldwijd de lijnen uit voor de branding van het merk. Samen met haar collega’s zorgt zij ervoor dat alle vestigingen beschikken over de juiste templates. “WoodWing Assets, het digital asset management platform van Qonqord, is daarbij van grote meerwaarde,” vertelt zij. “Vanuit daar kunnen we ons merk heel sterk neerzetten.”

“De combinatie van Woodwing Studio en WoodWing Assets bleek zeer effectief”

CRV maakt veel rijke content die tot de verbeelding spreekt, zoals catalogi, video’s en infographics. Maar de organisatie miste een sterke tool die grip geeft op deze producties. “Wij wilden effectief samenwerken met onze buitenlandse collega’s en distributeurs en ons materiaal op gecoördineerde wijze naar hen uitrollen,” licht Mirjam toe. Daarom selecteerde CRV enkele bureaus voor het pitchen van een nieuwe oplossing. De reden dat de keuze uiteindelijk op Qonqord viel? “Met WoodWing Assets kunnen we bestanden aansluiten op onze bestaande workflow. Deze heeft Qonqord een hele tijd geleden verzorgd door Woodwing Studio naar tevredenheid te implementeren. Wij waren dus al vertrouwd met Qonqord als zakenpartner.”

“Qonqord maakte onze ingewikkelde inrichting behapbaar”

Met WoodWing Assets heeft CRV de controle over zijn contentprocessen in handen: “In WoodWing Assets zijn al onze digitale assets gemanaged. Wij kunnen deze ontsluiten voor iedereen binnen onze organisatie, maar ook voor partijen daarbuiten, zoals onze distributeurs. Dat scheelt alle betrokkenen veel zoektijd. Ook kunnen we de bestanden direct vanuit WoodWing Assets delen met partijen middels een sharelink. Hiervoor hebben we WeTransfer of Dropbox niet meer nodig. Wij kunnen zelf bepalen wie de assets vanuit WoodWing Assets mag downloaden. Dat is heel belangrijk, omdat we op globaal niveau met een groot netwerk van distributeurs werken. Hoewel we hen bij het proces willen betrekken, mogen zij niet álles zien. Daarom is het nodig om met gebruikersgroepen te werken. In WoodWing Assets verloopt dit zeer gestroomlijnd: je kunt heel goed bepalen wie wat mag zien en downloaden.”

Dat CRV met een grote hoeveelheid gebruikersgroepen werkt, maakte het er aanvankelijk niet gemakkelijker op: “Het was een flinke klus om WoodWing Assets goed in te richten. Maar de samenwerking met Qonqord is heel plezierig. Qonqord denkt sterk mee en legt alles rustig en duidelijk uit – tot tien keer toe, als wij daarom vragen!”

“Steeds grotere rol weggelegd voor WoodWing Assets”

In de toekomst ziet Mirjam een grotere rol weggelegd voor WoodWing Assets: “Het is nu al heel belangrijk bij het versterken en herpositioneren van ons merk, omdat we onze aangepaste huisstijl makkelijk kunnen uitrollen en grip hebben op ons merk. Maar we denken aan een verdere uitbreiding. Momenteel ontwikkelen we allerlei salestools waarmee we op termijn een connectie willen leggen vanuit WoodWing Assets. Daarnaast willen we de controle op het gebruik van content op een gegeven moment misschien verscherpen. Nu stimuleren we onze buitenlandse collega’s om zelf content in WoodWing Assets te zetten, maar wellicht veranderen we dit in de toekomst. Qonqord is flexibel genoeg om ons dit soort mogelijkheden te bieden. En samen met Qonqord kunnen we deze processen – volledig afgestemd op onze organisatie – verder inrichten.”

Lees meer:

Woodwing Assets

Woodwing Studio

Share:

Blog

The ultimate guide for Content Orchestration

Content orchestration is a must-have mindset for any business that creates and disseminates print and digital material. It is concerned …

Lees meer..
Blog

Why brands and publishers are becoming more and more alike

Brands and publishers are increasingly similar in their marketing strategies. This is because both brands and publishers are realizing that …

Lees meer..
Blog

The opportunities and threats of AI for publishers

Introduction In the world of publishing, Artificial Intelligence (AI) has become a major topic. AI presents both opportunities and threats …

Lees meer..

Afspraak maken

Make an appointment