GRS & Groenrijk Digital Asset Management

GRS Retail en GroenRijk, twee grote retail service-organisaties voor tuincentra, hebben hun publicatieprocessen van content geoptimaliseerd met de Digital Asset Management oplossing WoodWing Assets. De marketingcampagnes verlopen vele malen efficiënter en publicatie naar de webshop is geautomatiseerd.

De uitdaging

Binnen de marketingcampagne bieden GRS Retail en GroenRijk hun leden diverse marketinguitingen (o.a. folders, advertenties, social media berichten) in digitale en geprinte vorm. GroenRijk heeft daarnaast haar eigen webshop in beheer. Om de marketingcampagnes goed uit te kunnen rollen, zijn er de nodige wensen. De webshop moet naar een hoger plan worden getild, vormgevers willen efficiënter kunnen werken en de leden van GRS Retail willen hun marketingmiddelen meer laten aansluiten op de lokale markt.   Om dit te realiseren, moeten verschillende uitdagingen worden getackeld, vertelt Menno de Vreede, hoofd informatiemanagement en automatisering bij GRS.  

“We zochten een centrale plek waar we al het beeldmateriaal kwijt kunnen – zonder dat een server overvol raakt. Vervolgens wil je het materiaal goed terug kunnen vinden. Dit zijn twee elementen die onze vormgevers enorm helpen bij het werken aan de marketingcampagnes.”

Binnen de marketingcampagne tool biedt GRS Retail haar leden de mogelijkheid om de marketingmiddelen door middel van maatwerk aan te laten sluiten bij hun eigen tuincentrum én hun lokale marktgebied. Zo is het mogelijk om in de folders de actieverkoopprijs aan te passen, kunnen extra pagina’s worden toegevoegd en is het zelfs mogelijk om een specifiek product op de voorpagina te zetten. Om dit mogelijk te maken, moet beeldmateriaal direct beschikbaar zijn voor de ondernemers.

Structuur aanbrengen

Met behulp van beeldbank WoodWing Assets en binnenkort een Product Informatie Management (PIM) systeem, kunnen alle uitdagingen getackeld worden. Tony Meijer, workflow consultant bij Qonqord, heeft in een aantal weken tijd workshops over WoodWing Assets verzorgd voor de key users: vormgevers, managers en technici. “Wat houdt de software in? Hoe zorg je ervoor dat je beelden terug kunt vinden? Hoe zit het met de rechten op de beelden?” Door de input van de deelnemers serieus te nemen, is draagvlak ontstaan voor de vernieuwing.   Met WoodWing Assets beschikken de vormgevers in één klap over een ruimte voor 60.000 beelden, die eenvoudig terug te vinden zijn en die je onderling kunt delen.   Ook hebben alle ondernemers van de tuincentra toegang tot het systeem. Het bespaart ondernemers tijd en budget om beelden zelf te maken, nu ze deze eenvoudig uit de beeldbank kunnen halen. In de beeldbank vinden ze een enorme hoeveelheid beeldmateriaal. Vrijstaande afbeeldingen van planten en producten, maar ook sfeerfoto’s. Deze beelden kunnen ze direct downloaden en gebruiken voor de uitingen binnen de marketingcampagne of inzetten in hun eigen uitingen. Dit geeft ze de mogelijkheid om nog meer de regie te pakken binnen hun lokale marketingcampagne.   Doordat WoodWing Assets in de cloud draait, is het gebrek aan opslagruimte verholpen én kunnen de vormgevers vanuit huis werken. Beeldmateriaal en InDesign-bestanden zijn voorhanden. Beelden kunnen lokaal worden bewerkt in Photoshop en voorgaande versies zijn eenvoudig terug te vinden. Kortom, het volledige proces van contentcreatie is geregeld.   Qonqord beheert de software volledig: back up, hosting en rechten van de gebruikers. Daar hebben GRS Retail en GroenRijk geen omkijken naar.

We hebben structuur aangebracht door

  • Besparing op DTP productiekosten
  • Hoger ROI van marketing assets
  • Integratie van data en bestanden
  • Lagere proceskosten
  • Multi-channel publicatie
  • Online samenwerken in workflow
  • Stabiele werkprocessen
  • Verkorte creatie- en productiecycli
  • Versnellen van de time to market

Share:

Geen onderdeel van een categorie

Waarom NU het juiste moment is voor de retail om prioriteit te geven aan PIM-DAM-integratie

Er is nog nooit een beter moment geweest voor retailbedrijven om prioriteit te geven aan een PIM-DAM-integratie. Nu de wereld …

Lees meer..
case

ARTS EN AUTO

VvAA opereert al ruim 90 jaar als ledenorganisatie en dienstverlener in het hart van de gezondheidszorg. Zij zijn er voor …

Lees meer..
Brands

Waarom Swinkels Family Brewers werkt met Digital Asset Management van Qonqord

Swinkels Family Brewers, voorheen Bavaria, is één van de oudste familiebedrijven van Nederland. Onder leiding van de familie Swinkels wordt, in …

Lees meer..

Afspraak maken