Hoe Casa haar contentcreatie- en publicatieprocessen heeft geoptimaliseerd

Casa is een winkelketen met decoratieve en huishoudelijke artikelen alsmede huishoudtextiel en tuin- en interieurmeubelen. Ruim 40 jaar ervaring, meer dan 500 winkels in 11 landen en een webshop met een uitgebreid assortiment maken CASA International tot een toonaangevende speler binnen haar branche. Wekelijks wordt een huis-aan-huis-folder verspreid.

De uitdaging

Casa heeft een interne vormgeef- en fotostudio en een e-commerce afdeling die dagelijks alle wervende content voor de website, voor e-commerce en voor de huis-aan-huis folders creëert. Gezien het grote en steeds veranderende assortiment was het essentieel een beeldbank, ofwel een digital asset management-systeem op te zetten voor het beheren en publiceren van alle content voor de website, e-commerce, de folders en voor het Point of Sale-materiaal. Daarnaast was het belangrijk dat de beeldbank geïntegreerd zou worden met het PIM systeem zodat alle product- en beeldinformatie eenvoudig verwerkt kunnen worden gepubliceerd naar alle kanalen.

Structuur aanbrengen

Casa gebruikt Woodwing Assets als digital asset management-oplossing. Qonqord biedt het DAM platform aan vanuit de cloud en zorgt voor het beheer en de support. Woodwing Assets is geïntegreerd met het PIM systeem van Casa zodat de product- en de beeld-content automatisch kan worden gepubliceerd op alle kanalen. De beelden voor de weekcampagnes worden in batch automatisch gepubliceerd naar de e-commerce website. “Het DAM systeem is een zeer essentieel onderdeel van onze dagelijkse vormgeef- en publicatieprocessen” aldus Casa. Daarnaast wordt het Point of Sale materiaal automatisch opgemaakt met de EasyCatalog plug-in voor Adobe InDesign.  

We hebben structuur aangebracht door
  • Besparing op DTP productiekosten
  • Hoger ROI van marketing assets
  • Integratie van data en bestanden
  • Lagere proceskosten
  • Multi-channel publicatie
  • Stabiele werkprocessen
  • Verkorte creatie- en productiecycli
  • Versnellen van de time to market
  • Volledige integratie backoffice

Share:

case

Audax Publishing, media neutraal content maken en multichannel publishing

Audax is voor de producent van alledaagse artikelen – van schoonmaakmiddelen tot tijdschriften – de slimme snelweg naar de consument. …

Lees meer..
case

VPRO

De VPRO is een moderne crossmediale omroepvereniging met een lange staat van dienst. De VPRO wil de komende jaren een …

Lees meer..
Geen onderdeel van een categorie

Samenwerking tussen PublishOne en Qonqord

Een Game-Changer in Publicatieworkflows voor uitgevers en kenniscentra in de educatieve, juridische en fiscale sector Inleiding Bij Qonqord zijn we …

Lees meer..

Afspraak maken