Hoe RTL Nieuws WoodWing Assets DAM gebruikt voor beeldbeheer bij televisieuitzendingen

RTL Nieuws is een van de toonaangevende nieuwsorganisaties in Nederland, geroemd om zijn veelzijdige verslaggeving en diepgaande analyses. Een belangrijk aspect dat bijdraagt aan het succes van hun televisie-uitzendingen is de efficiënte inzet van beelden ter ondersteuning van het nieuws. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het gebruik van WoodWing Assets DAM (Digital Asset Management), verrijkt met krachtige metadata en automatische ontsluiting van beelden op basis van statussen. De creatieve afdeling speelt een cruciale rol in het bewerken van deze beelden voor uitzending.

De Rol van Beeld in Televisie-uitzendingen bij RTL Nieuws

Beeldmateriaal voegt een extra laag van context en visuele aantrekkingskracht toe aan de nieuwsverhalen van RTL Nieuws. Het succesvol managen van deze beelden, vooral in een snelle nieuwsomgeving, kan uitdagend zijn. Dit is waar WoodWing Assets DAM van onschatbare waarde is. De redactie en vormgeving werken nauw samen met behulp van het DAM platform.

Centrale Opslag voor Beelden

Het eerste wat opvalt aan WoodWing Assets DAM is de centrale opslag. Voor een snelle en dynamische omgeving zoals televisieproductie is toegankelijkheid van het grootste belang. Of je nu een vormgever, redacteur, producent of besluitvormer bent, je hebt snel toegang tot de benodigde assets.

Creatieve Bewerking door de Creatieve Afdeling

Voordat beelden live gaan in de nieuwsuitzendingen, worden ze zorgvuldig bewerkt en aangepast door de creatieve afdeling. Zij gebruiken geavanceerde tools om de beelden te optimaliseren, zodat ze perfect aansluiten bij de inhoud en toon van het nieuwsitem. WoodWing Assets DAM maakt het voor hen gemakkelijker om (overal) toegang te krijgen tot de benodigde bestanden, deze te bewerken en van de juiste metadata te voorzien.

Efficiëntie en Metadata

De kracht van metadata mag niet worden onderschat. Door het toevoegen van relevante metadata aan elk beeld, wordt het zoeken en identificeren van beeldmaterialen enorm vergemakkelijkt. Dit is van cruciaal belang wanneer je onder tijdsdruk staat en snel het juiste beeld moet vinden om een nieuwsverhaal te ondersteunen.

Automatisch Ontsluiten van Beelden

Een van de meest indrukwekkende functies is het automatisch beschikbaar maken van beelden voor uitzending op basis van hun status. Wanneer een beeld bijvoorbeeld de status ‘Goedgekeurd’ krijgt, kan het automatisch in de uitzendqueue worden geplaatst. Dit elimineert manuele stappen en maakt het proces naadloos, waardoor RTL Nieuws snel en effectief kan reageren op actuele gebeurtenissen.

Veiligheid en Controle

Natuurlijk speelt beveiliging een grote rol, met functies zoals toegangsbeperkingen en gedetailleerde logs. Het management kan er dus op vertrouwen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot cruciale beeldmaterialen.

De Rol van Qonqord bij de Implementatie

Een naadloze implementatie van een geavanceerd platform als WoodWing Assets DAM is geen kleine prestatie. Hier speelt Qonqord een sleutelrol. Door diepgaande expertise op het gebied van workflow-optimalisatie en automatisering, heeft Qonqord gezorgd voor de implementatie van een gestroomlijnd werkwijze op basis van WoodWing Assets. We hebben samengewerkt met verschillende afdelingen, waaronder de redactionele, creatieve en technische teams, om een workflow op maat te ontwerpen. WoodWing Assets DAM is afgestemd op de unieke behoeften van RTL Nieuws. Van de configuratie van metadata tot het instellen van automatische triggers voor de ontsluiting van beelden op basis van statussen. Qonqord heeft ervoor gezorgd dat het systeem niet alleen aan de huidige behoeften voldoet, maar ook schaalbaar is voor toekomstige uitdagingen.

Conclusie

De combinatie van WoodWing Assets DAM, de consultancy van Qonqord, en de in-house expertise bij RTL Nieuws, heeft geresulteerd in een efficiënte en toekomstbestendige oplossing voor beeldbeheer. Of het nu gaat om de snelle toegankelijkheid van beeldmaterialen, de creatieve bewerking door gespecialiseerde teams, of de inzet van metadata en automatische ontsluiting, alles werkt samen om RTL Nieuws in staat te stellen om hoogwaardige, actuele en visueel aantrekkelijke verslaggeving te leveren.

Share:

Geen onderdeel van een categorie

Waarom NU het juiste moment is voor de retail om prioriteit te geven aan PIM-DAM-integratie

Er is nog nooit een beter moment geweest voor retailbedrijven om prioriteit te geven aan een PIM-DAM-integratie. Nu de wereld …

Lees meer..
Geen onderdeel van een categorie

Unlocking the Power of Content Orchestration

Now a days content is king. It drives engagement, builds brand awareness, and ultimately boosts business growth. But with so …

Lees meer..
Geen onderdeel van een categorie

New onboard at Qonqord

Hi, ik ben Brent Andries, een 23-jarige Developer uit België – Bornem. Na het afronden van mijn studie IT ging …

Lees meer..

Afspraak maken