Hoe Swinkels Family Brewers haar marketing assets orkestreert

Swinkels Family Brewers, voorheen Bavaria, is één van de oudste familiebedrijven van Nederland. Onder leiding van de familie Swinkels, wordt in de brouwerij in het Zuiden van Nederland, al zeven generaties bier gebrouwen volgens een uniek familierecept. Swinkels heeft dochterondernemingen in Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en biedt werk aan meer dan 1.000 mensen.

Niet minder dan 120 landen genieten van bier gebrouwen door Swinkels. Swinkels voert de merken 8.6 , Bavaria , La Trappe , Palm, Hollandia, De Molen, Cornet, Rodenbach, 8.6 en Swinkels.

DE UITDAGING:

De afdeling Global Product Management is verantwoordelijk voor het realiseren en beheren van alle visuals, afbeeldingen, video’s en artwork. De belangrijkste taak van de afdeling is het wereldwijd managen van de “visual experience” van alle merken van Swinkels. Vanuit Lieshout wordt marketing support gegeven naar alle landen waar Swinkels actief is.

Het aantal on-line platformen met veel rijke content is de laatste jaren sterk gegroeid. Ook hebben ontwikkelingen, zoals het toenemende aantal product varianten en kortere product life cycli, gezorgd voor een forse groei van de hoeveelheid digitaal materiaal zoals logo’s, productfoto’s, videomateriaal, verpakkingsontwerpen, campagnebeelden, posters en banners. Het beheren, wereldwijd ontsluiten van deze digitale assets en het bewaken van de huisstijl van alle on- en offline communicatie is essentieel voor de global marketing campagnes van Swinkels.

ONZE OPLOSSING

Swinkels heeft na een uitgebreide selectieprocedure gekozen voor de digital asset management oplossing WoodWing Assets. Met het geïntegreerde brand portal heeft de afdeling Global Product Management de marketingondersteuning naar de landen sterk kunnen verbeteren waarbij de merkconsistentie maximaal gewaarborgd is.

Zowel Swinkels medewerkers, webdesigners, fotograven, bureaus maar ook distributeurs kunnen alle marketing assets zoeken en via shares delen en desgewenst downloaden.

Qonqord heeft de implementatie van WoodWing Assets verzorgd in nauwe samenwerking met de afdeling Global Product Management van Swinkels. Middels diverse workshops is de uiteindelijke inrichting van de software platformen bepaald. Het DAM platform wordt door Qonqord in de cloud gehost en beheerd.

WAT HEEFT HET OPGELEVERD?

De time to market van alle campagnes is versneld De marketing support naar de landen is sterk verbeterd.
De huisstijlbewaking wereldwijd is sterk verbeterd De hoeveelheid traffic rondom het tot stand komen, beschikbaar stellen en hergebruiken van alle digitale bestanden is sterk afgenomen.

Lees meer:

Digital asset management

Onze aanpak

Share:

case

Prelum innoveert productieproces samen met Qonqord

In nauwe samenwerking met onder andere medisch specialisten, huisartsen en tandartsen bedenken, ontwikkelen, vervaardigen en verkoopt Prelum diverse informatie- en …

Lees meer..
case

Uitgever Porto Editora boekt enorme tijdwinst met Woodwing platform

Porto Editora is de grootste uitgever van studieboeken en fictie in Portugal, met meer dan de helft marktaandeel in de …

Lees meer..
Content Orchestration

Hoe kun je PIM en DAM integreren – en wie kan je helpen?

Volgens HubSpot is het integreren van onsamenhangende softwareoplossingen een van de meest voorkomende uitdagingen waarmee bedrijven momenteel worden geconfronteerd. Door …

Lees meer..

Afspraak maken