Hoe Swinkels Family Brewers haar marketing assets orkestreert

Swinkels Family Brewers, voorheen Bavaria, is één van de oudste familiebedrijven van Nederland. Onder leiding van de familie Swinkels, wordt in de brouwerij in het Zuiden van Nederland, al zeven generaties bier gebrouwen volgens een uniek familierecept. Swinkels heeft dochterondernemingen in Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en biedt werk aan meer dan 1.000 mensen.

Niet minder dan 120 landen genieten van bier gebrouwen door Swinkels. Swinkels voert de merken 8.6 , Bavaria , La Trappe , Palm, Hollandia, De Molen, Cornet, Rodenbach, 8.6 en Swinkels.

DE UITDAGING:

De afdeling Global Product Management is verantwoordelijk voor het realiseren en beheren van alle visuals, afbeeldingen, video’s en artwork. De belangrijkste taak van de afdeling is het wereldwijd managen van de “visual experience” van alle merken van Swinkels. Vanuit Lieshout wordt marketing support gegeven naar alle landen waar Swinkels actief is.

Het aantal on-line platformen met veel rijke content is de laatste jaren sterk gegroeid. Ook hebben ontwikkelingen, zoals het toenemende aantal product varianten en kortere product life cycli, gezorgd voor een forse groei van de hoeveelheid digitaal materiaal zoals logo’s, productfoto’s, videomateriaal, verpakkingsontwerpen, campagnebeelden, posters en banners. Het beheren, wereldwijd ontsluiten van deze digitale assets en het bewaken van de huisstijl van alle on- en offline communicatie is essentieel voor de global marketing campagnes van Swinkels.

ONZE OPLOSSING

Swinkels heeft na een uitgebreide selectieprocedure gekozen voor de digital asset management oplossing WoodWing Assets. Met het geïntegreerde brand portal heeft de afdeling Global Product Management de marketingondersteuning naar de landen sterk kunnen verbeteren waarbij de merkconsistentie maximaal gewaarborgd is.

Zowel Swinkels medewerkers, webdesigners, fotograven, bureaus maar ook distributeurs kunnen alle marketing assets zoeken en via shares delen en desgewenst downloaden.

Qonqord heeft de implementatie van WoodWing Assets verzorgd in nauwe samenwerking met de afdeling Global Product Management van Swinkels. Middels diverse workshops is de uiteindelijke inrichting van de software platformen bepaald. Het DAM platform wordt door Qonqord in de cloud gehost en beheerd.

WAT HEEFT HET OPGELEVERD?

De time to market van alle campagnes is versneld De marketing support naar de landen is sterk verbeterd.
De huisstijlbewaking wereldwijd is sterk verbeterd De hoeveelheid traffic rondom het tot stand komen, beschikbaar stellen en hergebruiken van alle digitale bestanden is sterk afgenomen.

Lees meer:

Digital asset management

Onze aanpak

Share:

Blog

Drie merken die succes hebben met content orchestration: voorbeelden van content orchestration uit de praktijk

Ben je benieuwd hoe content orchestration je merk kan helpen slagen in een steeds concurrerendere omgeving? Hieronder vind je ter …

Lees meer..
Blog

De strategische, financiële en operationele voordelen van content orchestration

Executive Briefing: Concurrentievoordeel behalen via je content supply chain:Merken die content effectief gebruiken op meerdere kanalen kunnen profiteren van grote …

Lees meer..
Blog

Wat is Content Orchestration?

Content Orchestration voor beginners:  wat is het en hoe werkt het?  Misschien ben je de term ‘content orchestration’ al eens …

Lees meer..

Afspraak maken