De Toekomst van Contentcreatie:
AI toepassingen voor uitgevers

Generatiekloof of Brug? De Spagaat van de Uitgever
Het medialandschap is in de afgelopen decennia aanzienlijk veranderd. Waar we eerst slechts enkele kanalen hadden, hebben we nu een overvloed aan mediaplatformen, variërend van Youtube tot TikTok, van de krant tot de televisie. Elk kanaal functioneert op zijn eigen manier en wordt op een unieke wijze geconsumeerd.

Jonge generaties verwachten tegenwoordig korte, inspirerende video’s op platformen zoals TikTok, terwijl oudere generaties nog steeds de voorkeur geven aan traditioneel gedrukte artikelen. Dit betekent dat uitgevers voor een enorme uitdaging staan: hoe verspreid je kwalitatieve content over al deze kanalen, op een manier die past bij elk platform (geen 1 size fits all) en de specifieke doelgroep van elk kanaal, en tegelijkertijd de eigen tone-of-voice en merkidentiteit behoudt?

Bij Squadra en Qonqord erkennen we dat dit een groot strategisch vraagstuk is. We geloven echter ook in de kracht van praktische oplossingen en inspiratie. Momenteel zien we veel groei en ontwikkeling in het gebruik van AI binnen bijvoorbeeld de retailmarkt en geloven in de kansen van AI voor uitgevers.

Hoe kan AI worden ingezet om een standaard nieuwsartikel binnen enkele seconden om te vormen tot een social media bericht, compleet met een passende titel en visual? Hoe kan AI helpen om jouw content creatie proces te versnellen, te verrijken en te verbeteren?

Jouw Stoel aan de Ronde Tafel: Discussieer Mee Over AI’s Rol in Media
Tijdens onze Roundtable willen we deze vragen en meer bespreken. We willen met een exclusieve groep de mogelijkheden van AI verkennen en nadenken over de innovatieve kansen die nu al voor het oprapen liggen. Uiteraard willen wij ook jullie inspireren door te delen wat er vandaag de dag met AI al gebeurt in Retail en hoe dat vertaald zou kunnen worden naar uitgevers. We willen niet alleen dromen en speculeren over de toekomst, maar ons juist concentreren op de kansen van nu.

Ben jij geïnteresseerd om hierover mee te denken? Meld je dan nu aan!

 

Aanmelden

(Graag even per persoon aanmelden)

Wie komt er?
Squadra MLC logo witte tekst transformed - admin
Squadra Machine Learning Company is een vernieuwend Nederlands bedrijf wat kennis over bedrijfsprocessen, algoritme ontwikkeling en data visualisatie combineert met als doel klanten te helpen met machine learning algoritmes en het toepassen van kunstmatige intelligentie.
qongord logo - admin
Qonqord helpt merken om hun contentcreatie- en publicatieprocessen te orkestreren door hun expertise te delen en door softwareplatforms te implementeren met workflow voor teams voor het creëren, beheren en distribueren van content voor alle mediakanalen op een harmonieuze manier.

Afspraak maken