NCOI en Content Orchestration

NCOI Groep heeft als missie mensen (jong en oud) te voorzien van de beste opleidingen en trainingen. Naast het bekendste merk, NCOI Opleidingen, maken diverse gerenommeerde opleiders deel uit van NCOI Groep, zoals Scheidegger, NTI, Schoevers, ISBW, Computrain, Markus Verbeek Praehep, NIBE-SVV, Pro Education, ISES, LECTRIC, Bestuursacademie Nederland en Luzac. NCOI Groep heeft circa 1800 medewerkers en circa 3500 actieve freelance professionals.

De uitdaging

De afdeling marketing is verantwoordelijk voor het werven van cursisten voor alle merken. Hiervoor wordt radio- en tv reclame ingezet en spelen de website en vooral ook de brochures een cruciale rol.

Graphit Ferry Olie 300x300 1 - admin

“Het creëren van fysieke brochures is van groot belang voor het onder de aandacht brengen van het opleidingsaanbod bij de verantwoordelijke voor opleidingen binnen organisaties. De brochures worden specifiek voor deze doelgroep ontwikkeld. Het opmaken en redigeren van alle brochures was een bijzonder tijdrovend proces waar heel veel verschillende afdelingen bij betrokken waren”

Ferry Olie – Manager Business Transformatie en Innovatie – NCOI Groep.

DE OUDE WERKWIJZE

De opleidingsteksten zijn een belangrijk middel om op een duidelijke en wervende manier de verschillende opleidingen op de website te promoten. In de oude werkwijze moesten eerst alle opleidingsbrochures klaar zijn voordat de teksten over de opleidingen naar de website gepubliceerd konden worden. Hierdoor ging veel kostbare tijd verloren. Daarbij werd vaak gebruik gemaakt van dezelfde content uit verschillende backoffice systemen. Bij het voorbereiden van de marketingteksten voor de verschillende merken werd deze gelijksoortige content in verschillende uitingen, online en offline, hergebruikt door middel van kopiëren en plakken. Correcties moesten bij een wijziging altijd op verschillende plaatsen worden doorgevoerd. Dit was een erg arbeidsintensief, maar vooral ook een foutgevoelig proces. Daarom werd er een wensenpakket samengesteld om het proces van brochureontwikkeling te verbeteren en te vereenvoudigen.

WENSEN

 • Content zo orkestreren dat je op ieder moment flexibel kunt publiceren naar zowel on- als offline kanalen.
 • Het verkorten van de tijd om nieuwe opleidingen te publiceren.
 • Efficiëntere lay-out- en publicatieprocessen door winst te halen uit betere en minder foutgevoelige manieren om content te creëren.

“Ondanks dat NCOI meerdere startmomenten per jaar kent, oriënteren veel studenten zich traditiegetrouw in april en mei op het volgen van een opleiding. Mede hierdoor – en door het grote aantal opleidingen dat NCOI aanbiedt – staat er grote druk op het proces om de brochures in april te kunnen versturen.” – aldus Ferry

DE RANDVOORWAARDEN VOOR DE OPLOSSING

Alle content voor digital en offline (print) moest medianeutraal, onafhankelijk van het kanaal en onafhankelijk van het merk, gemanaged kunnen worden. NCOI zocht een platform voor het verrijken van haar backoffice content met commerciële teksten en beelden zodat deze gepubliceerd kunnen worden naar de betreffende on- en offline kanalen voor het betreffende merk.

NCOI heeft na een marktverkenning besloten zelf een PIM (Product Informatie Management) systeem te ontwikkelen waarin alle productinformatie zoals de prijs, de eigenschap van het product en de titel van de opleiding wordt beheerd.

PUBLISHING PLATFORM

Voor het verrijken van de content uit het PIM en het planningsysteem is gekozen voor het publishing platform van Qonqord gebaseerd op de multichannel CMS- en publishing workflowsoftware van WoodWing. De content uit het PIM- en het planningsysteem wordt binnen het platform getoond en wordt hier verrijkt met commerciële teksten en beelden die specifiek voor het merk zijn. Met behulp van de Adobe InDesign Paginator kunnen alle contentelementen voor de printpublicaties worden gepland naar de pagina’s van de brochures. De vormgevers doen de laatste nabewerkingen in de layout maar hoeven zich niet meer druk te maken over de content. Op deze manier kan de opmaak van de brochures worden voorbereid met een hoge mate van voorspelbaarheid en flexibiliteit binnen de kortst mogelijke doorlooptijden. “Het publishing platform Woodwing Studio is de dirigent van onze content. Het platform orkestreert de toegang tot informatie en zorgt er ook voor dat zowel de Adobe InDesign templates als ons Web CMS gevuld worden met content, informatie uit het PIM systeem, het geïntegreerde DAM systeem Woodwing Assets en de planninginformatie uit onze backoffice systemen.” – Ferry Olie Zowel het PIM als het CMS beschikken over statussen. Als in het PIM systeem de content op “gereed voor publicatie” wordt gezet dan wordt de data klaargezet voor de verschillende digitale kanalen. Middels pull wordt deze content door de CMS systemen van de verschillende merken van NCOI opgehaald. Qonqord maakt hiervoor gebruik van een zogenaamde content API.

DE RESULTATEN

 • Voor elke opleiding is er een duidelijke, tijdbesparende workflow gekomen.
 • Opleidingsbrochures hoeven niet meer volgens een serieel langdurig proces gecreëerd en gepubliceerd te worden. Parallel kunnen sneller meerdere activiteiten automatisch plaatsvinden.
 • Het designteam van de NCOI Groep krijgt volledig automatisch opgemaakte pagina’s voor de verschillende merken.
 • Van opleidingsbrochures worden automatisch PDF’s gegenereerd en op de juiste plek op de website geplaatst voor toekomstige cursisten.
 • Op ieder moment kan nieuwe content voor alle merken gepubliceerd worden over alle kanalen.
 • Kortere time-to-market om opleidingen in een (nog) eerder stadium onder de aandacht van de cursisten te krijgen.

“Voor dit project waren wij op zoek naar een partner met veel kennis en expertise van omnichannel content creatie. Een partner met de bereidheid om zich te verdiepen in onze processen, ons kon aansturen en ons kon ondersteunen bij de implementatie van het contentmanagement- en workflowplatform. Dat is waarom we al jarenlang een intensieve samenwerking met Qonqord hebben” – Ferry Olie

We hebben structuur aangebracht door

 • Besparing op DTP productiekosten
 • Consistente merkuitstraling
 • Efficiënt proces voor digital publishing
 • Integratie van data en bestanden
 • Lagere proceskosten
 • Multi-channel publicatie
 • Online samenwerken in workflow
 • Stabiele werkprocessen
 • Verkorte creatie- en productiecycli
 • Versnellen van de time to market
 • Volledige integratie backoffice

Share:

Brands

Hoe Swinkels Family Brewers haar marketing assets orkestreert

Bavaria heeft na een uitgebreide selectieprocedure gekozen voor de digital asset management oplossing elvis DAM in combinatie met online opmaak software van 2imagine.

Lees meer..
Content Orchestration

Met verschillende teams samenwerken aan het creëren van visuele content

Met verschillende teams samenwerken aan het creëren van visuele content voor je website, app, social en print uitingen is voor …

Lees meer..
Brands

GRS & Groenrijk Digital Asset Management

GRS Retail en GroenRijk, twee grote retail service-organisaties voor tuincentra, hebben hun publicatieprocessen van content geoptimaliseerd met de Digital Asset …

Lees meer..

Afspraak maken