Nederlands Fotomuseum kiest voor efficiënt Collectiebeheer met Axiell en WoodWing Assets

Nederlands Fotomuseum, gevestigd in Rotterdam, speelt een cruciale rol in het behoud van ons Nederlands fotografisch erfgoed en brengt dit erfgoed op indrukwekkende wijze in een hedendaagse context. Met een indrukwekkende collectie van zo’n zes miljoen beelden biedt het museum een unieke kijk op de kracht van visuele storytelling.
Recentelijk heeft Nederlands Fotomuseum een belangrijke strategische beslissing genomen om de efficiëntie en transparantie van haar collectiebeheer te optimaliseren. Deze innovatieve stap zal ervoor zorgen dat de waardevolle collecties eenvoudiger te beheren zijn door alle betrokken stakeholders in de creatie-, beheer- en publicatieprocessen.

Een Cruciale Keuze: Axiell voor Collectiebeheer

Een van de sleutelbeslissingen die Nederlands Fotomuseum heeft genomen, is de implementatie van het collectiebeheerplatform van Axiell. Dit platform staat bekend om zijn geavanceerde mogelijkheden om collecties op een gestructureerde en efficiënte manier te beheren. Met Axiell kan het museum niet alleen gemakkelijk de omvangrijke collectie organiseren, maar ook toegang verlenen aan de relevante stakeholders binnen het museum.

Een Belangrijke Rol voor WoodWing Assets DAM


Naast het Axiell collectiebeheerplatform heeft Nederlands Fotomuseum ook gekozen voor het DAM (Digital Asset Management) platform WoodWing Assets. Deze keuze is een cruciaal onderdeel van de strategie om de collecties te beheren. WoodWing Assets biedt de mogelijkheid om alle beelden op een gestructureerde en georganiseerde manier te managen. Bovendien zal Qonqord samenwerken met een speciale werkgroep binnen het museum om ervoor te zorgen dat de implementatie naadloos verloopt.

Een Naadloze Integratie voor Efficiënt Beheer

Wat deze beslissingen zo opmerkelijk maakt, is de synergie tussen Axiell en WoodWing Assets. De twee platforms worden geïntegreerd, waardoor collecties eenvoudig en transparant beheerd kunnen worden door alle stakeholders in de creatie-, beheer- en publicatieprocessen. Deze naadloze integratie zal niet alleen tijd en middelen besparen, maar zal ook de efficiëntie en effectiviteit van het gehele collectiebeheerproces vergroten.

Dit is een spannende ontwikkeling voor Nederlands Fotomuseum en de bredere gemeenschap van erfgoedinstellingen in Nederland. Het stelt het museum in staat om het rijke fotografische erfgoed van Nederland te behouden en te delen op een manier die past bij de digitale tijdperk. Met Axiell en WoodWing Assets heeft Nederlands Fotomuseum de juiste tools in handen om dit doel te bereiken en het erfgoed levend te houden voor toekomstige generaties.

Dit nieuws is niet alleen een mijlpaal voor het museum zelf, maar ook een inspiratie voor andere instellingen die streven naar effectiever en geavanceerder collectiebeheer. Het toont aan dat de juiste software en workflows de sleutel kunnen zijn tot het behoud en de verspreiding van ons cultureel erfgoed, en Nederlands Fotomuseum gaat voorop in deze belangrijke inspanning.

Naast Nederlands Fotomuseum werken ook onder anderen Het Nieuwe Instituut, Artis en Het Nederlands Openluchtmuseum met de combinatie van Axiell en WoodWing Assets.

Meer weten over de mogelijkheden? Plan een call met een van onze consultants.
 

Share:

Geen onderdeel van een categorie

New onboard at Qonqord

New onboard at qonqord

Lees meer..
Geen onderdeel van een categorie

Maximizing efficiency with Digital Asset Management

In this blog we’ll show you how maximizing efficiency with digital asset management helps your organization.

Lees meer..
Content Orchestration

Met verschillende teams samenwerken aan het creëren van visuele content

Met verschillende teams samenwerken aan het creëren van visuele content voor je website, app, social en print uitingen is voor …

Lees meer..

Afspraak maken