Optimalisatie van contentcreatieprocessen: hoe NTvG transformeerde van print first naar digital first.

In een wereld waar content met de dag belangrijker wordt, is efficiëntie in contentcreatie en -distributie cruciaal. Deze case study belicht hoe Qonqord, als implementatiepartner van WoodWing Studio, NTvG, het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, geholpen heeft een nieuw niveau van operationele efficiëntie te bereiken. Ontdek hoe deze samenwerking niet alleen zorgde voor een slimmere samenwerking tussen (web-)redactie en vormgeving, de productietijd verkortte, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen opleverde.

De uitdaging: van print-first naar online-first

NTvG, het toonaangevende Nederlandse medische tijdschrift, stond voor een grote uitdaging. Ze wilden de transitie maken van een print-first naar een digital-first werkwijze. Dit was geen eenvoudige taak; het proces was arbeidsintensief en vereiste de inzet van meerdere externe partijen voor het omzetten van Word-documenten naar een publiceerbaar XML-formaat. Er moest een efficiëntere manier hiervoor zijn.

De evaluatie: op zoek naar de juiste partner en technologie

Na een grondige herinventarisatie van de werkwijze door Qonqord en een proof of concept met de nieuwe digital first werkwijze heeft NTVG samen met Qonqord haar publicatieprocessen omgevormd.

De implementatie: een gepersonaliseerde aanpak

De implementatie was een intensief maar soepel proces. Qonqord werkte nauw samen met NTvG om een op maat gemaakte oplossing te implementeren. Qonqord heeft Word-sjablonen ontwikkeld die automatisch worden omgezet in gestructureerde digitale artikelen. Deze artikelen bevatten verschillende componenten zoals titel, tekst, afbeeldingen en literatuurlijsten. Het proces omvatte ook het trainen van het NTvG-team om ervoor te zorgen dat ze het beste uit de nieuwe tools haalden.

De resultaten: efficiëntie en automatisering

Dankzij de implementatie van WoodWing Studio is het productieproces van NTvG drastisch verbeterd. Wat vroeger een tijdrovende en handmatige taak was, is nu een geautomatiseerd en efficiënt proces. NTvG kan nu gemakkelijk voldoen aan de wekelijkse productiedeadline en heeft de mogelijkheid om artikelen direct te publiceren op hun Drupal-website en andere digitale kanalen. Dit heeft niet alleen de productietijd verkort, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen opgeleverd.

De toekomst: nieuwe mogelijkheden en groei

Met de nieuwe workflow kan NTvG zich nu richten op het uitbreiden van hun digitale bereik, inclusief social media kanalen. De gestructureerde content maakt het gemakkelijk om nieuwe producten en digitale kanalen te verkennen en toe te voegen.

Conclusie: een succesvol partnerschap

De samenwerking tussen NTvG en Qonqord heeft geleid tot een succesvolle digitale transformatie. Het project is een uitstekend voorbeeld van hoe technologie en partnerschap samen kunnen komen om echte bedrijfswaarde te creëren. Het heeft ook de interne communicatie en planning binnen NTvG verbeterd, waardoor een meer samenhangende en efficiënte werkomgeving is ontstaan.

Ook geïnteresseerd in een digital first werkwijze? Neem contact met ons op om te sparren.

Share:

Content Orchestration

De belangrijkste financiële en operationele voordelen van de integratie van PIM met DAM: kosten verlaging en risicobeperking door PIM-DAM-integratie

EXECUTIVE BRIEFING In een notendop: In een steeds competitieve markt – die wordt gekenmerkt door omnichannel-vraag en afnemende klantloyaliteit – …

Lees meer..
Digital Asset Management

New Skool Media: de waarde van je digitale assets

Rob Koghee is Managing Partner en mede-oprichter van uitgeverij New Skool Media. Hij kocht 19 titels van Sanoma en titels van Relx waaronder Elsevier.

Lees meer..
case

EW/ELSEVIER WEEKBLAD multichannel publishing

Lees in deze case study hoe Roularta Media Nederland, de uitgever van EW (Elsevier Weekblad) en Beleggerbelangen haar multichannel publishing processen samen …

Lees meer..

Afspraak maken