Hoe LINDA. haar redactionele workflow transformeerde met WoodWing Software

LINDA. is een begrip in de Nederlandse media, onderdeel van het grotere Talpa Network. Met een maandelijks bereik van meer dan 5 miljoen mensen via LINDA.nl, een indrukwekkende aanwezigheid op sociale media en natuurlijk de tijdschriften LINDA.magazine, LINDA.meiden en de special LINDA.loves., zet LINDA. de toon in aansprekende content voor vrouwen

Achter deze krachtige uitstraling zitten echter complexe contentcreatieprocessen die naadloze samenwerking en een efficiënte werkwijze vereisen voor de verschillende content-teams. En hier komen Qonqord en Woodwing om de hoek kijken.

Qonqord Linda Workflow for content creation - admin

Waarom wordt het platform van Woodwing ingezet?

Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van een dynamisch medialandschap, heeft LINDA. gekozen voor het redactionele platform van Woodwing. Met deze keuze hebben ze niet alleen de workflow gestroomlijnd maar ook de creatieve processen geoptimaliseerd. De software stelt de content-teams in staat om van A tot Z samen te werken: van planning tot publicatie.

Je weet als geen ander dat een efficiënte workflow tijd, geld en energie bespaart. Bij LINDA. is dit niet anders. Door een platform te hebben waarbij redacteuren en vormgevers efficiënt kunnen samenwerken, kan kostbare tijd worden besteed aan wat echt telt: het maken van diepgaande en creatieve content.

Automatisering met een Menselijk Tintje

Zeker, automatisering is mooi. Het neemt routinematige taken uit handen en verkleint de kans op fouten. Maar bij LINDA. begrijpen ze ook dat de magie vaak schuilt in het menselijke aspect. Het Woodwing platform dient als een tool die het team ondersteunt, maar de uiteindelijke besluitvorming en creatieve inzichten blijven menselijk. Het waarborgt niet alleen de kwaliteit maar ook het unieke merkperspectief dat LINDA. zo populair maakt.

Samengevat

Met hulp van Qonqord als implementatiepartner van Woodwing’s redactionele workflowplatform, heeft LINDA. een significante verbetering gezien in hun creatie- en publicatieprocessen. Efficiëntie hoeft niet ten koste te gaan van kwaliteit. Sterker nog, het stelt teams in staat om zich te concentreren op het creëren van betere content.

“In een snel veranderende mediawereld is het essentieel om up-to-date te blijven met nieuwe technologieën. Woodwing’s redactionele workflow is een krachtig instrument in deze transformatie, waar we heel blij mee zijn. ” aldus Karin Swerink – algemeen hoofdredacteur LINDA.

Het mag duidelijk zijn: om in de voorhoede van de media-industrie te blijven, zijn moderne, efficiënte tools niet optioneel, ze zijn noodzakelijk. En als je het goed doet, kan je net als LINDA. de balans vinden tussen technologie en het menselijke element, voor een resultaat dat echt resoneert met je publiek. 

Share:

Adobe InDesign Automation

Zou je ook slimmer en sneller content willen maken voor al je touch points?

We vroegen aan Hilde Hagen, consultant bij Qonqord, hoe je dit kan bereiken. Procesverbeteringen voor het creëren en publiceren van …

Lees meer..
Geen onderdeel van een categorie

New on board at Qonqord

Deze maand is Ali Berdouni als stagiair begonnen bij ons support team Mijn naam is Ali Berdouni, ik ben 25 …

Lees meer..
case

Uitgever Porto Editora boekt enorme tijdwinst met Woodwing platform

Porto Editora is de grootste uitgever van studieboeken en fictie in Portugal, met meer dan de helft marktaandeel in de …

Lees meer..

Afspraak maken