PIM: de sleutel tot een betere customer experience

In onze vorige blog vertelden we over de content creatie uitdagingen waar marketeers anno 2017 mee te maken hebben en hoe zij deze de baas kunnen worden. Om effectief te communiceren is het nodig om je content creatie processen medium- en brandneutraal te laten plaatsvinden. Dit stelt je in staat om efficiënt te werken en snel te kunnen anticiperen op marktontwikkelingen.

In deze blog zoomen wij in op een soortgelijke uitdaging waar veel van onze klanten tegenaan lopen. Wij zien namelijk steeds meer B2B en B2C retailers, e-tailers, fabrikanten, leveranciers en groothandels worstelen met processen waarin zij tekstuele- en beeldcontent verzamelen, en redigeren.

Deze content is nodig voor pakkende commerciële productomschrijvingen en beelden op de website en in brochures en catalogi. Deze customer experience bepaalt of klanten producten al dan niet aanschaffen. Hoe beter die customer experience, hoe meer sales.

Managen van productinformatie… too many sources!

Marketing- en productmanagers worstelen met het omzetten van ruwe ERP data naar aantrekkelijke productbeschrijvingen. Organisaties verdwalen in de verschillende softwarepaketten, databases en Excel sheets die ze naast elkaar gebruiken.

Die manier van werken brengt meerdere nadelen met zich mee. Zo gaat veel tijd verloren aan het continue bijwerken van deze informatie en ontbreekt voor elk product de broodnodige “single version of the truth”. Het resultaat daarvan is onnodige werkdruk, inconsistent gebruik van de informatie, en vertraging van de time to market. En dat is zonde.

Als merk wil je in staat zijn om 24/7 op één centrale plek je content te beheren, te redigeren, te branden en uiteindelijk te delen over alle mogelijke on- en offline kanalen. En vanzelfsprekend wil je daarbij geen onjuiste informatie publiceren of energie en tijd verspillen aan aparte correcties per kanaal.

PIM helpt je uit de brand

PIM staat voor Product Informatie Management. Qonqord integreert Publication Organiser met diverse PIM systemen, zoals InRiver, Hybris, Stibo en Akeneo.

Een PIM oplossing helpt bij het efficiënt en effectief inzetten van commerciële productinformatie. PIM oplossingen bevatten eenvoudige tools voor het regelen van elk aspect van de belangrijkste fasen van het gehele PIM-proces: niet alleen het verzorgen en verrijken van productinformatie, maar ook het plannen, branden en publiceren van productintroducties, -collecties, en marketing campagnes.

Sparren?

Ons advies aan iedereen die stoeit met zijn productinformatie processen en daardoor niet het maximale uit zijn business haalt: overweeg een PIM oplossing. Het publicatieplatform van Qonqord Publication Organiser kan naadloos worden geïntegreerd met ieder PIM systeem. Met Publication Organiser breng je alle content die je nodig hebt voor je campagnes, dus product content, visuals en storytelling content, samen en plan, verrijk en publiceer je deze naar al je on- en offline kanalen.

PUBLICATION ORGANISER

Wij maken graag een afspraak met je om eens te sparren over deze uitdagingen!

Share:

case

Ter Steege automatische opmaak brochures

Ter Steege is groothandel van een groot en divers assortiment potten, lifestyle artikelen en souvenirs. Alle producten zijn eigen design …

Lees meer..
Adobe InDesign Automation

Nike

NIKE, Inc.’s hoofdkantoor voor EMEA in Hilversum heeft 2000 medewerkers uit 70 landen. Vanuit dit kantoor worden alle nieuwe productintroducties …

Lees meer..
Digital Asset Management

Medium neutraal content creëren, Michel Buyvoets, Misset Uitgeverij-Boerderij

Om haar redacties “web first” te laten werken heeft Misset gekozen voor de Woodwing best of breed oplossing. Het door Graphit geïmplementeerde platform vormt het hart van de content-creatie voor web en voor print. De redacties bereidt de content medianeutraal voor waarbij via de ondersteunende workflow specifieke eigenschappen ten aanzien van de diverse publicatiekanalen worden toegevoegd.

Lees meer..

Afspraak maken