PIM: de sleutel tot een betere customer experience

In onze vorige blog vertelden we over de content creatie uitdagingen waar marketeers anno 2017 mee te maken hebben en hoe zij deze de baas kunnen worden. Om effectief te communiceren is het nodig om je content creatie processen medium- en brandneutraal te laten plaatsvinden. Dit stelt je in staat om efficiënt te werken en snel te kunnen anticiperen op marktontwikkelingen.

In deze blog zoomen wij in op een soortgelijke uitdaging waar veel van onze klanten tegenaan lopen. Wij zien namelijk steeds meer B2B en B2C retailers, e-tailers, fabrikanten, leveranciers en groothandels worstelen met processen waarin zij tekstuele- en beeldcontent verzamelen, en redigeren.

Deze content is nodig voor pakkende commerciële productomschrijvingen en beelden op de website en in brochures en catalogi. Deze customer experience bepaalt of klanten producten al dan niet aanschaffen. Hoe beter die customer experience, hoe meer sales.

Managen van productinformatie… too many sources!

Marketing- en productmanagers worstelen met het omzetten van ruwe ERP data naar aantrekkelijke productbeschrijvingen. Organisaties verdwalen in de verschillende softwarepaketten, databases en Excel sheets die ze naast elkaar gebruiken.

Die manier van werken brengt meerdere nadelen met zich mee. Zo gaat veel tijd verloren aan het continue bijwerken van deze informatie en ontbreekt voor elk product de broodnodige “single version of the truth”. Het resultaat daarvan is onnodige werkdruk, inconsistent gebruik van de informatie, en vertraging van de time to market. En dat is zonde.

Als merk wil je in staat zijn om 24/7 op één centrale plek je content te beheren, te redigeren, te branden en uiteindelijk te delen over alle mogelijke on- en offline kanalen. En vanzelfsprekend wil je daarbij geen onjuiste informatie publiceren of energie en tijd verspillen aan aparte correcties per kanaal.

PIM helpt je uit de brand

PIM staat voor Product Informatie Management. Qonqord integreert Publication Organiser met diverse PIM systemen, zoals InRiver, Hybris, Stibo en Akeneo.

Een PIM oplossing helpt bij het efficiënt en effectief inzetten van commerciële productinformatie. PIM oplossingen bevatten eenvoudige tools voor het regelen van elk aspect van de belangrijkste fasen van het gehele PIM-proces: niet alleen het verzorgen en verrijken van productinformatie, maar ook het plannen, branden en publiceren van productintroducties, -collecties, en marketing campagnes.

Sparren?

Ons advies aan iedereen die stoeit met zijn productinformatie processen en daardoor niet het maximale uit zijn business haalt: overweeg een PIM oplossing. Het publicatieplatform van Qonqord Publication Organiser kan naadloos worden geïntegreerd met ieder PIM systeem. Met Publication Organiser breng je alle content die je nodig hebt voor je campagnes, dus product content, visuals en storytelling content, samen en plan, verrijk en publiceer je deze naar al je on- en offline kanalen.

PUBLICATION ORGANISER

Wij maken graag een afspraak met je om eens te sparren over deze uitdagingen!

Share:

Blog

De ultieme gids voor Content Orchestration

Content Orchestration is een must-have mindset voor elk bedrijf dat print- en digitale marketing uitingen creëert en verspreidt. Content orchestration …

Lees meer..
Blog

De toekomst van content management en content orchestration, van AI en AR tot duurzaamheid

Digitale content evolueert voortdurend. Managers en hun teams bij uitgevers en merken staan voor de dubbele uitdaging om niet alleen …

Lees meer..
Blog

De kracht van eigen video streamingkanalen voor uitgevers en merken 

In dit blogartikel wat de kracht van een eigen video streamingkanaal interessant is ten opzichte van bekende platforms zoals Vimeo en YouTube.

Lees meer..

Afspraak maken