Chili Publish: Efficiënte Content Creatie voor lokale en persoonlijke marketing

Vandaag hebben we deelgenomen aan het jaarlijkse Chili Publish event in Brussel. Inspirerende sessies en praktische cases maakten van dit event een groot succes. Het is indrukwekkend om de snelheid te zien waarin het software platform zich verder ontwikkelt en een antwoord biedt op de actuele uitdagingen van schaalbare content targetting, aldus Ronald Leusink.

Qonqord is een partnership aangegaan met Chili Publish en ziet voor merken en retailers geweldige kansen om meer sales te generen door het snel en slim maken van on- en offline-campagnes.

Wat is Chili Publish?

Bij marketeers groeit de behoefte aan lokale marketing en één-op-één marketing explosief. Merken en retailers streven ernaar om hun publiek te bereiken met content die niet alleen relevant is, maar ook is afgestemd op de specifieke behoeften en voorkeuren van individuele klanten. Deze focus op personalisatie en lokale relevantie heeft geleid tot een grotere vraag naar tools en platforms die marketeers helpen om snel en efficiënt content te creëren voor verschillende kanalen.

Een van de meest opmerkelijke spelers in deze evolutie is Chili Publish, een Creative Automation Platform dat bedrijven in staat stelt om omnichannel, op maat gemaakte content te creëren voor sociale media, point of sales materiaal en banners. Maar wat maakt Chili Publish zo speciaal en waarom wordt het steeds vaker beschouwd als een waardevolle uitbreiding op WoodWing Assets voor het creëren van banners, advertenties en POS-materiaal? Laten we deze vragen verkennen terwijl we de voordelen en mogelijkheden van Chili Publish in detail bekijken.

Automatisering van Repeterende Taken voor Vormgevers

Een opmerkelijke kracht van Chili Publish is de mogelijkheid om repeterende taken te automatiseren. Vormgevers spelen een cruciale rol in het creatieve proces, maar vaak worden ze overweldigd door tijdrovende en herhalende taken zoals het aanpassen van content voor verschillende kanalen, het controleren van merkrichtlijnen en het beheren van assets. Chili Publish neemt deze last van de schouders van vormgevers door deze taken te automatiseren.

Dankzij de slimme sjablonen en business rules van Chili Publish kunnen vormgevers snel content aanpassen en aanmaken zonder telkens opnieuw te beginnen. Dit betekent dat ze meer tijd kunnen besteden aan creatieve processen, zoals het ontwikkelen van nieuwe concepten, het experimenteren met ontwerpen en het innoveren van marketingmaterialen. Het resultaat is niet alleen efficiëntere workflows, maar ook een grotere ruimte voor creativiteit.

Chili Publish: Jouw Sleutel tot Efficiënte Content Creatie en Beheer

In de wereld van marketing draait alles om het bereiken van je doelgroep met boeiende en relevante content. Dit geldt vooral voor social media, point of sales materiaal en banners, waar je snel en effectief moet kunnen reageren op de behoeften van je publiek. Dit is waar Chili Publish in beeld komt – een Creative Automation Platform dat bedrijven in staat stelt om omnichannel, op maat gemaakte content te creëren voor verschillende marketingkanalen. De templates in Chili kunnen slim worden gekoppeld aan PIM (Product Informatie Management) platformen maar ook aan CRM software voor personalisatie. Daarnaast kunnen met behulp van QR codes eenvoudig omnichannel marketing uitingen worden gemaakt die meer online sales genereren.

Naadloze Samenwerking tussen Marketing en Creatieve Teams

Een van de grote voordelen van Chili Publish is de mogelijkheid voor marketing- en creatieve teams om naadloos samen te werken aan campagnes. Dit is essentieel in een wereld waarin snelheid en samenwerking de sleutel zijn tot succesvolle marketing. Met Chili Publish kunnen teams efficiënt ideeën uitwisselen, concepten creëren en content produceren die perfect is afgestemd op de behoeften van het doelpubliek.

Belangrijkste Kenmerken van Chili Publish

Chili Publish biedt een scala aan functies die de contentcreatie en beheerprocessen aanzienlijk verbeteren:

  • Smart Templates: Chili Publish maakt gebruik van slimme sjablonen waarmee marketeers en ontwerpers snel en eenvoudig aangepaste content kunnen maken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat de branding consistent blijft.
  • Business Rules: Het platform stelt bedrijven in staat om bedrijfsregels in te stellen die automatisch worden toegepast op de content die wordt gecreëerd. Dit zorgt voor consistentie en naleving van richtlijnen.
  • Brand Guidelines: Chili Publish helpt bij het handhaven van merkrichtlijnen, waardoor ervoor wordt gezorgd dat alle marketingmaterialen in lijn zijn met de visuele identiteit van het merk.
  • DAM- PIM- en CRM- Integratie: Door integratie met Digital Asset Management (DAM) en Product Information Management (PIM) systemen, kunnen bedrijven hun content eenvoudig beheren en distribueren en marketing uitingen slim personaliseren met doelgroep specifieke content.

Wat Chili Publish Oplevert

Het gebruik van Chili Publish biedt tal van voordelen voor jouw bedrijf:

  • Controle over het proces: Met de mogelijkheid om business rules en brand guidelines toe te passen, behoud je volledige controle over het contentcreatieproces.
  • Kostenbesparing in creatie: Slimme sjablonen en automatisering verminderen de kosten die gepaard gaan met handmatige creatie van marketingmaterialen.
  • Ruimte voor creativiteit: Hoewel Chili Publish efficiëntie biedt, betekent dit niet dat creativiteit wordt opgeofferd. Teams kunnen nog steeds innovatieve content creëren binnen de vastgestelde richtlijnen.
  • Versnellen time to Market: Door het stroomlijnen van het creatieproces, kan je bedrijf sneller reageren op veranderende marktomstandigheden en nieuwe kansen benutten.

In een wereld waarin marketing snel evolueert en de vraag naar relevante content hoog is, kan Chili Publish een waardevol instrument zijn voor jouw bedrijf. Het biedt de mogelijkheid om de content supply chain te optimaliseren, kosten te besparen en de time to market te versnellen – essentieel in de competitieve zakelijke omgeving van vandaag.

Wil je meer weten over hoe Chili Publish specifiek kan worden geïntegreerd in jouw workflow of hoe het de efficiëntie van jouw content supply chain kan verbeteren? Neem contact met ons op, en we helpen je graag verder.

Share:

Blog

De kracht van eigen video streamingkanalen voor uitgevers en merken 

In dit blogartikel wat de kracht van een eigen video streamingkanaal interessant is ten opzichte van bekende platforms zoals Vimeo en YouTube.

Lees meer..
Blog

Wat is de beste software voor content orchestration?

Content orchestration is gebaseerd op de heilige drie-eenheid People, Process en Technology. Het is dus belangrijk om vast te stellen …

Lees meer..
Blog

De Rol van DAM Consultants bij Qonqord: Optimaliseer je contentcreatieprocessen doormiddel van DAM & Workflow

Inleiding In de huidige digitale wereld is het slim creëren, publiceren en beheren van attractive visuele content belangrijker dan ooit. …

Lees meer..

Afspraak maken