Qonqord: de nieuwe naam voor snel en gestroomlijnd content creëren, beheren en publiceren

Een nieuwe website, een nieuwe naam, én een nieuwe locatie: sinds 1 januari is Qonqord in de lucht. Een ambitieuze organisatie die voortkomt uit een fusie tussen Graphit en PubliQare, en die dé toonaangevende speler wil zijn op het gebied van ‘content orchestration’. De ambitie is om het bedrijf vanuit Hilversum verder uit te bouwen en een eind te maken aan ‘contentchaos’

De naam Qonqord is ondermeer afgeleid van het supersonische, gestroomlijnde passagiersvliegtuig, de Concorde. Dat is toepasselijk, want ook Qonqord stroomlijnt en versnelt: maar dan alle processen rondom het creëren, beheren en publiceren van ‘rijke’ content via websites, apps en geprinte media. Met content worden alle middelen bedoeld waarmee bedrijven hun verhaal vertellen: tekst, foto’s, video’s, logo’s en design. De naam verwijst ook naar chord (akkoord) en orchestration: zonder de vijf lijnen van bladmuziek is er alleen een brei van geluiden, geen muziek. Pas door samenhang ontstaat muziek. 

Achter Qonqord gaat een driemanschap schuil: Ronald Leusink, Jeroen Goemans en Hans Fermont. Graphit uit Krommenie maakte de laatste jaren een sterke groei door bij merken en wil nu de vleugels uitslaan over de grens. Publiqare heeft een stevige basis in Europa met vestigingen in Engeland, Portugal en België en wilde uitbreiden richting merken. Samengaan van beide organisaties lag voor de hand.

Orde in de chaos

Het motto van Qonqord is ‘you create, we orchestrate’. Leusink vertelt dat een trend zichtbaar is waarbij ‘merken uitgevers worden en uitgevers merken’. Daarmee bedoelt hij dat elke partij die een product of dienst aan de man wil brengen, steeds vaker content maakt om potentiële klanten te ondersteunen in hun aankoopproces. Daar zijn onder anderen tekstschrijvers, fotografen, filmmakers, designers en bureaus bij betrokken. Volgens Leusink is het gevaar dat er door die grote hoeveelheid content geen overzicht meer is: “Er ontstaat dan zogenaamde contentchaos.” 

De oplossing die Qonqord hiervoor biedt is een centraal platform waar alle content is opgeslagen. Eén bron van waarheid. Als iedereen een bestand makkelijk kan vinden, aanpassen en goedkeuren, bevordert dat de samenwerking. Je werkt niet meer langs elkaar heen en bent geen tijd meer kwijt aan mailen, bellen en gedoe met het versturen van bestanden via WeTransfer en Dropbox. Je kunt daardoor ook veel sneller geselecteerde content publiceren.

Gebruiksgemak staat voorop

De oplossing bestaat uit een Digital Asset Managementsysteem (DAM) dat samenwerkt met gangbare software zoals Adobe Indesign en Photoshop. Gebruikers creëren daar content mee. Veel klanten koppelen het aan hun Product Informatie Systeem (PIM), wat helpt om workflows nog efficiënter in te richten. Zo werkt Yamaha bijvoorbeeld met  het Qonqord-platform om foto’s en video’s van motoren en onderdelen te verzamelen en te publiceren met technische en verkoopgegevens. Een druk op de knop volstaat om content te versturen naar 26 landen. De bijbehorende productinformatie wordt automatisch vertaald. Ontvangers passen de content naar wens aan en kunnen direct publiceren.

Niet alleen voor grote organisaties

Behalve Yamaha helpt Qonqord ook andere grote, gerenommeerde organisaties, zoals Ziggo, Sky, DPG Media en NCOI. Toch is content orchestration niet alleen zinvol voor grote organisaties. Ook kleinere organisaties kunnen veel content maken. Ook dan haal je veel voordeel uit slimme contentcreatie en -publicatie.

Qonqord helpt niet alleen kosten te besparen door werkprocessen te versnellen. Marketeers kunnen de go-to-market versnellen door eerder campagnes te lanceren. Bovendien vergroot content orchestration kansen voor ‘upselling’ en ‘cross-selling’. Een klant die meerdere merken voert, heeft alle content kanaal- en merkneutraal georganiseerd, waardoor men elkaars content kan hergebruiken. 

Ook als service

Merken kunnen de oplossing van Qonqord ook aanbieden als dienst aan hun partners zoals importeurs en dealers. Het voordeel voor partners is dat ze direct profiteren en aan de slag kunnen, zonder investering vooraf. Op deze manier heb je altijd controle over hoe je merk content wordt ingezet.

De nieuwe organisatie telt bijna 50 mensen. De combinatie heeft meer kennis in huis om klanten te adviseren. Ook beschikt Qonqord over meer ontwikkelaars en applicatiespecialisten die de techniek optimaal afstemmen op de klantbehoefte. Verder kunnen gebruikers rekenen op nog betere support. Zo verbindt Qonqord mensen en systemen in de ‘content supply chain’: van creatie tot publicatie.

Share:

Blog

De Rol van DAM Consultants bij Qonqord: Optimaliseer je contentcreatieprocessen doormiddel van DAM & Workflow

Inleiding In de huidige digitale wereld is het slim creëren, publiceren en beheren van attractive visuele content belangrijker dan ooit. …

Lees meer..
Blog

Wat is de beste software voor content orchestration?

Content orchestration is gebaseerd op de heilige drie-eenheid People, Process en Technology. Het is dus belangrijk om vast te stellen …

Lees meer..
Blog

Wat is Content Orchestration?

Content Orchestration voor beginners:  wat is het en hoe werkt het?  Misschien ben je de term ‘content orchestration’ al eens …

Lees meer..

Afspraak maken