UWV publishing platform in the cloud


UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Daarnaast bieden zij arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. UWV is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en werkt in opdracht van het ministerie van SZW.
 
UWV werkt samen met partners én met mensen die gebruik maken van de dienstverlening aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen. De missie is om verschil te maken door werken voor mensen te bevorderen. En als werken onmogelijk is voor inkomen te zorgen.
 
De uitdaging:
Bij UWV heeft men te maken met wetten, wetswijzigingen en uitzonderingen op regels. Om goede dienstverlening te bieden, moeten de medewerkers van UWV kunnen vertrouwen op juiste, betrouwbare, volledige en up-to-date handleidingen en werkinstructies. Deze handleidingen en werkinstructies vinden zij in de handboeken, te benaderen via het Handboekenportaal. In totaal maken 20.000 medewerkers van het UWV gebruik van deze informatie.
 
Diverse content teams werken aan het actueel houden van de content van deze handboeken. Dat doen zij met de applicatie PublishOne. PublishOne moet de redacteuren in staat stellen om zo efficiënt mogelijk content te creëren, te structureren en uiteindelijk te publiceren op het Handboekenportaal. De versie van PublishOne waarmee UWV werkte was aan een update toe en werd vervangen door een versie in de cloud. Hier lag een mooie klus voor Qonqord!
 
 
Onze oplossing:
Qonqord heeft samen met UWV in PublishOne een workflowoplossing op maat ingericht die gebaseerd is op Word. Redacteuren kunnen de content schrijven, redigeren en na goedkeuring publiceren naar een handboek. Het publicatieplatform is gekoppeld met het Handboekenportaal dat gebaseerd is op WordPress. Door gebruik te maken van style sheets in PublisOne is de vormgeving van de handboeken en het Handboekenportaal uniform.
In samenspraak met UWV is de werkwijze bedacht en samen met de key-users gefinetuned en uiteindelijk geïmplementeerd. De implementatie hebben we midden in coronaperiode volledig remote uitgevoerd.
 
Wat heeft het opgeleverd?
Door het implementeren van de nieuwe oplossing is UWV flexibeler dan ooit in het verwerken en publiceren van content. Wijzigingen kunnen direct in PublishOne worden gemaakt en door de redacteuren worden gepubliceerd naar het Handboekenportaal. Doordat de styling uniform is gemaakt met style sheets is het portaal consistent vormgegeven.
Alle content is nu vanuit de cloud beschikbaar. UWV is daarmee voorbereid op de toekomst. Redacteuren kunnen net zo makkelijk vanaf kantoor als vanuit huis werken op het publicatieplatform. Voordeel van de cloud-oplossing is ook dat Qonqord nu veel sneller updates en nieuwe wensen kan doorvoeren.

Jeannette Oostmeijer Projectleider bij UWV:
 “Ik wil de dienstverlening, respectievelijk de professionaliteit van Qonqord tijdens dit proces benadrukken. Qonqord heeft ervoor gezorgd dat we zo naadloos mogelijk zijn overgegaan van de oude tool naar het nieuwe cloud platform”.

Share:

Blog

De vijf grote voordelen van content orchestration die jouw merk misloopt

Content orchestration is het strategisch op elkaar afstemmen van de mensen, processen en technologie die zijn betrokken bij het creëren …

Lees meer..
Blog

Nieuw aan boord bij Qonqord

Deze zomer is Grzegorz (Greg) Affek ons support team komen versterken Mijn naam is Grzegorz (Greg) AffekIk ben 39 jaar, getrouwd …

Lees meer..
Blog

Het Belang van Video in de Digitale Wereld van Vandaag

In een tijd waarin tekstuele content koning lijkt te zijn – mede dankzij tools zoals ChatGPT – blijft video een cruciaal. Wij duiken in het belang van video.

Lees meer..

Afspraak maken