Versnel je content supply chain: van WoodWing Assets tot online publicatie

Als gevolg van de digitale transformatie is de snelheid waarmee content wordt gecreëerd en gepubliceerd cruciaal. Voor fotografen, beeldbewerkers en vormgevers die werken in een snel veranderende omgeving zoals retail, biedt WoodWing Assets, het Digital Asset Management van Qonqord, een krachtige oplossing om dit proces te stroomlijnen. Retailers, groothandels en fabrikanten zoals Next Retail, Yamaha Motor Europe, Albelli, G-Star, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Picknick, Casa, Koopman International en Quantore zetten hiervoor WoodWing Assets in.

Stap 1: Hoe asset managers hun werk uploaden in WoodWing Assets

Wanneer een fotograaf zijn foto’s en packshots heeft voltooid, is de volgende stap het uploaden van deze afbeeldingen naar WoodWing Assets. Dit proces is ontworpen om zowel eenvoudig als efficiënt te zijn, waarbij rekening wordt gehouden met zowel ervaren gebruikers als diegenen die nieuw zijn met het platform.

 1. Bestandsimport en metadata toevoeging: De beeldbewerker of asset manager kan individuele bestanden of bulkbestanden gemakkelijk importeren in het systeem. Een essentieel onderdeel van dit proces is het toevoegen van metadata aan elke foto. Metadata kan beschrijvende informatie over het bestand omvatten, zoals de bestandsnaam, cameragegevens, datum, geolocatie en, belangrijk voor retailers, artikelnummers en -beschrijvingen​​. Deze metadata zijn cruciaal voor het organiseren en later efficiënt zoeken van afbeeldingen binnen het systeem. Veelal koppelen we PIM systemem waarbij de product metadata gesynchroniseerd wordt met het DAM systeem.
 2. Organisatie en opslag: Alle bestanden worden opgeslagen op één centrale locatie. Dit zorgt voor maximale controle over waar en wanneer merkassets worden gebruikt. Het helpt ook om duplicatie van werk te vermijden en zorgt ervoor dat de meest recente en goedgekeurde versies van bestanden altijd toegankelijk zijn voor alle stakeholders, teams voor web, app, social en offline​​.
 3. Samenwerking tussen teams: Eenmaal geüpload, stellen WoodWing Assets’ collaboratieve functies fotografen in staat om effectiever samen te werken met marketeers en productmanagers. Dit zorgt voor een naadloze integratie van creatieve inspanningen en marketingstrategieën, wat bijdraagt aan de productie van hoogwaardige content die resoneert met de doelgroep​​.

Het gebruik van WoodWing Assets door beeldbewerkers is dus meer dan alleen het uploaden van foto’s; het gaat om het creëren van een gestroomlijnde, collaboratieve omgeving waarin elke geüploade afbeelding strategisch wordt beheerd en geoptimaliseerd voor maximale impact.

Stap 2: goedkeuring en kwaliteitscontrole

Zodra de beeld content is geüpload naar WoodWing Assets, begint het cruciale proces van goedkeuring en kwaliteitscontrole. Deze fase waarborgt dat alleen de beste content wordt gepubliceerd, in lijn met de merkstandaarden en verwachtingen van de retailer.

Goedkeuringsproces in WoodWing Assets

 1. Beoordeling en feedback: Wanneer de foto’s in het systeem zijn, kunnen de relevante stakeholders, waaronder marketeers en productmanagers, de afbeeldingen beoordelen. Zij kunnen direct feedback geven, wijzigingen voorstellen of hun goedkeuring verlenen. Deze stap zorgt ervoor dat alle betrokken partijen inspraak hebben in de uiteindelijke content.
 2. Kwaliteitscontrole en consistentie: WoodWing Assets helpt bij het handhaven van de kwaliteitsnormen en merkconsistentie. Dankzij de mogelijkheid om metadata en versiebeheer te gebruiken, kunnen teams erop vertrouwen dat ze werken met de meest actuele en goedgekeurde versies van elk bestand. Dit helpt dubbel werk te voorkomen en zorgt voor een uniforme merkbeleving​​.
 3. Samenwerkingsfuncties: De goedkeuringsworkflow in WoodWing Assets is ontworpen om samenwerking te bevorderen. Door middel van geïntegreerde communicatiefuncties kunnen teamleden gemakkelijk opmerkingen delen, bestanden herzien en updates synchroniseren, wat bijdraagt aan een vloeiende en efficiënte workflow​​.

Waarborgen van merkintegriteit

De goedkeuringsfase in WoodWing Assets is niet alleen een kwestie van kwaliteitscontrole; het is ook een essentieel onderdeel van het waarborgen van de integriteit van het merk. Door middel van deze gestructureerde aanpak kunnen teams:

 • Consistentie behouden: Zorgen dat alle gepubliceerde content in lijn is met de merkrichtlijnen en -waarden.
 • Snel reageren: Snelle aanpassingen maken op basis van feedback, waardoor de tijd van concept tot publicatie wordt verkort.
 • Transparantie creëren: Alle stakeholders hebben inzicht in de status van elk asset, wat zorgt voor transparantie en vertrouwen in het proces.

Stap 3: publicatie en distributie

Na het doorlopen van de stappen van uploaden en goedkeuren, komt de cruciale fase van publicatie en distributie. Hier wordt de content vanuit WoodWing Assets daadwerkelijk online beschikbaar gesteld. Op basis van statussen kunnen beelden automatisch, door middel van onze Orchestrator, in het juiste format worden uitgeserveerd naar de website of naar een CDN. (Content Delivery Network)

Automatische publicatie en integraties

 1. Publicatie en distributie: Goedgekeurde foto’s kunnen dus worden gepubliceerd en gedistribueerd naar diverse online platformen. Dit proces kan geheel automatisch verlopen, waarbij WoodWing Assets na goedkeuring de content direct naar de gewenste online kanalen stuurt. Deze stap zorgt ervoor dat de content zo snel mogelijk beschikbaar is op websites, social media, of andere digitale platforms.
 2. Integratie met andere platforms: WoodWing Assets biedt verschillende standaardintegraties met platforms voor redactionele doeleinden, webcontentbeheer en databasepublishing. Deze integraties vergemakkelijken een naadloze workflow waarbij content die in WoodWing Assets is opgeslagen, direct kan worden ingezet voor diverse publicatiedoeleinden​​.

Gebruik van de brand portal

De Brand Portal-functie binnen WoodWing Assets speelt een cruciale rol in de distributie van content. Deze portal stelt lokale kantoren, winkels of collega’s in staat om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van de benodigde bestanden, zoals beelden, banners en advertenties. Dit zorgt voor een consistente merkbeleving over alle kanalen heen en maakt het mogelijk om wijzigingen ‘on the fly’ door te voeren en direct te publiceren naar alle verkoopkanalen​​.

Voordelen van deze aanpak

 • Snelheid en efficiëntie: Door de automatisering van de publicatiefase wordt de tijd tussen de creatie en de uiteindelijke publicatie van content aanzienlijk verkort.
 • Merkconsistentie: Door het gebruik van de Brand Portal kunnen organisaties erop vertrouwen dat hun merkconsistentie over alle kanalen behouden blijft.
 • Flexibiliteit: De mogelijkheid om snel te reageren op marktveranderingen en nieuwe trends is cruciaal in het digitale tijdperk. Met deze workflow kunnen teams snel aanpassingen maken en nieuwe content publiceren.

Conclusie: revolutionaire workflow voor digitale contentcreatie en publicatie

Deze blog heeft de dynamische en geïntegreerde workflow verkend die mogelijk is gemaakt door WoodWing Assets, van het uploaden van fotografisch materiaal door fotografen tot de uiteindelijke online publicatie met goedkeuring van retailers. Deze workflow belichaamt de kernprincipes van efficiëntie, samenwerking en merkconsistentie in de moderne digitale contentcreatie en -beheer.

Kernpunten van deze workflow:

 1. Efficiëntie in assetbeheer: Door het gebruik van WoodWing Assets kunnen fotografen hun werk eenvoudig uploaden en organiseren, terwijl ze profiteren van geavanceerde functies zoals metadata-beheer en versiecontrole. Dit zorgt voor een gestroomlijnde start van het contentcreatieproces​​​​.
 2. Verbeterde samenwerking en kwaliteitscontrole: Het platform faciliteert een effectief goedkeuringsproces, waardoor teams snel feedback kunnen delen en kwaliteitsnormen kunnen handhaven. Dit verzekert dat alleen content die aan de hoge eisen voldoet, verder gaat naar de publicatiefase​​.
 3. Snelle en coherente publicatie: De geïntegreerde publicatiefuncties van WoodWing Assets zorgen ervoor dat goedgekeurde content snel en consequent wordt verspreid over diverse online platformen. De Brand Portal versterkt dit door een uniforme merkbeleving over alle kanalen te waarborgen​​​​.

Tot slot

Deze workflow, met WoodWing Assets als kern, toont aan hoe technologie de brug kan slaan tussen creatieve inspanningen en de eisen van digitale marketing. Het illustreert de kracht van een goed georkestreerde content supply chain, waarbij tijd wordt bespaard, de kwaliteit wordt verhoogd en de merkconsistentie wordt gewaarborgd. Voor organisaties die hun digitale contentcreatie en -beheer willen optimaliseren, biedt deze workflow een bewezen en effectieve oplossing.

Lees ook: Hoe Casa haar contentprocessen heeft geoptimaliseerd

Voor meer informatie over hoe Qonqord en WoodWing Assets uw organisatie kunnen helpen bij het realiseren van een efficiëntere en effectievere content supply chain, nodigen we u uit om contact op te nemen met ons team.

Share:

Blog

De strategische, financiële en operationele voordelen van content orchestration

Executive Briefing

Lees meer..
Blog

Hoe succesvolle uitgevers en mediabedrijven zich onderscheiden in een volatiele markt

In deze blog duiken we in de belangrijkste onderscheidende elementen van succesvolle uitgevers en mediabedrijven in een volatiele markt.

Lees meer..
Blog

De kracht van eigen video streamingkanalen voor uitgevers en merken 

In dit blogartikel wat de kracht van een eigen video streamingkanaal interessant is ten opzichte van bekende platforms zoals Vimeo en YouTube.

Lees meer..

Afspraak maken