VPRO Gids kiest voor multichannelplatform: “Qonqord werkt nauw met ons samen en durft eerlijk te zijn”

Recentelijk is de naam ‘Multimediale Uitgeverij VPRO Gids’ in het leven geroepen. Daaruit spreekt een ambitie: naast de papieren gids wil deze tak van de VPRO ook digitale activiteiten gaan ontplooien. Hiervoor bleek een multichannelplatform voor contentcreatie, -publicatie en -management nodig te zijn. De VPRO Gids koos ervoor om dit platform te realiseren met Aurora en WoodWing Assets (allebei van Woodwing). “Voor ons is het platform heel belangrijk,” zegt Jasper Koning, channelmanager bij de VPRO Gids. “Hiermee zetten we de gids elke week makkelijk digitaal. Zo bereiden we niet alleen de printversie voor, maar ook de digitale variant.”

“Met het platform behoort knip-en-plakwerk tot het verleden”

“Al onze redacteuren werken nu in Aurora en freelancers leveren hun stukken hierin aan,” vertelt Jasper. Dat is een vooruitgang, want vroeger werkten de redacteuren in Word om vervolgens knip-en-plakwerk te verrichten. Het nieuwe platform voor het orkestreren van onze content, dat tot stand is gekomen door een intensieve samenwerking met Qonqord, zorgt voor meer structuur: “Vanuit het platform wordt iedere week automatisch een bestand gegenereerd waarin de hele gids staat, inclusief artikelen en afbeeldingen. Dit wordt volautomatisch geïmporteerd in ons web-CMS, Magnolia. Vervolgens bewerkt onze webredactie de gids: op vrijdag zetten we de puntjes op de i en zorgen we dat alles klaarstaat in de workflow van Woodwing Studio, op maandagochtend controleren we het geheel nog één keer in Magnolia en op dinsdag gaat de gids online.”

“Qonqord is een stabiele factor en Studio biedt specifieke voordelen”

De samenwerking met Qonqord is niet nieuw: de VPRO Gids werkt al jarenlang naar tevredenheid met Qonqord. Jasper: “Toen er bij ons van alles moest veranderen, was het fijn om één aspect stabiel te houden.” Tijdens de eerste kennismaking met Studio kwamen de voordelen bovendien gauw naar voren. “Het was sowieso nodig om het CMS van Woodwing te upgraden en we hadden Studio nodig om het papieren tijdschrift te maken. Bovendien bleken we het goed te kunnen koppelen aan Magnolia, een Web CMS dat puur bedoeld is voor onze websites. Voor het beeldbeheer kwam WoodWing Assets om de hoek kijken – dit zijn we op advies van Qonqord gaan gebruiken. Qonqord heeft ons heel goed geholpen bij het inrichten van het hele proces. Wat wij zeer prettig vinden is dat Qonqord meedenkt. Momenteel bekijken we bijvoorbeeld of we WoodWing Assets op een andere manier in het proces kunnen inzetten. Qonqord durft daarin eerlijk advies te geven.”

De VPRO Gids denkt op zijn beurt óók graag mee: “Als uiterst kritische club nemen wij alles onder de loep, inclusief de systemen waarmee we werken. Qonqord komt regelmatig bij ons op bezoek om een nieuwe zaken te bespreken die in onze visie wellicht nét even anders kunnen. Zo hopen wij een steentje bij te dragen aan het nog mooier maken van het platform!”

Lees meer

Woodwing studio

Woodwing Assets

Onze aanpak

Share:

Blog

Kosten besparen met AI-beeldbewerking 

Automatische beeldcorrectie, vrijstaand maken, uitsnedes maken en automatisch trefwoorden aanmaken voor hergebruik op meerdere kanalen met AI!

Lees meer..
Blog

Optimaliseer jouw retail en publish operaties voor het feestdagen seizoen in Q4 door middel van content orchestration

Optimaliseer jouw retail en/of publish operatie met content orchestration.

Lees meer..
Blog

Het Belang van een Content Hub, het centrale brein van uitgevers en merken

Een content hub fungeert als het centrale brein van een organisatie, waardoor het beheren, organiseren en distribueren van content op alle touchpoints efficiënter en effectiever ingeregeld kan worden. Een content hub is het fundament voor content orchestration.

Lees meer..

Afspraak maken