VPRO Gids kiest voor multichannelplatform: “Qonqord werkt nauw met ons samen en durft eerlijk te zijn”

Recentelijk is de naam ‘Multimediale Uitgeverij VPRO Gids’ in het leven geroepen. Daaruit spreekt een ambitie: naast de papieren gids wil deze tak van de VPRO ook digitale activiteiten gaan ontplooien. Hiervoor bleek een multichannelplatform voor contentcreatie, -publicatie en -management nodig te zijn. De VPRO Gids koos ervoor om dit platform te realiseren met Aurora en WoodWing Assets (allebei van Woodwing). “Voor ons is het platform heel belangrijk,” zegt Jasper Koning, channelmanager bij de VPRO Gids. “Hiermee zetten we de gids elke week makkelijk digitaal. Zo bereiden we niet alleen de printversie voor, maar ook de digitale variant.”

“Met het platform behoort knip-en-plakwerk tot het verleden”

“Al onze redacteuren werken nu in Aurora en freelancers leveren hun stukken hierin aan,” vertelt Jasper. Dat is een vooruitgang, want vroeger werkten de redacteuren in Word om vervolgens knip-en-plakwerk te verrichten. Het nieuwe platform voor het orkestreren van onze content, dat tot stand is gekomen door een intensieve samenwerking met Qonqord, zorgt voor meer structuur: “Vanuit het platform wordt iedere week automatisch een bestand gegenereerd waarin de hele gids staat, inclusief artikelen en afbeeldingen. Dit wordt volautomatisch geïmporteerd in ons web-CMS, Magnolia. Vervolgens bewerkt onze webredactie de gids: op vrijdag zetten we de puntjes op de i en zorgen we dat alles klaarstaat in de workflow van Woodwing Studio, op maandagochtend controleren we het geheel nog één keer in Magnolia en op dinsdag gaat de gids online.”

“Qonqord is een stabiele factor en Studio biedt specifieke voordelen”

De samenwerking met Qonqord is niet nieuw: de VPRO Gids werkt al jarenlang naar tevredenheid met Qonqord. Jasper: “Toen er bij ons van alles moest veranderen, was het fijn om één aspect stabiel te houden.” Tijdens de eerste kennismaking met Studio kwamen de voordelen bovendien gauw naar voren. “Het was sowieso nodig om het CMS van Woodwing te upgraden en we hadden Studio nodig om het papieren tijdschrift te maken. Bovendien bleken we het goed te kunnen koppelen aan Magnolia, een Web CMS dat puur bedoeld is voor onze websites. Voor het beeldbeheer kwam WoodWing Assets om de hoek kijken – dit zijn we op advies van Qonqord gaan gebruiken. Qonqord heeft ons heel goed geholpen bij het inrichten van het hele proces. Wat wij zeer prettig vinden is dat Qonqord meedenkt. Momenteel bekijken we bijvoorbeeld of we WoodWing Assets op een andere manier in het proces kunnen inzetten. Qonqord durft daarin eerlijk advies te geven.”

De VPRO Gids denkt op zijn beurt óók graag mee: “Als uiterst kritische club nemen wij alles onder de loep, inclusief de systemen waarmee we werken. Qonqord komt regelmatig bij ons op bezoek om een nieuwe zaken te bespreken die in onze visie wellicht nét even anders kunnen. Zo hopen wij een steentje bij te dragen aan het nog mooier maken van het platform!”

Lees meer

Woodwing studio

Woodwing Assets

Onze aanpak

Share:

Blog

Optimaliseer je Contentcreatieprocessen met Adobe InDesign Server, EasyCatalog en WoodWing Assets

Als je op zoek bent naar manieren om je contentcreatieprocessen te optimaliseren, dan is Adobe InDesign Server een game-changer.

Lees meer..
Blog

Wie kan me helpen met content orchestration?

Vijf experts die je nodig hebt voor een geslaagde digitale transformatie  Content orchestration is een complex proces waar je deskundige …

Lees meer..
Blog

Content Orchestration, de sleutel tot succes voor moderne retailers

Digitale marketing content is onmisbaar binnen de retailsector. Mensen willen dagelijks verleid worden met attractieve content, zo herkennen en verbinden …

Lees meer..

Afspraak maken