Waarom merken en uitgevers steeds meer op elkaar gaan lijken

Merken en uitgevers lijken steeds meer op elkaar in hun marketingstrategieën. Dit komt doordat zowel merken als uitgevers zich realiseren dat de traditionele manieren van adverteren en content creëren niet meer voldoende zijn voor het opbouwen van een band met hun doelgroep. In plaats daarvan richten ze zich op het creëren van waardevolle, relevante content die aansluit bij de interesses van hun doelgroep en het opbouwen van een gemeenschap. Daarbij is een belangrijk gegeven dat doelgroepen verjongen, andere interesses hebben en andere media consumeren. Print is al lang niet meer het leidende kanaal.

Door het creëren van waardevolle content die aansluit bij de interesses van hun doelgroep hopen merken een band op te bouwen met hun doelgroep en zo een community te creëren. Dit lijkt sterk op de rol van een uitgever die ook waardevolle content creëert voor zijn lezers en zo een community opbouwt.

De groei van sociale media en het feit dat consumenten steeds meer online kopen heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Consumenten verwachten dat merken aanwezig zijn op sociale media en dat ze interactie hebben met hun doelgroep. Dit kan in de vorm van een directe relatie, zoals antwoord geven op vragen, of in de vorm van het delen van waardevolle content. Merken die aan deze verwachtingen voldoen, hebben een voorsprong op hun concurrenten.

Aan de andere kant, uitgevers zijn zich steeds bewuster van de waarde van merken en richten zich meer op het opbouwen van een persoonlijke relatie met lezers. Dit kan gedaan worden door het gebruik van e-mailmarketing, sociale media, en andere digitale marketingkanalen. Hierdoor kan een uitgever snel en gemakkelijk reageren op de wensen en verlangens van zijn doelgroep.

Hoe dan ook; merken en uitgevers hebben heel veel relevante en vooral ook verleidende content nodig om met hun doelgroepen te communiceren.

Dit vraagt om een georkestreerde aanpak voor contentcreatie en publicatie op alle verschillende kanalen. Hoe organiseer je deze processen op een manier dat contentteams slim met elkaar kunnen samen werken bij het creëren, hergebruiken en delen van content? Hoe zorg je ervoor dat belangrijke informatie uit backofficesystemen slim geïntegreerd wordt in deze processen?

Qonqord heeft ruim veertig jaar ervaring met het automatiseren van publicatieprocessen. Onze consultants gaan graag het gesprek met je aan om met je mee te denken hoe je jouw processen kunt optimaliseren en daardoor als merk beter gaat presteren.

Share:

Blog

Why would you need a content hub?

Having a strong online presence is crucial for the success of any business. One way to engage with your target audience is by creating a content hub.

Lees meer..
Blog

De ultieme gids voor Content Orchestration

Content Orchestration is een must-have mindset voor elk bedrijf dat print- en digitale marketing uitingen creëert en verspreidt. Content orchestration …

Lees meer..
Blog

Wat is er nodig om content orchestration te laten slagen?

Bij een succesvolle content orchestration-strategie draait het om het op elkaar afstemmen van mensen, processen en technologie om contentactiviteiten soepel …

Lees meer..

Afspraak maken