Waarom Swinkels Family Brewers werkt met Digital Asset Management van Qonqord

Swinkels Family Brewers, voorheen Bavaria, is één van de oudste familiebedrijven van Nederland. Onder leiding van de familie Swinkels wordt, in de brouwerij in het zuiden van Nederland, al zeven generaties bier gebrouwen volgens een uniek familierecept. Swinkels heeft dochterondernemingen in Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en biedt werk aan 1.000 mensen. Niet minder dan 120 landen genieten van bier gebrouwen door Swinkels. Swinkels voert de merken 8.6, Bavaria, Palm, La Trappe, Corner, 8.6, Rodenbach, Hollandia en Swinckels.

De uitdaging

De afdeling Global Product Management is verantwoordelijk voor het realiseren en beheren van alle visuals, afbeeldingen, video’s en artwork. De belangrijkste taak van de afdeling is het wereldwijd managen van de “visual experience” van alle merken van Swinkels. Vanuit Lieshout wordt marketing support gegeven naar alle landen waar het bedrijf actief is.

Groei

Het aantal online platformen met veel rijke content is de laatste jaren sterk gegroeid. Ook hebben ontwikkelingen, zoals het toenemende aantal product varianten en kortere product life cycli, gezorgd voor een forse groei van de hoeveelheid digitaal materiaal zoals logo’s, productfoto’s, videomateriaal, verpakkingsontwerpen, campagnebeelden, posters en banners. Een digital asset management platform is essentieel voor het managen van alle merk assets van Swinkels. Het beheren, wereldwijd ontsluiten van deze digitale assets en het bewaken van de huisstijl van alle on- en offline communicatie is essentieel voor de global marketing campagnes en merk consistentie van Swinkels.

Structuur aanbrengen

Waarom Swinkels heeft gekozen voor de digital asset management oplossing Woodwing Assets van Qonqord? Met het brandportal heeft de afdeling Global Product Management de marketing ondersteuning naar de landen sterk kunnen verbeteren waarbij de merkconsistentie maximaal gewaarborgd is. Zowel medewerkers, webdesigners, fotografen, bureaus, als ook distributeurs kunnen alle marketing assets zoeken en via shares delen en desgewenst downloaden. 

Onze aanpak
 • analyse met behulp van workshops
 • ontwerp
 • implementatie
 • beheer en onderhoud

Lees meer Digital Asset Management

We hebben structuur aangebracht door
 • Consistente merkuitstraling
 • Hoger ROI van marketing assets
 • Lagere proceskosten
 • Online samenwerken in workflow
 • Stabiele werkprocessen
 • Veilige dataopslag
 • Verkorte creatie- en productiecycli
 • Versnellen van de time to market

Share:

case

NEDERLANDS OPENLUCHT MUSEUM

Het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) is een cultuurhistorisch museum in Arnhem. In het museum komt het verleden tot leven. Het NOM geeft je …

Lees meer..
Adobe InDesign Automation

Hoe Hoogvliet door content orchestration veel meer grip heeft op haar weekcampagnes

Hoogvliet is een supermarktketen met 69 winkels in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Het distributie- en servicecentrum en de centrale slagerij …

Lees meer..
case

Artis

ARTIS is de de oudste dierentuin van Nederland die sinds jaar en dag in Amsterdam staat. Ze brengen natuur op …

Lees meer..

Afspraak maken