Wie kan me helpen met content orchestration?

Vijf experts die je nodig hebt voor een geslaagde digitale transformatie 

Content orchestration is een complex proces waar je deskundige hulp bij nodig hebt. Door te weten wie je kan helpen met content orchestrationen al in een vroeg stadium hun expertise in te schakelenkun je ervoor zorgen dat je project het succes krijgt dat het verdient. In dit artikel lees je waarom content orchestration ingewikkeld kan zijn en welke vijf essentiële experts het proces kunnen vergemakkelijken.

Waarom heb ik hulp nodig met content orchestration?

Content orchestration zorgt voor digitale transformatie en biedt meerwaarde voor contentteams. Maar het is een ingewikkeld proces. Er komen compleet nieuw te ontwikkelen workflows bij kijken. En meerdere softwareoplossingen moeten in één naadloos systeem worden geïntegreerd. Daar is expertise voor nodig, om bedrijfsprocessen te optimaliseren en om een softwarestack op maat te ontwikkelen. 

Twee derde van de IT-projecten wordt bestempeld als mislukt. Dat geeft aan hoe moeilijk digitale transformatie kan zijn. Het inschakelen van de juiste mensen om je te helpen, is een goede investering. Een investering die aanvankelijk misschien voor extra kosten zorgt, maar uiteindelijk rendabel zal zijn wanneer je project de gewenste resultaten oplevert. 

BLOG POST Who can help with content orchestration preview - admin

Vijf experts die je kunnen helpen met content orchestration 

Business consultant

Een business consultant beoordeelt hoe organisaties presteren en helpt ze met het verbeteren van hun processen en systemen. 

In het geval van content orchestration kijkt een bedrijfsanalist naar hoe je huidige contentactiviteiten functioneren, wordt het proces samen met de belanghebbenden onder de loep genomen en worden er nieuwe manieren van werken voorgesteld. 

Bedrijfsanalisten zijn meestal deskundig op het gebied van processen en prestaties, maar minder op het gebied van specifieke IT-oplossingen. Dus een bedrijfsanalist moet nauw samenwerken met de door jou gekozen IT-experts. 

DevOps-engineer

Voor het integreren van software zijn de specialistische kennis en vaardigheden van een IT-expert vereist – bijvoorbeeld van een DevOps-engineer. Een DevOps-engineer is een expert op softwaregebied: van codering en ontwikkeling tot onderhoud en updates. 

Ze weten hoe ze de door jou gewenste workflows kunnen vertalen naar een geïntegreerde softwarestack. Daarbij maken ze gebruik van hun kennis over beschikbare software en over hoe ze alles met elkaar kunnen laten samenwerken. 

Als je het geluk hebt dat je een bedrijfsanalist en DevOps-engineer in huis hebt, ben je al een flink eind op weg naar een geslaagde content orchestration. Maar ze zijn waarschijnlijk druk bezet, dus stem je project zo snel mogelijk met hen af.

IT-leverancier

IT-leveranciers beschikken over eigen IT-ondersteuningsteams. Die kunnen je helpen met het integreren van hun software met andere aangrenzende technologie. Vaak zijn SaaS-platforms voorzien van ingebouwde integratietools – zoals API’s – die het makkelijk maken om twee softwareoplossingen aan elkaar te koppelen.

Maar wanneer je meerdere softwareoplossingen integreert in een content orchestration-benadering, kan het te ingewikkeld worden voor afzonderlijke leveranciers om je te hulp te schieten. Zij hebben niet het overzicht over je hele softwarestack om de verschillende onderlinge afhankelijkheden tussen systemen te begrijpen. En daardoor zou het lastig voor ze zijn om ondersteuning te bieden voor de cross-platformbenadering die jou voor ogen staat. 

Als je geen interne bedrijfsanalist en DevOps-engineer hebt, kun je beter een externe consultant voor ondersteuning inzetten in plaats van afzonderlijke leveranciers. 

Softwareconsultant

Een softwareconsultant is een externe derde partij die je kan helpen met het vinden van de beste software voor jouw content orchestration-situatie. Deze gaat op zoek naar softwareoplossingen op de gehele markt om de beste oplossing voor jouw wensen te vinden. 

Het is belangrijk om een softwareconsultant te kiezen die ervaring heeft met content orchestration. Die kan het hele proces overzien en volledige ondersteuning bieden – van het bedenken van ideale workflows tot het daadwerkelijk implementeren en testen van de technologie.

Goedgekeurde softwarepartner

Een goedgekeurde softwarepartner is een consultant met veel ervaring met en kennis van een specifieke softwareoplossing. 

Als je bepaalde software moet integreren, bijvoorbeeld omdat je al hebt vastgesteld dat die cruciaal is voor jouw strategie of omdat het om een oud systeem gaat dat je nodig blijft hebben, is het gebruik van een goedgekeurde partner een uitstekende manier om je te verzekeren van deskundige ondersteuning. 

Een goedgekeurde softwarepartner kent bepaalde producten door en door, en kan je helpen om optimaal gebruik te maken van die producten. Vaak is een softwareconsultant ook een goedgekeurde partner voor een of meer softwareproducten, zodat je twee vliegen in één klap slaat.

Qonqord is een consultancy en platform service provider, gespecialiseerd in content orchestration. Het is een softwarepartner voor toonaangevende softwareoplossingen op het gebied van content orchestration, waaronder WoodWing Studio en WoodWing Assets

Wij helpen uitgevers en internationale merken zoals al meer dan 20 jaar gebruik te maken van de voordelen van content orchestration. Hoe kunnen we jou helpen?

Neem vandaag nog contact met ons op om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van nieuwe passende contentworkflows voor jouw bedrijf. 

Of lees meer over hoe Yamaha Motor Europe haar meertalige content orkestreert voor de website en de brochures

Share:

Blog

Het Belang van Video in de Digitale Wereld van Vandaag

In een tijd waarin tekstuele content koning lijkt te zijn – mede dankzij tools zoals ChatGPT – blijft video een cruciaal. Wij duiken in het belang van video.

Lees meer..
Blog

Nieuw aan boord bij Qonqord

In september is Patrick gestart als servicedeskmedewerker bij Qonqord Mijn naam is Patrick Bruggink, 42 jaar en getrouwd met Femke. …

Lees meer..
Blog

De kracht van eigen video streamingkanalen voor uitgevers en merken 

In dit blogartikel wat de kracht van een eigen video streamingkanaal interessant is ten opzichte van bekende platforms zoals Vimeo en YouTube.

Lees meer..

Afspraak maken