WoodWing Studio – Een sprong vooruit in Multichannel publiceren!

De Multichannel uitdaging

Merken en uitgevers hebben vandaag de dag bijna onbegrensde mogelijkheden om met hun doelgroep te communiceren. Naast de website en offline communicatie nemen sociale media een steeds belangrijkere rol in. Deze bieden de mogelijkheid om nieuwsbrieven, blogs, whitepapers en artikelen 24/7 eenvoudig met je doelgroep te delen. Door de groei van internet, apps, e-commerce en trends als customer experience marketing, de customer journey en individualisatie heeft er een explosie plaatsgevonden in de behoefte aan rijke content.
Het creëren van content, on- en offline wordt vaak gedaan door teams die voor één specifiek kanaal werken. Zo zijn er bijvoorbeeld teams voor web, social en teams voor print. Het maken en vormgeven van deze content kost veel tijd en wordt in veel gevallen gedaan door externe bureau’s. Het redigeren van teksten, het aanpassen van layouts en het bewaken van de huisstijl is hierbij vaak een grote uitdaging.

Medianeutrale creatie met WoodWing Studio

Met WoodWing Studio maak je niet content specifiek voor één kanaal, maar maak je content medium neutraal zodat het uiteindelijk vanuit één bron gepubliceerd wordt naar alle kanalen. Dat betekent dat alle tekstuele- en beeldcontent met behulp van dossiers en een Multichannel editor gecreëerd wordt. Kanaal specifieke zaken zoals url’s en seo kunnen uiteraard binnen het platform worden toegevoegd.
Aurora kent koppelingen naar web en cms platformen zoals bijvoorbeeld WordPress en Drupal en naar Social Media. Content voor print kan via templates en Adobe InDesign server automatisch worden opgemaakt.
Eenvoudig uitingen maken die naar alle kanalen gepubliceerd kunnen worden, dat is wat Woodwing Studio doet en waardoor teams veel slimmer kunnen samenwerken in het maken en publiceren van content.

Integratie met Woodwing Assets digital asset management

Studio is volledig geïntegreerd met WoodWing Assets, de beeldbank applicatie van WoodWing, zodat eenvoudig beeld- of video content aan artikelen, advertenties of brochures kunnen worden toegevoegd. Ook kan reeds gecreëerde content eenvoudig worden hergebruikt.

Workflow

Het WoodWing Studio content creatie- en publicatieproces wordt ondersteund door een workflow waarbij alle deelnemers in de processen kunnen samenwerken en de statussen van artikelen of pagina’s kunnen bekijken en goedkeuren.

Wat betekent dat voor jouw organisatie?

Met medianeutrale content creatie breekt WoodWing Studio de silo’s af tussen print en digitaal. De time to market van campagnes en product launches wordt enorm verkort en je bent beter in je staat je huisstijl te bewaken.
Het verandert en versnelt de manier van werken, maar een veel groter bijkomend voordeel is dat je niet of minder afhankelijk bent van externe bureau’s. De content strategie over alle media kanalen kun je in eigen hand houden. Uiteraard kun je blijven samenwerken met bureau’s voor het bedenken van goede concepten, maar de praktische uitvoering heb je met WoodWing Studio zelf in eigen hand.

Kijk maar op deze video

Lees meer

Woodwing Studio

Wil je zelf eenvoudig, sneller en tegen lagere kosten over alle kanalen kunnen publiceren? We maken graag een afspraak met je om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Share:

Adobe InDesign Automation

Quantore automatische opmaak catalogi

Quantore is een coöperatie en het huismerk van ruim 400 kantoorvakhandels in Nederland. Het assortiment telt ruim 24.000 kantoorartikelen, alles …

Lees meer..
Brands

Wat is Digital Asset Management?

Wat betekent Digital Asset Management voor jóuw organisatie? Een DAM-platform is het fundament voor je marketingafdeling. Lees er meer over in deze blog!

Lees meer..
case

ARTS EN AUTO

VvAA opereert al ruim 90 jaar als ledenorganisatie en dienstverlener in het hart van de gezondheidszorg. Zij zijn er voor …

Lees meer..

Afspraak maken