WoodWing Studio & Assets – Eenvoudig content creëren, managen en publiceren!

De Multichannel uitdaging voor uitgevers en merken

Merken en uitgevers hebben vandaag de dag bijna onbegrensde mogelijkheden om met hun doelgroep te communiceren. Naast de website en offline communicatie nemen sociale media een steeds belangrijkere rol in. Deze bieden de mogelijkheid om nieuwsbrieven, blogs, whitepapers en artikelen 24/7 eenvoudig met je doelgroep te delen. Door de groei van internet, apps, e-commerce en trends als customer experience marketing, de customer journey en individualisatie heeft er een explosie plaatsgevonden in de behoefte aan rijke content.
Het creëren van content, on- en offline wordt vaak gedaan door teams die voor één specifiek kanaal werken. Zo zijn er bijvoorbeeld teams voor web, social en teams voor print. Het maken en vormgeven van deze content kost veel tijd en wordt in veel gevallen gedaan door externe bureau’s. Het redigeren van teksten, het aanpassen van layouts en het bewaken van de huisstijl is hierbij vaak een grote uitdaging.

Medianeutrale creatie met WoodWing Studio

Met WoodWing Studio maak je niet content specifiek voor één kanaal, maar maak je content medium neutraal zodat het uiteindelijk vanuit één bron gepubliceerd wordt naar alle kanalen. Dat betekent dat alle tekstuele- en beeldcontent met behulp van dossiers en een Multichannel editor gecreëerd wordt. Kanaal specifieke zaken zoals url’s en seo kunnen uiteraard binnen het platform worden toegevoegd.
Studio kent koppelingen naar web en cms platformen zoals bijvoorbeeld WordPress en Drupal en naar Social Media. Content voor print kan via templates en Adobe InDesign server automatisch worden opgemaakt.
Eenvoudig uitingen maken die naar alle kanalen gepubliceerd kunnen worden, dat is wat Woodwing Studio doet en waardoor teams veel slimmer kunnen samenwerken in het maken en publiceren van content.

Integratie met Woodwing Assets digital asset management

Studio is volledig geïntegreerd met WoodWing Assets, de beeldbank applicatie van WoodWing, zodat eenvoudig beeld- of video content aan artikelen, advertenties of brochures kunnen worden toegevoegd. Ook kan reeds gecreëerde content eenvoudig worden hergebruikt.

Workflow

Het WoodWing Studio content creatie- en publicatieproces wordt ondersteund door een workflow waarbij alle deelnemers in de processen kunnen samenwerken, taken uitvoeren en de statussen van artikelen of pagina’s kunnen bekijken en goedkeuren.

Wat betekent dat voor jouw organisatie?

Met medianeutrale content creatie breekt WoodWing Studio de silo’s af tussen print en digitaal. De time to market van campagnes en product launches wordt enorm verkort en je bent beter in je staat je huisstijl te bewaken.
Het verandert en versnelt de manier van werken, maar een veel groter bijkomend voordeel is dat je niet of minder afhankelijk bent van externe bureau’s. De content strategie over alle media kanalen kun je in eigen hand houden. Uiteraard kun je blijven samenwerken met bureau’s voor het bedenken van goede concepten, maar de praktische uitvoering heb je met WoodWing Studio zelf in eigen hand.

Kijk maar op deze video

Wie gebruiken Woodwing?

Uitgevers zoals: DPG, Bonnier Forlagen, Roularta Media, Mediafin, Impresa, Gruppo SM, Financieele Dagblad, Audax, Misset/Boerderij, Elsevier, Linda Magazine, New Skool Media, Macmillan Education.

Merken zoals: Yamaha Motor Europe, Next Retail, Albelli, Dirk van den Broek, Dekamarkt, RTL, Picknick, G-Star, Bavaria (Swinckels), Salta Groep (NCOI)

Lees meer

Woodwing Studio

Wil je zelf eenvoudig, sneller en tegen lagere kosten over alle kanalen kunnen publiceren? We maken graag een afspraak met je om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.

Share:

Blog

De vijf grote voordelen van content orchestration die jouw merk misloopt

Content orchestration is het strategisch op elkaar afstemmen van de mensen, processen en technologie die zijn betrokken bij het creëren …

Lees meer..
Samenwerking squadra en qonqord
Blog

Samenwerking Squadra en Qonqord: Digitale Transformatie en Contentorkestratie

Laten we eens kijken wat deze samenwerking kan betekenen voor mediabedrijven, retailers, e-tailers en groothandels.

Lees meer..
Blog

Wie kan me helpen met content orchestration?

Vijf experts die je nodig hebt voor een geslaagde digitale transformatie  Content orchestration is een complex proces waar je deskundige …

Lees meer..

Afspraak maken