Workflow voor contentcreatie

qonqord art6 - admin

Workflow content creation

Medianeutrale content creëren

Met de contentcreatie module kunnen teams in de workflow samenwerken aan het verzamelen en creëren van medianeutrale storytelling content. Deze content kan uiteindelijk specifiek voor de kanalen aangepast en cross-channel gepubliceerd worden.

Qonqord werkt voor onder anderen:

Content creatie

Het platform biedt ondersteuning aan teams (tekstschrijvers, redacteuren, vormgevers) voor een nieuwe manier van werken voor het creëren van medianeutrale content. Digitaal en print kunnen zo perfect op elkaar afgestemd worden.

Integratie

Met behulp van het platform kun je publiceren op verschillende digitale kanalen. Specifieke zaken als URL’s en SEO kunnen daarbij worden toegevoegd. Qonqord biedt plugins voor CMS-systemen, social media en apps.

Content verzamelen

Een medianeutraal artikel bereid je voor door in zogenaamde dossiers relevante content te verzamelen. Beelden, video’s en illustraties kunnen eenvoudig worden toegevoegd vanuit het geïntegreerde DAM systeem.

Print

Met behulp van Adobe Indesign templates worden magazines, brochures en andere print-uitingen gemaakt. Hiermee kan content automatisch worden opgemaakt en ingepland.

Digital editor

Met de editor maak je stories met varianten voor digitale- en printkanalen. Je plaatst je story op een vooraf bepaalde layout voor het betreffende kanaal. Zo maak je eenvoudig responsieve artikelen die er op elk device goed uitzien.

Workflow

Contentcreatie- en cross-channel publicatie worden ondersteund door de workflow waarbij teams artikelen en pagina’s vormgeven, redigeren en goedkeuren. De status van van de pagina’s zie je op de digitale plank.

Qonqord Multichannel contentcreatie - admin

Multichannel storytelling

Wil je je content ook medianeutraal creëren zodat je deze eenvoudig op ieder moment kunt publiceren naar ieder kanaal?

Wat betekent dit voor jouw organistatie?

Hergebruik van content
Versnellen van time to market
Besparing van DTP kosten
Cross-selling van diensten en producten
Bewaking van huisstijl

Cases

anwb - admin
Brands

ANWB

Uitgangspunt van e ANWB was een media neutrale redactie workflow op te zetten waarmee zowel de webpublicaties als printpublicaties kunnen worden aangestuurd.

Show case ...
elsevier - admin
Digital Asset Management

EW/ELSEVIER WEEKBLAD multichannel publishing

Lees in deze case hoe Qonqord samen met Elsevier voor een eenduidige multichannel publishing werkwijze heeft gekozen. Op eenvoudige wijze kunnen nu vanuit het redactionele proces voor de magazines, artikelen naar de websites geplaatst worden. Daarbij was een belangrijke eis dat men het volledige IT beheer van het platform aan Qonqord wilde uitbesteden.

Show case ...
Content Orchestration
Digital Asset Management

Audax Publishing, media neutraal content maken en multichannel publishing

Om snel en flexibel te kunnen werken, klopte Audax Publishing aan bij Qonqord om een redactionele workflow voor multichannel publishing in te richten. De behoefte was om redacteuren, vormgevers en uitgevers beter met elkaar samen te laten werken, zowel op de zaak als vanuit huis.

Show case ...

Meer weten?

Ook media neutrale content creëren via de workflow? We maken graag een afspraak met je om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.