Workflowautomatisering in tijden van economische uitdaging

In een wereld waar economische fluctuaties onvermijdelijk zijn, is het essentieel voor bedrijven om te zoeken naar stabiele en effectieve oplossingen om de storm te doorstaan. Automatisering speelt hierin een cruciale rol, ook in tijden van recessie. Dit artikel belicht hoe automatisering, met een specifieke focus op de diensten van Qonqord, essentieel is voor kostenbesparing en efficiëntie, ongeacht de economische omstandigheden.

De kracht van automatisering juist tijdens economische uitdagingen

Automatisering kan een significante impact hebben op kostenbesparing door het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. Een illustratief voorbeeld hiervan is Albelli, een van de snelst groeiende Europese e-commerce bedrijven, gespecialiseerd in het aanbieden van fotoalbums. Voor de implementatie van Qonqord’s Digital Asset Management (DAM) oplossing, doorliep Albelli een bewerkelijk en tijdrovend proces voor het beheren en updaten van graphics naar hun website, met tot wel zevenentwintig stappen. Met Qonqord’s DAM oplossing, WoodWing Assets, heeft Albelli haar workflow aanzienlijk verbeterd, wat resulteerde in een reductie van deze stappen, uiteindelijk naar slechts enkele stappen. Dit heeft niet alleen de proceskosten verlaagd, maar ook de creatie- en productiecycli verkort en de time-to-market versneld, terwijl de kwaliteit en consistentie van de merkuitstraling behouden bleef​.

Automatisering stelt bedrijven in staat om sneller en efficiënter te werken, wat cruciaal is wanneer middelen beperkt zijn. Bijvoorbeeld, ILG Food Group implementeerde een Digital Asset Management (DAM)-systeem, wat leidde tot verbeterde efficiëntie in on- en offline contentcreatie en -publicatie en een verhoogde productiviteit​​.

Schaalbaarheid: De casus van Hoogvliet Supermarkten toont aan hoe schaalbaarheid bereikt kan worden door automatisering. Hoogvliet heeft met behulp van Qonqord het publicatieproces van hun wekelijkse campagnes zowel online als offline grotendeels geautomatiseerd. Dit omvat Content Orchestration, Digital Asset Management en workflow management. Deze aanpak stelt Hoogvliet in staat om snel en efficiënt te reageren op veranderende marktomstandigheden, wat cruciaal is tijdens economische onzekerheid.

Flexibiliteit: Een ander voorbeeld is de casus van Dirk van den Broek). Dirk van en Broekheeft voor Woodwing Assets gekozen om al hun visuele materiaal en artwork te beheren en te distribueren. Daarnaast worden de huis-aan-huis folders semi-automatisch gecreëerd met Adobe InDesign en Paginator (EasyCatalog). Dit laat zien hoe flexibiliteit in contentcreatie en distributie kan worden bereikt. Door het automatiseren van repetitieve taken en het centraliseren van asset management, kan de organisatie zich snel aanpassen aan veranderende behoeften en vereisten.

Qonqord’s waardepropositie

Workflow consultants

Qonqord brengt mensen, contentcreatie- en publicatieprocessen en technologie samen. Dit faciliteert in het bouwen van een sterker merk door gestroomlijnde processen en verbeterde samenwerking​​. Qonqord’s specialisme ligt in het samenbrengen van mensen, contentcreatie- en publicatieprocessen, en technologie. Deze integratie stelt bedrijven in staat om hun merk te versterken door efficiëntere processen en verbeterde samenwerking. Met behulp van de workflow consultants van Qonqord, die knelpunten in bestaande processen identificeren en verbeteringen voorstellen, kunnen bedrijven hun werkprocessen optimaliseren. Dit wordt bereikt door het organiseren van workshops met key users om de ideale werkwijze uit te tekenen en te bepalen hoe de software ingericht moet worden voor maximale efficiëntie. Na het identificeren van de verbetermogelijkheden wordt de gewenste software geïmplementeerd, waarbij een gedetailleerde projectplanning wordt gemaakt. Deze planning zorgt ervoor dat de implementatie soepel verloopt en dat de sleutelgebruikers getraind worden in het gebruik van de nieuwe systemen. Dit zorgt voor een naadloze overgang en stelt medewerkers in staat om efficiënter te werken volgens de nieuwe processen.

Helpdesk

Bovendien biedt Qonqord continue ondersteuning na implementatie. De supportafdeling helpt bij het gebruik van de software en staat klaar om nieuwe wensen en vereisten te bespreken die tijdens het gebruik kunnen ontstaan. Dit zorgt voor een dynamische en responsieve omgeving waarin bedrijven zich snel kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. Ten slotte zorgen de Service Level Agreements (SLA’s) van Qonqord ervoor dat het volledige gebruik van het platform wordt afgedekt, inclusief hosting, beheer, en ondersteuning door applicatiespecialisten. Dit stelt bedrijven in staat zich te concentreren op wat ze het beste doen – het maken en publiceren van content – terwijl Qonqord zorgt voor de technische aspecten

Een ander voorbeeld van Qonqord’s impact op tijd- en geldbesparing is te zien in de samenwerking met RTL Nieuws. Door de implementatie van Qonqord’s Digital Asset Management (DAM) systeem, WoodWing Assets DAM, heeft RTL Nieuws zijn beeldbeheer voor televisie-uitzendingen aanzienlijk verbeterd. Dit systeem biedt centrale opslag en snelle toegankelijkheid van beeldmaterialen, essentieel voor een dynamische omgeving zoals televisieproductie. De creatieve afdeling kan nu efficiënter werken door snellere toegang tot en bewerking van beeldmaterialen, wat leidt tot kortere productiecycli en versnelde time-to-market. Bovendien zorgt het gebruik van metadata voor een efficiënter zoekproces, waardoor tijd wordt bespaard en de juiste beelden snel worden geïdentificeerd. Deze verbeteringen in de workflow en het beheer van digitale assets hebben niet alleen geleid tot tijdsbesparingen, maar borgen ook de hoge kwaliteit van de nieuwsuitzendingen.

Het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) biedt een prachtig voorbeeld van hoe Qonqord maatwerk automatiseringsoplossingen biedt die aansluiten bij specifieke behoeften. Het NOM vangt de geschiedenis van het dagelijks leven van de afgelopen eeuwen in authentieke gebouwen, voorwerpen en verhalen. De permanente Canonpresentatie in het Nederlands Openluchtmuseum biedt een overzicht van de Nederlandse geschiedenis.

Het NOM werkt veel met beeldmateriaal; zo heeft de afdeling Marketing en Communicatie beelden nodig voor exposure van het museum, de afdeling Educatie voor het educatieve programma en de afdeling Collectie en Beheer gebruikt beeld onder andere ter aanvulling op de registratie van de gehele collectie. Bij de Canon-presentatie worden vooral digitale multimedia ingezet zoals foto’s, video’s, presentaties.  

WoodWing Assets is onmisbaar systeem voor het NOM. De grootste winst is het centraal opgeslagen hebben van alle beelden, de vindbaarheid daarvan, en het feit dat DAM als bron van content dient voor verschillende platformen en gigantische hoeveelheden data aankan. De software is bovendien gekoppeld aan het collectiebeheer systeem Adlib/Axiell en aan de website van NOM zodat collecties eenvoudig naar de website ontsloten kunnen worden. Een mooi voorbeeld van de online collectie kun je hier zien.

Conclusie

Automatisering is niet alleen een middel om kosten te besparen, maar ook een strategische investering die bedrijven helpt om veerkrachtig en competitief te blijven, ongeacht de economische omstandigheden. De expertise en oplossingen van Qonqord bieden een fundament voor succes, zelfs in de meest uitdagende economische tijden. Meer weten? Neem vrijblijvens contact op met ons team.

Share:

Blog

De digitale transformatie van kranten- en tijdschriftenmarkt

De Noodzaak van Content Orkestratie. Navigeren door digitale transformatie in media: waarom slimme content creatie cruciaal is In het digitale …

Lees meer..
Blog

De vijf grote voordelen van content orchestration die jouw merk misloopt

Content orchestration is het strategisch op elkaar afstemmen van de mensen, processen en technologie die zijn betrokken bij het creëren …

Lees meer..
Blog

Het Belang van Video in de Digitale Wereld van Vandaag

In een tijd waarin tekstuele content koning lijkt te zijn – mede dankzij tools zoals ChatGPT – blijft video een cruciaal. Wij duiken in het belang van video.

Lees meer..

Afspraak maken